Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
kalin1978 - напреднал
Здравейте,минаха 10години и подовия сифон в банята почна да се разпада,много грозно седи и ако може да се смени само горния капак(който се е надигнал и се отчупват парчета),ще съм благодарен на всякакви идеи и съвети!
ivanovbg - майстор
Флекс, чук и секач и го вадиш. После монтираш нов.
kalin1978 - напреднал
вт яну 14, 2025 4:39 pmivanovbg написа:
тоест може да се смени само горния капак,а с нещо такова ли трябва да е смяната,и с какво се лепи?
kalin1978 - напреднал
вт яну 14, 2025 4:39 pmivanovbg написа:
или визираш да вадя целия сифон?
Николов Н. - специалист
Целият сифон е за смяна. С флакса изрежи сифона на около 10мм. отвътре по квадрата. После леко изчистваш с отверка останалото по края. Секача го ползвай за вътрешната долна част,под нивото на плочките. Така има по-голяма вероятност да ги запазиш от счупване.
chapara - майстор
viewtopic.php?f=4&t=35963

Я разгледай тази тема. Малко е фалирала от към снимките, но ако четеш внимателно, може да ти е от полза. Иначе ще падне голямо писане и обяснение.
kalin1978 - напреднал
вт яну 14, 2025 5:18 pmchapara написа:

Я разгледай тази тема. Малко е фалирала от към снимките, но ако четеш внимателно, може да ти е от полза. Иначе ще падне голямо писане и обяснение.
аз доста се рових в темите тук преди да пиша,но не намерих баш като моя случай,но "голямо писане" ми звучи като да не мога да се справя😂😂
kalin1978 - напреднал

прочетох я,със снимки направо щеше да е супер,доколкото разбрах трябва да правя точно така като е написал колегата по горе(флекс,секач и тн)
kalin1978 - напреднал

добре,да обобщя какво съм разбрал,ще изрежа малко по навътре квадрата,после долната част със секача внимателно да не счупя плочките,после сифона лепя с флексово лепило,с прав сифон съм опевидно,размера като махна стария ли,и най важното от какъв материал да е новия сифон за да не се случи същото?
bigdragon - майстор
вт яну 14, 2025 5:48 pmkalin1978 написа:
...и най важното от какъв материал да е новия сифон за да не се случи същото?
Бронз или неръждавейка (инокс), гледай да не ти
пробутат отново никелиран алуминий или ЦАМ.

ПП Бюджетно може и пластмаса, нооо...

Тема "как да сменя разпадащ се капак на подов сифон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: