Ел. инструментите. Консумативи.
gogo7777 - майстор
съб яну 18, 2025 6:47 pmESPACE написа:
Aз дисковете си ги слагам винаги с надписа навън незавимо малка или голяма е машината, натискам бутона и стягам нормално с ключа. Никога не съм имал проблеми. Преди години едни работници философи ми обясняваха как се слагало с ламарината навътре, стягаха на ръка и после като им видях гайките на машините кълвани със секач по периферията, стискани с тръбен ключ им се изсмях на "технологията" на затягане и монтаж.
Така ебаваш мамата на водещата долна шайба. Не знам на какви философи си попаднал, но да чукаш с чук и секач.....баси идиотите.
:drinkers:
chapara - майстор
Изображение

И правилния начин за поставяне на диска е с ламаринката към машината.
mitko64 - майстор
Имам такава антика по наследство, само е за дискове 230мм. Интересно е че затягащата гайка е с отвори с по раздалечени отвори, съвремените ключове - вилки не стават. Отворите са доста размазани от бой с чука и пробоя. Иначе шлайфът е вечен, ама егати и туча, сигурно е над 8 кила
chapara - майстор
Съвременните шайби са различни по размер, моя пример е извадка от нета, и са за съврременни машини😊
hidrazin - майстор
съб яну 18, 2025 10:51 pmchapara написа:
...моя пример е извадка от нета, и са за съврременни машини...
А тези съврременни машини дали се продават комплект с такива шайби/гайки?
:partyman:
chapara - майстор
Във фирмените магазини тук там ги предлагат, няма смисъл да го коментираме. Къде е патронника с ключе, къде е на ръка, същата работа, минали са тестове и толкова.
пишман_майстор - майстор
Не винаги , както споменах в предния си пост надписа съвпада с ламаринката. А е важно ламаринката/тенекийката да е отвътре към фланеца. Говоря специално за дисковете за рязане, щот тия за шлайфане често имат и отвън, и отвътре .
Затова надпис/картинка и т.н. не се гледат.
Това е препоръчително ( силно) , не е задължение разбира се.
Има причина да е такава препоръката, но кой както си знае , така да работи.
chapara - майстор
На мен ми е излитал на младини и по двата начина монтиран диска. По обратния начин ми подстрига бретона, без носа! По правилния се пръсна много на ситно, надраскаха ме ситни осколки защото бях без защитна маска!
hidrazin - майстор
съб яну 18, 2025 11:22 pmchapara написа:
Във фирмените магазини тук там ги предлагат, няма смисъл да го коментираме.
И що? :shock:
Предлагат като комплект с машината или като отделно изделие където "фирмено" да те одерат още 10-20 кинта за тъпа шайба?
:partyman:
chapara - майстор
Отделно. Не е описано в комплекта.
Ти тунингована кола, нова, виждал ли си да се продава?
🙄🤭🥂

Тема "Ъглошлайф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: