Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
kozl - майстор
ср яну 29, 2025 1:03 ambrum написа:
А защо циментово мляко вместо бетонконтакт?
За каво на този порьозен бетон му е бетонконтакт :?
Бетонконтакта е основно за гладък бетон след премахнат кофраж и остатъци от кофражно масло.

Относно мразоустойчивостта на бетона търсете инфо от производители на бетонови павета и плочи.
Защо изливните технологии бяха изоставени :?
Сега се ползва влажна смес и пресоване.
Странно бетона при тези продукти е порьозен, но устойчив на замръзване / размръзване.
Та не съм сигурен дали добавките за водоплътност ще са по-добри от технологията с влажни смеси и пресоване.
Има ремонтни разтвори с чудодейни качества и фрапантни цени - не съм ги пробвал.
Това което съм е частичен ремонт на подобна бетонова настилка със смес на Боро "Бърз цимент". Изкара повече от 2 години. Сол не съм ползвал.
Тук където живея бетоновата настилка 2002 г. почити я изметохме.
При жилището на моите родители бетоновата настилка 1970 г. е поизахабена, но не се разпада.
Качеството на бетона зависи от технологията на приготвяне и на полагане.
И може би от от цимента :?
Откак заработи пречистката в циментовите заводи има мнения, че цимента не е като предишния :roll:
MamaMy - майстор
Имам една пробна кръпка с турския цимент 46 твърдост и добавка за водоплътност точно под капчука. Скоро ще направи 10 години и не мръднала. И цимента си синее и дори повърхността и си е гладка. Предния цимент имаше дупки където капе капката. :wink:
brum - майстор
Добри жокери се появяват тук :) .

Остава драмата, че аз спирам и коли на тоя бетон, ама висока твърдост, порьозна повърхост с добра адхезия, добавка за водоплътност и евентуално фибри може бе ще са подходяща рецепта.
Ал_ - специалист
И аз за турския цимент щях да спомена. Нищо, че тук го изкарват какъв ли не откъм съдържание
пишман_майстор - майстор
:? може ли снимка на коментирания турски цимент?
chapara - майстор
Хубаво се върна темата към кърпежа. Аз мисля, че след почистване, измиване с водоструйка и грундиране с
https://baumit.bg/produkti/zamazki-nive ... 1l4H465U3w_
,трябва да се изкърпи със смес от кварцов пясък и цимент по избор от горепосочените, плюс фибри и добавка за водоплътност.
За финал да се шпаклова с лепило ЦМ17 с дебелина на шпакловкта 8-10мм. на няколко ръце. Като тотален финиш, течна хидроизолация за външно или хубава боя за пътна маркировка.
пишман_майстор - майстор
Предполагам щото е фин или :?
chapara - майстор
ср яну 29, 2025 5:11 pmпишман_майстор написа:
Предполагам щото е фин или :?
Да, и е чист от глинени остатъци. Може да запълни максимално добре дупки.
Друг е и въпроса как и върху какво е хвърлен бетона. Ако е върху пръстта, то той ще е постоянно мокър и ниските температури ще го разрушават. Ако е дренирано от долу и водата е отведена има малко по голями шансове. Ако е асфалт, най голями шансове.
Ал_ - специалист
ср яну 29, 2025 1:18 pmпишман_майстор написа:
:? може ли снимка на коментирания турски цимент?
Сега какъв има - нямам идея, купувам каквото има, където ми е на път. За преди - аз поне за декен говоря. После се намесиха българи, и, както винаги, качеството избяга. Сега какво му е положението - не знам

Тема "Изронена бетонова настилка пред гаража" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: