• 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
пет юли 12, 2024 11:42 pmstefanjor написа:
... и залагам на ...
А аз на нищо няма да залагам. Щото няма да е честно по ... разни причини. :)
Пък и почти сигурно процентът ще е различен. Според това колко си "голям" за да не те обидят или "колко си малък" и не им дреме за някакъв си шушляк.
Шушляк дето се наредил с големите да прави кинти... :-D
:partyman:
P.S. В нашата територия няма реализъм, няма бизнес планове, няма никаква прогнозиране, няма краткосрочна или пък 6-тица от тотото - дългосрочна стратегия и планировка.
Куклите горе се натискат да влязат в Орламента ... и после седят и чакат кукловодите да им дърпат конците.
За това получават значителни ... облаги. :lol:
hidrazin - майстор
пон яну 20, 2025 4:59 pmТрифон П.Трифонов написа:
Хидра, това как се гаси?
В такива мащаби - никак.
Имали са някакви пръскачки дето или не са сработили, или никаква работа не са свършили.
За мен е по-скоро второто.
За такива пожари но малки по обем се използват пожарогасители клас D.
Честно казано аз такъв на живо не съм виждал.
Това на първа фаза.
Втора фаза е след потушаване на пламъците да се осигури охлаждане, много добро охлаждане защото често пожара тръгва наново.
Но все пак зависи и от типа на батериите.
В конкретния случай са заложили и използвали клетки които са са си доста пожароопасни - NMC (никел манган кобалт).
P.S. За електрокарчетата (електричките) гледам няма още някаква стандартизация при гасенето и още пробват различни варианти - обикновено безуспешно.
Те докато разпънат такъмите и електричката вече е на въглен.
DundyTheCroc - майстор
С една дума не се гаси туй, що не гасне, стоят и чакат да внесе своя принос в електрическата екология :-D
Николов Н. - специалист
Хидра ,учиш пожарникар да гаси пожар! Той би трябвало да знае как,поне на теория. :?
П.С.: Да не счита за заяждане.
hidrazin - майстор
пон яну 20, 2025 4:59 pmТрифон П.Трифонов написа:
Хидра, това как се гаси?
Само да допълня - ей тук казват че пожарната не предприема никакви активни дейности по гасене и батериите трябва да си изгорят сами.

пон яну 20, 2025 7:45 pmНиколов Н. написа:
Хидра ,учиш пожарникар да гаси пожар! Той би трябвало да знае как,поне на теория. :?
П.С.: Да не счита за заяждане.
Животът би трябвало да те е научил на Търпение
Това е и отговорът, токущо даден.
Евентуално се предприемат действия за защита на съседни обекти.

пп. Който иска да си слага ударение където иска!
Николов Н. - специалист
Предполагах,че ще отговориш адекватно. Просто на "полза роду?! Но явно т.. а / Търпението / ти пак надделя.
П.С.: Приятна ти вечер. :drinkers: !!!!
С предният си пост показа, че на теб ти е чуждо, коментирайки кой кого учел, без да имаш мнение по въпроса.
Отговорът бе потвърден и какво по адекватно от това?
hidrazin - майстор
Някои хора даже не знаят къде живеят... ама драскат на воля и без никаква "основа".

Повечето пожарникари в САЩ не знаят как да гасят електромобили

Нито са инструктирани, нито имат нужното оборудване за такива случаи.
Какво остава за територията България?
Аз не знам в някоя наредба на ГД ПБЗН дори да е споменат електромобил. Ако има такова нещо - моля да бъда поправен!
Че то едва на 31-ви декември 2024-та година влязоха в сила нови неща в НАРЕДБА № Iз-1971 - ЧАК сега се сетиха ВЪОБЩЕ да вкарат там и фотоволтаиците... :lol:
Иначе - ГОЛЯМ "МАЙТАП". С тези промени в наредбата на много мераклии за соларки им го таковат два ката. :-D
P.S.Трифуне, благодаря че зачекна тая тема че да погледна последните промени из докИментите.
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33

Тема "България няма нужда от ВЕИ-та" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: