• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Борислава - помощник
нед мар 31, 2024 8:47 amgogo7777 написа:
Как да ти обясня, че дори една до друга да редиш IPE-та пода винаги ще вибрира. За какво са ти индивидуални параметри на греда? Те не значат това, за което си мислиш. Линейни системи се прилатат при порти и огради, при тебе се търси кубична система статична и динамична.
Попитах какво ще е на втория етаж.......ще има ли стени.....машини (какви)......и т.н. Тавана и той ли ще е като похлупак както пода..... :lol: :lol: :lol:
ок.разбирам че пода ще вибрира,въпросът е да няма усещането за въжен мост,каквото съм виждал при НОВИ гредореди направени уж от специалисти.
на горното ниво в работилницата няма да има супер тежки машини като фрези и стругове но все пак ще има шкафове с инструменти,маса за заваряване,колонна бормашина,голям шмиргел, лентов шлаиф,голям тезгях.... такива неща,абе с една дума натоварването ще е по-голямо от жилищен етаж.
и на двата етажа няма да има стени и прегради.
това за тавана не те разбирам какво питаш.
а относно защо питам за индивидуални параметри на гредите и някакви други неща,ами защото ми е интересно и ми се иска да понауча нещо....
Djack - специалист
От вибрации до вибрации има голяма разлика! От дотук написаното (въжени мостове и т.н.) разбирам че едва ли не се очаква да пружинира като батут! Мисля, че няма такава опасност.
BLUEPUPIL - майстор
Прикачен файл:
00Q.jpg

Как ще си почиват хората в този хотел
на едни екзотични острови, като има вибрации?
:?:
:?
gogo7777 - майстор
Тая снимка сигурно е правена от "охрана на труда". Като гледам всички ще отнесат глоби или ще ги изгонят от обекта, който също е за затваряне. Не знам от кой остров е снимката, но хич не ми мяза на хотел, а и още не е довършена конструкцията. Подовете ги няма.
:drinkers:
BLUEPUPIL - майстор
Прикачен файл:
1Z.jpg

Това е от нашето море.
Можете ли да познаете от къде?
Нали сте край морето.
:wink:
Whiskey - специалист
Колеги, изчетох темата с интерес, тъй като и на мен ми се налага да търся решение за междуетажна подова конструкция в стара къща с каменни зидове. В момента не разполагам пред себе си с точни размери, но подовата конструкция ще бъде нещо от сорта на 3.5х7 метра. Ясно е, че ще се премоства късата страна, като не е проблем това да стане през 45-50 см. Чуденката ми е защо в темата до тук никъде не се споменава използването на кухи правоъгълни профили - примерно нещо от сорта на 120х80 на 3 или дори 4 мм?
ivanovbg - майстор
чет окт 17, 2024 11:12 amWhiskey написа:
Колеги, изчетох темата с интерес, тъй като и на мен ми се налага да търся решение за междуетажна подова конструкция в стара къща с каменни зидове. В момента не разполагам пред себе си с точни размери, но подовата конструкция ще бъде нещо от сорта на 3.5х7 метра. Ясно е, че ще се премоства късата страна, като не е проблем това да стане през 45-50 см. Чуденката ми е защо в темата до тук никъде не се споменава използването на кухи правоъгълни профили - примерно нещо от сорта на 120х80 на 3 или дори 4 мм?
Еми ако го правиш за 5г , предполагам, че няма да има проблем, но за 50 и нагоре години кухото не е добре. Най малкото няма как да избегнеш корозията надеждно отвътре навън. По нищо няма да си личи и от веднаж ще се скъса.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет окт 17, 2024 11:12 amWhiskey написа:
А какво стана с PU лепилото?
Whiskey - специалист
чет окт 17, 2024 11:43 amn_a написа:
А какво стана с PU лепилото?
Свърши се чудесна работа, изключително съм доволен. Но... тук има нова задача. Това за обработката на метала срещу корозия от вътрешната страна е сериозен аргумент, не се бях замислял за това. Значи остава да се мисли за нещо "леко" за изграждане. Т.е. единичните елементи да са с поносимо тегло, пък ако ще и през 40 см. да ги слагам. Преди две години качвах шест метрова НЕА 160 на 3.60 височина... добре, че египтяните са споделяли опит :lol:
Добър ден не съм сигурен дали е точната тема за моя въпрос ако съм в грешка моля да ме извините и да ме насочите към правилното място! Та въпроса ми е следния къща на гредоред покрив с греди старо строителство около 100годишна (мазе,живущ етаж, таван) искам да махна една стена която е единична тухла и да обединят две стаи обаче на тавана върху напречните греди лежи голяма стабилна греда на която са "поповете" и точно където са два от поповете се пада стената въпросната греда лежи на една тухла. Та едни казват махни стената не се притеснявай тя тежестта е разпределена на напречните греди. Аз искам да ми е спокойно и си мисля за някакъв профил от вида на двойно Т, HEA, IPE или подобен да се постави на мястото на стената която махам а в двата края да стъпи на две стени едната е външна стена (така наречения двоен зид) другата е вътрешна (единична тухла) като стъпвайки на стената мисля да се положи профил да се разпредели тежестта на по-голяма площ върху стените.
Размери:
-Помещение в бъдеще без преградната стена ще е около 6,70м
-В момента стената разделя двете помещения на 3,20м и 3,50м
-Ширината е 4.10м (на тази ширина трябва да се постави профила като въпросната греда е на около 1,60м от стената единичната тухла)
-Напречните греди са около 15см височина.
-Гредата не е надена в този участък от 7,00м

Вие как бихте постъпили и какво ще ме посъветвате за поставяне на желязо изграждане на някакъв тип ферма или нещо от този тип?
Прилагам няколко снимки да се придобие представа как изглежда гредата която искам да подпра.

Прикачен файл

FB_IMG_1738143994982.jpg

Прикачен файл

FB_IMG_1738143998247.jpg

Прикачен файл

FB_IMG_1738144002098.jpg

Прикачен файл

FB_IMG_1738144005359.jpg
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Избор на метални профили за подмяна на гредоред" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: