Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
hidrazin - майстор
чет яну 30, 2025 10:46 pmchapara написа:
Те па едни мислители, за Ковида само ги признавам, но не като мислители, а безнадежници
И ти си прав да го и е...а...
На мамУни ни направиха... :evil:
:partyman:
pavelvasilev - специалист
Настилката на улицата пред гаражите на блока е обществена, по принцип кой трябва да поддържа настилката по закон, общината или живущите пред блока, гаража се намира в съседния ни блок и не познавам още никой от живущите там за да направя предложение за обща настилка, та по принцип чия отговорност е обществената настилка на уличката?

Направих проучване, за да стане както си трябва по правилата, за тези 20 квадрата ми искат между 1500 - 2000 лв, което за обществена улица па макар и пред моя гараж, някак, нали...

За обществена уличка, максимум 600 лв давам, ако беше моя частна собственост, веднага плащам колкото трябва, та затова питам кой трябва по закон да поддържа обществените улици пред блоковете, живущите в блока или общината?
chapara - майстор
Общината, разбира се. Но пък няма бюджет, кога ще стигне до общински бюджет :?
brum - майстор
А, според зависи е. Ако е част от общите ви части и е с ограничен достъп може и да си е ваша отговорност.
пет яну 31, 2025 9:33 pmbrum написа:
А, според зависи е. Ако е част от общите ви части и е с ограничен достъп може и да си е ваша отговорност.
Не е част от общите части, обществена уличка със свободен достъп от всеки.
chapara - майстор
Бях 99% убеден, не че ти носи плюсове. Дори съм убеден че освен жилището на N тия етаж плюс мазе или(и)таван нямаш друга собственост. Всъщност то беше в друга сграда.
kozl - майстор
пет яну 31, 2025 9:44 pmpavelvasilev написа:
пет яну 31, 2025 9:33 pmbrum написа:
Не е част от общите части, обществена уличка със свободен достъп от всеки.
"Обществената уличка" требе да я поддържа обществото.
Кое точно общество :? Орташкото общество = на безстопанственост.
Въпросът чия е "уличката" и кой трябва да я поддържа е и юридически.
Ако "уличката" попада в имота, в който е сградата, дори и общински да е, общината едва ли ще се съгласи на поддръжка. Има куп по-важни и мноо по-обществени тротоари и улици за ремонт.
Какво ще стане ако забъркам чист стандартен цимент с малко пясък и замажа грапавините, все ще изкара една година, надали ще стане по-лошо от сега, най-обикновен цимент "Златна Панега" например, и вече какво съотношение вода-цимент-пясък да бъде, това ще го правя аз,смятам че все ще е по-добре от сега нали?
lyubohar - майстор
Паркинга ни над гаражите преди 20г.го покриха с пердашена циментова замазка.С едни машини като вентилатори.
Не послушаха да го покрием с асвалт и почна да се рони усилено.
Някои като мен след изсъхване го грундирахме с нещо-вече не помня с какво.
И засега издържа повече от останалите места.
Та мисълта ми е да се грундира цимента с нещо,за да не прониква влага.
съб фев 01, 2025 10:35 ampavelvasilev написа:
Какво ще стане ако забъркам чист стандартен цимент с малко пясък и замажа грапавините, все ще изкара една година, надали ще стане по-лошо от сега, най-обикновен цимент "Златна Панега" например, и вече какво съотношение вода-цимент-пясък да бъде, това ще го правя аз,смятам че все ще е по-добре от сега нали?
Павле, прочети още веднъж мнението на колегата и го направи така!
Ще ти коства съвсем малко повече усилия. На твое място бих помислил и за марката цимент. Вече е обсъждано в темата.
вт яну 28, 2025 5:25 pmmiliad написа:
Измиване и хубаво да се намокри бетона. След като попие водата се "грундира" с циментово мляко компроментираният участък. Отгоре се полага с пердашене циментовохпясъчна замазка. Изчаква се да засъхне и втвърди леко и се пердаши втори път, като се ръси със сух цимент и оросява допълнително ако се налага.
Миналото лято къртих така направено преди повече от 40 години, за да прекарам канализация.

Тема "Изронена бетонова настилка пред гаража" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: