• 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
brum - майстор
Дочувам аз, че се борят да наредят маса батерии и тук. По ПВУ-то ще влачат пари май. Нещо за Хуявей ми се върти, че щяла да е техниката.Мрежата щели да крепят, че като замина ПАВЕЦ-а нямало кой да обира пиковете.

Видяхме как се гаси склад с фоерверки. Дано с много батерии на едно място да не се стигне пак до там...

Интересно на тия дето държат тези батериини централи каква ще им е схемата. Ще купуват ток на евтиното и ще го продават на скъпото предполагам. И отделно някаква такса за балансирането на мрежата може би ще получават. Само да не стане като с ФЕЦовете в началото - платили ги с европари, па ние им плащахме тока на преференциално високи цени.
hidrazin - майстор
пон яну 20, 2025 10:01 pmbrum написа:
... че като замина ПАВЕЦ-а нямало кой да обира пиковете.
1-во - Вече работи 1 от 4-те хидроагрегата. Вторият - евентуално догодина. Останалите 2 - след някоя петилетка ... евентуално.
2-ро - ПАВЕЦ-а не си замина а го "заминаха" за да се приберат едни кинти.
Вместо от производителя Тошиба, ремонта беше "спечелен" и поверен на гаражна фирма.
пон яну 20, 2025 10:01 pmbrum написа:
Само да не стане като с ФЕЦовете в началото - платили ги с европари, па ние им плащахме тока на преференциално високи цени.
Ти да не очакваш нещо друго? :?
Първия "ремонт" май беше без клаузи за неустойка. Демек гръмнал-не гръмнал сме го платили.
Сега пак плащаме ремонт на ремонта или по-скоро за ремонт защото първия не се брои. Там е ... "усвоен".
Кой мислиш ще плати ремонтите и то умножени по Х пъти? :)
:partyman:
P.S. Нещо като с реакторите от Белене. Не сме можели да ги използваме а Украйна ги купува за да ги сложи в АЕЦ „Хмелницка“.
На цена 600 милиона за два реактора а ние ще платим десетки милиарди ... пак за два аналогични.
емовлаха - специалист
Щатите си биха камшика от Парижкото споразумение.

Белене

hidrazin - майстор
вт яну 21, 2025 2:21 pmемовлаха написа:
Белене
Много-много не се връзвай на платени (вероятно) "интервюта" обслужващи нечии интереси.
Справка - ЦЪЪЪК
В подкрепа на справката - ЦЪЪЪК
Демек още 2005-та година въпросният Илчо Костов бил видял "пукнатините" ама дори 6 години по-късно, през 2013-та друга песен пее - все едно не е знаел за тях.
И изведнъж малко по-късно, през 2014-та се е отърсил от амнезията и чак праща писмо на Теменужка Ненагледна - ЦЪК ... :-D
Няма никакъв, ама НИКАКЪВ шанс Теменужка Ненагледна да го е "помолила" да и напише писмо с точно определен текст.. :)

Тааа... истината както винаги не е съвсем истина. Не слушай какво ти пее радиото а какво действително се случва.
Ама да не залитаме в тая посока/наклон че ще ядем пердах... :-D
Темата сме я дъвкали - намери я ако искаш и чети.
P.S. Само не разбрах за какви 1,2 милиарда плещи че някой ни насилил да ги платим?
Какво, не сме били длъжни да ги платим ли, не сме получили нищо насреща ли, не сме нарушили едностранно сключен договор ли, или какво? :?
MamaMy - майстор
Истината за Белене е някъде там... След официалното спиране на строителството никога повече не сме имали намерение да я строим. Това с референдума беше постановка. Тогава уж започнаха строителство да подготвят стъпките за новите реактори, но това беше подготовка да се присвоят някои неща. Всичко изкъртено като бетон арматура и всякакви материали беше товарено на шлепове и откарано към Украйна. За времето през което се работеше на площадката, на 24 часов режим, нищо не е монтирано или построено. Само е разрушавано. Работниците изпълнители на поръчката са само от електората на ДПС. Всички са докарани от района на Кърджали и Хасково. Раздавани са им чисто нови работни гащеризони без надписи. Изкарват един курс на 8 часови смени и ги товарят на автобуса докарал новата смяна. Повече не се връщат. Дрехите си остават за тях.
hidrazin - майстор
вт яну 21, 2025 11:21 pmMamaMy написа:
След официалното спиране на строителството никога повече не сме имали намерение да я строим.
Точно! По-скоро не ни позволяваха да я построим.
Справка - АЕЦ Моховце в Словакия. Историята и е като на АЕЦ Белене но ония си я построиха.
През 2023-та пуснаха И 3-тия енергоблок, а тази година се очаква да пуснат и последния, 4-ти енергоблок с реактор ВВЕР.
Всичките им 4 реактора ВВЕР са руски, включително тоя дето би трябвало да стартира тая година.

Прикачен файл:
Моховце Словакия.png
Моховце Словакия.png (60.81 KиБ) Видяна 825 пъти
... но това беше подготовка да се присвоят някои неща.
Онези неща са финансови знаци.
Около 3 правителства използваха АЕЦ Белене за ... кърлеж.
А кърлежа източва/изсмуква... :)
Всичко изкъртено като бетон арматура и всякакви материали беше товарено на шлепове и откарано към Украйна. За времето през което се работеше на площадката, на 24 часов режим, нищо не е монтирано или построено. Само е разрушавано. Работниците изпълнители на поръчката са само от електората на ДПС. Всички са докарани от района на Кърджали и Хасково. Раздавани са им чисто нови работни гащеризони без надписи. Изкарват един курс на 8 часови смени и ги товарят на автобуса докарал новата смяна. Повече не се връщат. Дрехите си остават за тях.
Това въобще не го знаех... Ти сериозен ли си? Не че се съмнявам де ама ми дава някои отговори...
MamaMy - майстор
Ами много близък роднина работеше в обслужваща фирма. И аз дори не знаех, че и бетона дори е специален. Виж за желязото разбрах. Едни тъмнозелени от гр. Левски присвоили доста арматурно желязо на ферми от площадката. Колега го купил на едро защото строил къща. Ожали ми се, че за няколко среза и голям диск за ъглошлайф свършва и повечето желязо не го е ползвал. Пък и много дебело и не става за навсякъде. Примолих му се и направих бартер. Докара ми 20-30 пръта по 2,20м. Използвах ги, но установих, че с рутилов електрод нямат заваряване. Останал ми е един прът. Ако ми припадне ковач да ми изчука няколко секача ще резна от него. :-D
емовлаха - специалист
Много съм неграмотен и не умея четенето
Проекта АЕЦ „Белене“ отиде в историята. Остава само площадката.
Това е добре за нас да се отървем от миналото си и да поемем в друга посока
Украинците сега са на ход кот дадът добре дошло
Ние си оставаме на доказалия се метод мятане на въглища на фул пауър
Уникалния и неповторим зелен далавераджия Ганчо въглищара
fbr - майстор
И украинците няма да видят хаир от тая работа. Или ще ги продадат другаде, или отиват за старо желязо. Идеята на американците е да ги приберат от нашите ръце, че знае ли се, какво ще реши някой друг цар.
hidrazin - майстор
ср яну 22, 2025 12:45 pmемовлаха написа:
... кот дадът добре дошло...
Кое му е добре дошлото на лист хартия на който пише:
"Ще има да взимате едни 1 200 000 000."
Те нямат какво да дадат и няма да имат поне едно 50 години напред. :)
Ако не си разбрал - ще им ги подарим. :)
Срещу тези 1,2 милиарда дето "ще вземем" се уреждаме с нови реактори за поне 30 милиарда.
Дали ще ги пуснат някога в експлоатация не е сигурно.
Но пък е сигурно че ще плащаме като за Второто пришествие на Христос - като за последно.
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33

Тема "България няма нужда от ВЕИ-та" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: