Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Executor - напреднал
Преди 10 години закупих един апартамент в който наскоро бяха монтирани 2 климатика HAIER HSM 12 HEA03/R2 (DB). Климатиците са монтирани в кухнята и едната спалня, ползвахме ги основно за охлаждане. Много рядко за отопление в междинните месеци.
Като по команда, по едно и също време и двата спряха да работят на топло. На студено работят перфектно.
Когато се включат на топло, независимо от зададената температура те започват да духат студено, по-скоро въртят въздуха в стаята. Четох из Интернет, разни теми, стигнах до нещо, което за кратко работи, изключвам климатика от контакта за 2-3 минути, включвам го, пускам го на топло и тръгва за 10 минути след което пак същата рабата - духа само студено.
Как в една и съща година по едно и също време и двата климатика дефектираха по един и същ начин. Миналата година монтирах два нови Митсубишита в другите 2 стаи и им казах да прегледат тия двата Хаиъра, закачиха им помпа, казаха наляганията са наред всичко е наред, ползвай ги само за студено и си тръгнаха. Нещо претупаха нещата.

Ще викам майстори то е ясно, но ми е интересно според вас какъв е проблема.
LazarGanev - "Велик майстор"
Аз съм чувал, че стар циганин и стар климатик Хаер зимата не бачкат :-D
Да речеш, че съм знаел. От как си дойдоха съседите го слушам. Първата вечер бях в потрес, докато разбера от къде е този вой. Сега е поносим. Оплакаха се, че първите два дни са поизмръзнали, докато разкършат. Имат още един на южна стая.

https://photos.app.goo.gl/fMeAJNUwrogMgfPa9

Филмчето е от днес в 11.01ч.
Затова са казали спецовете да се ползват само на охлаждане. Стари машини, нисък клас, малък КОП.
hidrazin - майстор
При такива крайни съвпадения - два еднакви климатика, слагани по едно и също време, и двата едновременно да откажат да топлят (или едновременно откажат да охлаждат)...
Та в такъв случай гледам гората какво са объркали по настройките на дистанционното.
Нищо че климатиците са на 15+ години и тези собственици са ги ползвали цели 10 години.
Иначе не е че невъзможно и дава да откажат ама чак пък едновременно? :?
Абе да си пуска ТОТО. Вероятността за едновременен отказ е почти същата като да спечелиш...
:partyman:
hidrazin - майстор
нед яну 12, 2025 8:36 pmТрифон П.Трифонов написа:
При вас вали сняг ли бре? :shock:
То при нас вчера сутринта беше побеляло и бях в потрес.
Не беше се случвало скоро и то тук. А при теб ... не е за вярване.

нед яну 12, 2025 8:46 pmhidrazin написа:
нед яну 12, 2025 8:36 pmТрифон П.Трифонов написа:
При вас вали сняг ли бре? :shock:
То при нас вчера сутринта беше побеляло и бях в потрес.
Не беше се случвало скоро и то тук. А при теб ... не е за вярване.

Заклинания правих и молебен едновременно.
Ал_ - специалист
Да продължиш ритуалите, докато натрупа поне 50-60 сантиметра още? :partyman:
Executor, на автоматичен режим като го включиш, вместо на отопление, как се държи?
нед яну 12, 2025 9:06 pmАл_ написа:
Да продължиш ритуалите, докато натрупа поне 50-60 сантиметра още? :partyman:
Executor, на автоматичен режим като го включиш, вместо на отопление, как се държи?
Кой е "Екзекутор"- какво е?
Климите не съм ги пробвал на Ауто. Имах един стар Самсунг, който сменяше режимите- топли, подмине 24, спре, започне да охлажда. Като падне под 24 спира и пак обръща на отопление.
Смарт инвертер- Тъпанар!

пп. Оффффф, Аллл!!!!
С отварянето, на темата отново, разбрах. Ама.......... прави си постовете по разбираеми де!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на нед яну 12, 2025 10:00 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
нед яну 12, 2025 9:15 pmТрифон П.Трифонов написа:
Смарт инвертер- Тъпанар!
То не е само до инверторите.
Общо взето е така когато опреш въобще до SMART.
Нещо като "Умри но гъзар бъди!". :lol:
В тая връзка няма как да не се сетя за любимото ми и пак да се похиля и то здраво...словно. :-D

Ал_ - специалист
Виж кой е пуснал темата :partyman:
При мен снощи ни на топло, ни на студено не работиха
Прикачен файл:
IMG_0739.gif
IMG_0739.gif (73.04 KиБ) Видяна 498 пъти

Уфффф, то тук не могат да се качват анимирани гифове май. Голяма заря направи енергото снощи :-D

Прикачен файл:
IMG_0741.png

Тема "Стар климатих HAIER не топли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: