Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Изход: Φ40 мм
Минимална монтажна височина: само 80 мм
Възможност за поток: 32L/m

Намирам най малко една причина за да се произвежда недоразумението.
Alfa_D - специалист
По време на празниците един познат ме хвърли в смут за фугите. Каза, че не е неправилно да се правят фуги по вариант 1, показан на снимката, а по вариант 2.
На другата снимка съм показал начина за монтаж на батерията при един съсед (с удължителни тръбички 70 мм) - много е нестабилна и се клати. За влагоизолацията около изводите изобщо не ми се пише, абе... "майсторска работа", ама съседът е платил доста. Майсторът му казал - няма страшно, всичко е ОК :-)

Някакви съвети или идеи за фугите и как да монтирам батерията по начин, различен от този при съседа:

Изображение

Изображение
brum - майстор
В гипсокартона се слагат специални ППР преходницит за гипсокартон. То е измислено вече.

Праивлните преходници седят стабилно в гипсокаротна. И правилното е да се покрият с хидроизолаци.
Alfa_D - специалист
пон дек 30, 2024 9:48 ambrum написа:
В гипсокартона се слагат специални ППР преходницит за гипсокартон. То е измислено вече.

Праивлните преходници седят стабилно в гипсокаротна. И правилното е да се покрият с хидроизолаци.
Тези ППР преходници изискват заваряване на тръба в единия край, но инсталацията вече е изградена и укрепена. Това, което се нарича УКБ, на което с ексцентриците се монтира батерията, е закрепено на стена от бетон, заедно с тръбите за топла и студена вода.
От това УКБ до гипсокартона има около 70 мм и това разстояние е компенсирано с удължителни тръбички.
Освен ако няма накаква част, която се завива в УКБ-то от едната страна, а от другата се закрепва с метална планка за гипсокартона и е дълга 70 мм :-)
brum - майстор
Грешно е изградено май. Като има гипсокартон не ти трябва да го хващаш за стената. Слага се извод за душ примерно директно в гипсокартона и до там са ППР тръби.

И защо е грешно - като протече преходник отзад в стената докато го разбереш и отзад е станало страшно. И аз допуснах тая грешка в едната от баните. За сега поне не е текло.
Alfa_D - специалист
пон дек 30, 2024 5:04 pmbrum написа:
Грешно е изградено май.
Нали уж майстори са правили строежа, а после друг майстор е правил банята. Мога да кача и видео, как се клати батерията на съседа, а пък за фугите да не споменавам.

Ето снимка на изводите за мивката при мен, но за душа е същото – тръбите и УКБ-то са закрепени стабилно към бетона.

Добре, че още не съм почнал ремонта и имам време да обмисля малко нещата – може да има някакво решение, но аз не знам какво е и затова питам.
Иначе майстори, които ще ти вземат парите, има в изобилие :-)

Изображение
ivanovbg - майстор
вт дек 31, 2024 6:00 amAlfa_D написа:
пон дек 30, 2024 5:04 pmbrum написа:
Грешно е изградено май.
Нали уж майстори са правили строежа, а после друг майстор е правил банята. Мога да кача и видео, как се клати батерията на съседа, а пък за фугите да не споменавам.

Ето снимка на изводите за мивката при мен, но за душа е същото – тръбите и УКБ-то са закрепени стабилно към бетона.

Добре, че още не съм почнал ремонта и имам време да обмисля малко нещата – може да има някакво решение, но аз не знам какво е и затова питам.
Иначе майстори, които ще ти вземат парите, има в изобилие :-)

Изображение
По моите. Наблюдения в 90% от случаите е виновен собственика с неговите решения и 10% от немърливоста на майстора. Ако вместо с гипсокартон си измажеш стената нищо няма да се клати. Сам виждаш на какви тънки ламаринки се крепи гипсокартона. Всяка система си има предимства и недостатъци. Въпрос на избор е с какви недостатъци трябва да се примириш.
Alfa_D - специалист
Отрийте разликите сами:

Изображение
Alfa_D - специалист
Ако си правите банята сам (като мен, например, защото ви е скучно или обичате приключенията :lol: ) използвайте за хидроизолация около сифона метода, който съм нарисувал.
Обърнете внимание на начина, по който планирам да „подпъхна“ хидроизолационната тъкан в сифона. Не разчитайте, че само фугата е достатъчна да изолира водата. Наклонът на плочките към сифона трябва да бъде минимум 1,8 градуса, а ръбът - от 1 до 2 мм над сифона.

Изображение
chapara - майстор
Зависи от сифона. По принцип не схванах за кой акцент става дума в чертежа?
За плочката при сифона, 2мм. са много. Надвишението трябва само да се усеща на пипане, нещо от порядъка на 0,5 - 1мм., иначе човек ще се спъва.
Има и полиуретанов уплътнител, който може да се ползва при нужда.
Alfa_D, не разбрах от снимките които пусна с пода каква е идеята?
За нацепването на плочите. на сума ти бройки не ми се и коментира. Арабско изпълнение, което дори и не се налага :?
https://postimg.cc/gallery/VwGRz8Y
Така се прави😉
За фугирането :shock: :?

Тема "Два сифона в банята баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: