Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
rulom - модератор
svetliopi44 написа:
cacho...пич четох четох и ми стана интересно ..Така виж сега аз съм на 1 етаж налягане супер понеже блока е висок минават не по 2 а по 4 тръби ...та мисълта ми е такава , е ли е възможно да сложа от тия джаджи като ги включа към водопровода идеята ме е минава водата през него и после се качва нагоре към дугите ще има ли проблем?? Тея нагоре ще имат ли налягане ако я сътворя тая магаретия ??
Малеее, смях се с глас :lol: , ама си е някаква идея и трябва само да се доразработи, а тук му е мястото :wink:
svetliopi44 - Чирак...
Ми аз си мисля че може да стане ...невиждам голем проблем..само се опасявам да не намаля налягането на горните етажи .. иначе за регулиране на темп.може да се помисли са има кви ли не работи...е малко скъпи ама нищо те ще се изплатят.Между другото тръбата на топлата вода е по-топла от тази за парното а студената е ледена .... :? що да не се изполузва тая работа .... давайте идей.. :)
Чаро - Акълия
Що пък не? Само че трябва да намериш топлообменник, който да издържи налягането на водопровода. Не съм сигурен на колко издържат споменатите. И треа си траеш, че ако писне некой, че му е топла студената вода лятос :lol: ааа системата ще бачка, само ако по-нагоре има консумация на студена вода.
Мене ми е идвало на ума да ползвам водопровода за ТП :winkgrin2:
dok70 - помощник
svetliopi44 написа:
Ми аз си мисля че може да стане ...невиждам голем проблем..само се опасявам да не намаля налягането на горните етажи .. иначе за регулиране на темп.може да се помисли са има кви ли не работи...е малко скъпи ама нищо те ще се изплатят.Между другото тръбата на топлата вода е по-топла от тази за парното а студената е ледена .... :? що да не се изполузва тая работа .... давайте идей.. :)
То че ще падне дебита едно на ръка, ама и температурите между студената и топлата вода бая ще се сближат.
Абе ако имаш някой по-буен съсед от горните етажи, едно обухване няма да ти се размине! :-D
Пък на гореспоменатите топлообменници им дават 10 бара макс работно налягане/ на ВИК е около 4 бара/. :lol:
svetliopi44 - Чирак...
Значе при мен са на 2 кръга.Предполагам ,че е диния е до около 5-6 етаж щот блока е на 10.При мен трабата е на 1"1/2. доста е студена има постоянен конденз. Пък в банята на кой ще му пука дали ще има ледено студена вода. Кухните са ни на отделен щтранг.Колко " е трабата на тея инвертори.
svetliopi44 - Чирак...
Абе имам идея ама нещо немога да кача файл за да ви покажа как мисля да стане ...пак ви казвам незнам какъв е " на тея инвертори ..иначе съм сигурен че става ... Идеята е клапан на входа и изхода ,така мисля ,че ще се запази и налягането на горните етажи

Прикачен файл

Може ли.jpg
Може ли.jpg (4.21 KиБ) Видяна 4242 пъти
gorgidanchev - специалист
Извини ме но ако имаш малък проблем с теч или нещо дребно.И спираш водата на ония отгоре по на често.При пробите :? :? :?
Кво ли ще ти се случи ако се усети някой по навътре в нещата.
Честно ти казвам аз не бих рисковал.
svetliopi44 - Чирак...
Какъв риск какви 5 лева бре ... Слагаш тройници ,след тях кранове и си готов ...на никои няма да спираш водата.

Прикачен файл

DSC00025.JPG
DSC00025.JPG (141.88 KиБ) Видяна 4198 пъти
rulom - модератор
Светльо, реално погледнато това си е кражба на вода.Мисля че вече и кражбата на вода е подсъдна.
svetliopi44 - Чирак...
Незнам за каква кражба става на въпрос ??? Просто водата минава през уреда и пак се качва на горе ....разстоянието от щтранга до уреда ще е не повече от 1 м. все едно си изместил щтранга ...невиждам проблем. Ще е кражба ако я използвам за къпане и тн.По този начин няма да намалява и налягането на горните етажи.

Тема "Охлаждане с панелен радиатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: