Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Ал_ - специалист
На пилетата им е супер, та по-висока температура не ми е нужна.
Но друга беше идеята - че има и други решения, по-добри от гледна точка и на безопасност, и на комфорт.
Lisko - майстор
вт яну 14, 2025 8:09 pmSvetoslavoff1 написа:
Въпреки, че печката има достатъчно мощност, подът си остава студен и особено зимно време това води до дискомфорт.
Аз съм се замислил за подово за баня и отгоре SPC ламели, Но засега е само идея.
Да, знам че кефа няма цена, но ми се стува излишно. Влизаш по джапанки, и няма да ти е студено отначало. А след 2-3 минути под горещия душ, може и да събуеш джапанките ако не ти е кеф. Имам не един и два примера със студени подове - мозайка, теракот, вана. Студеният под е само в първия момент и то ако си без джапанки.
Обратно - подовото ми се струва много полезно за стаи в които пребиваваш значително по-дълго отколкото в банята. Помня децата как лежаха от радост на един такъв под.
Svetoslavoff1 - майстор
Lisko , на вкус и на цвет...
Аз споделих моето мнение за стенна духалка, ти твоето и дано сме били полезни на топикстартера :)
kozl - майстор
Аз не бих ползвал в баня с размери като душ кабина ел.печка с по-малко от IP65.
А контакта задължително извън банята.
Преди години ползвах такава малка баня и при това беше с две външни стени.
Цените на водозащитени отоплителни уреди бяха непосилни за мен и ползвах от така наречените кварцови печки за баня поне 1 час преди къпане и преди да вляза да се къпя я махам от банята.
dragonn2 - специалист
Има електрически лири за баня, не са ли по подходящ уред, ако ще е отопление на ток?
За по-голяма площ може би подово?
ZloboMiR - напреднал
чет яну 16, 2025 10:26 amdragonn2 написа:
Има електрически лири за баня, не са ли по подходящ уред, ако ще е отопление на ток?
За по-голяма площ може би подово?
Разглеждах и лири, и те са с IP24...
kozl - майстор
Лира за баня + ел.нагревател.

Обаче това е до 700W според зависи и от големината на лирата и дали ще е достаъчна топлината :?
Може би ще трябва да работи нон стоп :?

И все пак най-безопасния начин за ползване го писах в предния пост.
resistbody - майстор
Каква е идеята да топлиш банята ?
ZloboMiR - напреднал
чет яну 16, 2025 6:50 pmresistbody написа:
Каква е идеята да топлиш банята ?
Къпане при нормална (ако не чак комфортна) температура.
kr1100 - майстор
ср яну 15, 2025 7:42 amАл_ написа:
На пилетата им е супер, та по-висока температура не ми е нужна.
Но друга беше идеята - че има и други решения, по-добри от гледна точка и на безопасност, и на комфорт.
А от поликарбона не капят ли ледени капки ?? Ще умориш пилците.

Тема "Отопление на малка баня (1.2 х 1.2 м)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: