• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 12
Всички имаме коли, нали ?
LazarGanev - "Велик майстор"
чет яну 02, 2025 8:55 amSvetoslavoff1 написа:
LazarGanev, много полезна и изчерпателна информация си споделил в последните си писания!
Не си ли се замислял за хибридче за предимно градско? По други форуми хората споделят, че са много доволни от тях за градско каране , "търкалят" ги вече по 3-5 години и са натрупали впечатления. Най-вече онези, дето не им трябва външно зареждане.
Всеки преценява за себе си. Комшията се прибра от гурбет в Германия с един такъв плъгин хибрид - Mitsubishi Eclipse cross PHE - голям звяр изглежда на външен вид. Гледам му цената в Бг - 100к, ама с "отстъпка" 27К, става към 70К. Той естествено не е давал такива пари, а в Германия го е взел с някакви програми за подпомагане, т.е повечето пари ги дава държавата. По каталог му дават 56км пробег на ток с 14кВтч батерия. Ми тя и на щерката е 14кВтч, ама изкарва над 100км, щото е двойно по-лека. Скъпа, сложна и тежка машина с 50км пробег. Той вече е млад пенсионер (май нещо по болест, не знам) цял ден си е в къщи и зарежда колата с един удължител от къщи до паркомястото си. Сутрин кара жена си до работа и опъва кабела. Лятото ходят на плаж с нея и пак кабела :) . Местоработата на жена му е на 10-12км, плажът на който ходят - максимум 5-6км. Като трябва да ходят другаде - отвън на улицата го чака друг таралясник Пежо 406 дизел, по-често карат него, не знам защо. Мене такава покупка не ме кефи, но всеки знае себе си
hidrazin - майстор
Лазаре, не се ли усещаш че говориш за частни случаи?
чет яну 02, 2025 12:42 amLazarGanev написа:
Виж, освен тази електричка, аз поддържам в момента още 7 автомобила с ДВГ, служебни или семейни, ...

Имам позната бизнес дама, която живее в блок, не може да зарежда у дома, обаче пак накупи 3-4 служебни електрички, зареждат се в двора на фирмата.
Тя бизнесдамата ако иска да си купи и канарчета да и теглят каретата.
Форума все пак е "Направи си сам" и тук са хора които не искат да дават кинти на фирми които с тях да си купуват електрокарчета. :-D Демек гледат да спестят някой лев.
Над 73% от поданиците в България са градско население и масово то е съсредоточено в няколко от най-големите градове.
Към 3 000 000 са в най-големите градове.
Там се чудят къде да паркират, а ти ми говориш за двор/гараж където може да си джиткаш на нощна тарифа която скоро няма да я има. :)
Масово хората в БГ се ограничават до една кола която да подържат. Все пак не всеки е "бизнесмен" ...
Примерно на мен една кола ми е достатъчна. Използва се смесено (зимата предимно градско).
Сещаш ли се кога ще си купя такава електрчика-сапуниерка като на щерката ти? :idea:
...но пък бързо могат да станат 20-30%, после 50-60
Когато го докараме до там, "далаверата" ще клони към кръгла НУЛА.
ЖОКЕР - вече на много места в бяла Европа премахнаха безплатното паркиране за електрички.
В много градове го премахнаха - последно май чух за Прага. Хибридите отдавна ги отсвириха.
Нали се сещаш какво става с много маймуни седнали на един клон? :lol:
ср яну 01, 2025 5:16 pmLazarGanev написа:
Е, пробегът не е голям, често пестеливо ползва климатика, щото не зарежда всеки ден да пести цикли на батерията ...
Да бре, това го знам! Икономията е майката на мизерията.

Не, благодаря!
:partyman:
чет яну 02, 2025 8:47 pmhidrazin написа:
Лазаре, не се ли усещаш че говориш за частни случаи?
...... ти ми говориш за двор/гараж където може да си джиткаш на нощна тарифа която скоро няма да я има. :)
А твоят какъФ е бре, Хидроне?!
"Говори" ти каквото си "чул". Аз прочетох друго.
......
Относно разхода - сега електричката харчи 2,50лв/100км, двойно-тройно да скочи тока, разходът става 7-8лева, в момента бензинките ми харчат по около 8л/100км, което е 20лв/100км...😀
Освен това разбирам неговия, твоя, на филанкишията и на комшията частния случай. От тях си отсЕвам.

пп. Боже, какъв жест......вискиту....!!! И няма да пукаш ли?!!
hidrazin - майстор
чет яну 02, 2025 8:54 pmТрифон П.Трифонов написа:
Масов. Що?
LazarGanev - "Велик майстор"
https://www.investor.bg/a/444-novini/40 ... ktricheski
Баси тъпите норвежци :-D
Последна промяна от LazarGanev на чет яну 02, 2025 9:08 pm, променено общо 1 път.
чет яну 02, 2025 9:00 pmhidrazin написа:
чет яну 02, 2025 8:54 pmТрифон П.Трифонов написа:
Масов. Що?
Засегнал е не само неговия/частен случай, а и масовия.
viewtopic.php?f=36&t=73520&p=1186435#p1186371

Както ги нехаресвам иликтричкити, след така (не само от това) обяснени нещата, напрао съм зарибен.
Ако анемията ми не бе пряко свързана с бензин............

пп. Пък и колкото и да е масов, на всеки случаят си е частен. Само като сравня твоя с на Любо, а уж сте от Масата.......

Абе, интересна е тая работа. Всеки влюбен в уникалният си облик, а кога требе да се скрие- лумбур, в Масата.
hidrazin - майстор
чет яну 02, 2025 9:06 pmТрифон П.Трифонов написа:
Мииии... НЕ. В тоя линк дето ми го буташ засяга хибридките.
С него си говорим за чисти електрички.
Ма ти се зарибявай колкото искаш - поне се надявам у морето да е останала още някаква риба с която да се зарибиш... :-D
И при теб ще мине по познатите фази: Омайниче → Мушкато → Бегония → Трифунова сълза. :rock:
чет яну 02, 2025 9:19 pmhidrazin написа:
чет яну 02, 2025 9:06 pmТрифон П.Трифонов написа:
Мииии... НЕ. В тоя линк дето ми го буташ засяга хибридките.
С него си говорим за чисти електрички.
Ма ти се зарибявай колкото искаш - поне се надявам у морето да е останала още някаква риба с която да се зарибиш... :-D
И при теб ще мине по познатите фази: Омайниче → Мушкато → Бегония → Трифунова сълза. :rock:
Леко далеко си! С тоа Old School, видно от автопарка ми, кък я виждаш тая работа?! Жипка на 41 почти и Zweitakt кросак.........
Да земеш поет да станеш, ама за мене не са притесняай!
Просто си давам сметка ква е конюнктурата в момента.

пп. Ми тъпи ми! Норвежци! Де сми ний, а те са де?
hidrazin - майстор
чет яну 02, 2025 9:06 pmLazarGanev написа:
Баси тъпите норвежци
:? Е и? Че ние не сме с ЕС бре. Освен докИментално.
Лазаре, очаквам още от януари тая година да вдигнеш заплатата на работниците си на 8 000 лева. Бруто.
Колкото е средната заплата в Норвегия.
Така съм сигурен че до няколко месеца всичките ти работници ще си купят електрички, с които да идват на работа при теб.
И да зареждат безплатно при теб.
Като го направиш - пак пиши. Ще те поздравя.
hidrazin - майстор
чет яну 02, 2025 9:26 pmТрифон П.Трифонов написа:
Леко далеко си! С тоа Old School, видно от автопарка ми, кък я виждаш тая работа?! Жипка на 41 почти и Zweitakt кросак.........
Да земеш поет да станеш, ама за мене не са притесняай!
Просто си давам сметка ква е конюнктурата в момента.

пп. Ми тъпи ми! Норвежци! Де сми ний, а те са де?
:? Нищо не ти разбрах...
Демек - аз пия, тебе ФАЩА. :-D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 12

Тема "Електромобил в гаража." | Включи се в дискусията:

Сподели форума: