Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
gogo7777 - майстор
И аз размахвам 10 кинта да си купя сиренце.....препоръчайте ми.
:drinkers:
MamaMy - майстор
чет яну 23, 2025 7:49 amjdg написа:
ср яну 22, 2025 11:03 pmMamaMy написа:
Това са китайци. Калоян Драгозов (Аргомаркет) поръчва на същия китайски производител. Естествено може да има разлика в окомплектовката, но вътре са еднакви. Цената както до скоро спореха зависи от вида и дължината на кабелите, маската и разни други "дребни" подробности.
Тя, цената, и от друго зависи, ама не ми се коментира.
Откъде е тази информация, че Сталверк и Агромаркет правят поръчките си при един и същи производител?!
Във Офроуд форума откриха тази марка в Германия и започнаха да се договарят с продавача за отстъпка при групова поръчка. Калоян обаче намери директно производителя и започна да си ги внася с негова марка. Темата все още седи. Може да я потърсиш :wink:
чет яну 23, 2025 4:57 pmgogo7777 написа:
В Лидъл има едно с повишено водно съдържание на тези пари. Не е съвсем лошо.
gogo7777 - майстор
Това сиренце го кльопат в off-road форума.
:)
jdg - напреднал
Ами, купи си!
jdg - напреднал
Заглеждам и ARC200-ST digital модела(около 150 евра) - бил с двойна платка, но така и не разбрах предимството на двете платки :sad:
gogo7777 - майстор
Двойна (двуслойна) платка, троен вентилатор, четворен дисплей.......и още куп глупости в превюто не касаещи възможностите на машината. И лъжат даже......имало възможност за Lift TIG. Има грънци.....ама пишат ли пишат. Разликата от Lift до Scratch-start е голяма.
:wink:
BeTaTesTeR - специалист
Eми то около 200 лв. са най-евтините китайци, трябва да си наясно, че гледаш най-ниския сегмент.
По-добре вземи тоя Jasic, изглежда една идея по-добре. Пише, че напрежението на празен ход му е 81V, което ако е вярно е много добре. Има и регулировка на Hot-start и Arc force. Но пък го дават само с по 1.5 метра кабели, та си приготви някой лев да си вземеш по-дълъг кабел поне за ръкохватката на първо време.

JASIC ARC 180 LED SYNERGIC

Eй тук намерих някакво клипче, човека заварява с него и с рутилови и с базични електроди и добре изглежда:

hidrazin - майстор
пет яну 24, 2025 9:17 pmBeTaTesTeR написа:
Eми то около 200 лв. са най-евтините китайци, ...
Ма около 100 кинта са... :)
:partyman:
kartechar - специалист
чет яну 23, 2025 4:44 pmspeka_rs написа:
Ако ти се дават 200 лв за нещо по-истинско, от личен опит препоръчвам DEL MMA 145.
Работил съм си машината до 3,25 електрод си върши работата.
Имаш си гаранция в БГ.
Също от личен опит - купих си по- малкия DEL MMA 140 https://www.onlinemashini.bg/invertoren ... -140/61602 да го ползвам чат-пат на вилата. Държа да отбележа, че никога не бях хващал ръкохватка :-D . Комшията ми показа как се заварява и си направих конструкции за асми, като по мойте критерии се справих съвсем прилично. Той наблюдаваше периодично заварките и работата на електрожена, донесе някакви електроди, пробва ги и след това си купи същия. При положение, че цял живот е заварявал и мъкнал разни трансформаторни тучове, след покупката на това електроженче, друг не пипа :lol: ! А не е човек, който да не е заварявал - правеше даже котли за парно - който знае за колко заварки става въпрос.
hidrazin - майстор
Аз на теб друго ценно нещо съм ти изнамерил - DISCO маска за заваряване.
Освен UV и IR лъчите отразява също така α , β че и даже γ лъчи.
Така ще можеш да заваряваш дори в работещ реактор.
Направо отивай при Уестигхаус да правиш новите ни реактори... :-D

Прикачен файл:
ДИСКО маска за заварчик.jpeg

:partyman:

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: