• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 22
От мобилни телефони до цифрови камери
gogo7777 - майстор
нед фев 02, 2025 11:37 ambatkoce написа:

На мен например ми е нужен лабораторен захранващ блок 0-30 волта, 0-100 ампера, но нямам такъв, въпреки че имам оборудвана лаборатория и по-голямата част от познанията да го направя. Като се замисля, имам и елементите за един такъв...
Ако имаш време и желание да ти пратя това чешкото да го направиш регулируемо. Естествено срещу заплащане.
:partyman:
brum - майстор
Щото подценява китайците :) . Ама за качество/цена няма кой да ги бие...
gogo7777 - майстор
Не ги подценявам. Дори ви послушах преди и купих три. Работят чудесно в моята тестова лаборатория при смешни токове. Едното го напънах и му се включва защитата по ток. Преди това (мен ме е нямало) е изгоряло скъпо купешко китайско захранване.

Прикачен файл:
20250202_125228.jpg
brum - майстор
Meanwell нямат ли подходящо? Тия едно, че горят трудно и второ - имат вносител и гаранция.
hidrazin - майстор
нед фев 02, 2025 12:50 pmgogo7777 написа:
Преди това (мен ме е нямало) е изгоряло скъпо купешко китайско захранване.
Под секрет ще ти кажа една "тайна" - всички с електроника горят рано или малко по-късно.
Без оглед дали са китайски, германски или американски. :)
Последните 10-12 години бая гръмнали захранвания и електроника съм подменил - основно германска (по етикет) и то от мастити марки, които не познават парите...
Точно за това споменах за класиката без електроника.
Ако си мислиш че така - ЦЪЪЪК ще направиш нещо по-надеждно че и работещо...
Това е регулатор оборотите на DC мотор.
Ма забавлявай се. И аз обичам да се забавлявам. :-D
gogo7777 - майстор
brum написа:
Meanwell нямат ли подходящо? Тия едно, че горят трудно и второ - имат вносител и гаранция.
Сигурно имат, но като се напати човек :?
Сега като се замисля ще ми трябват четири.
gogo7777 - майстор
нед фев 02, 2025 1:17 pmhidrazin написа:

Ако си мислиш че така - ЦЪЪЪК ще направиш нещо по-надеждно че и работещо...
Това е регулатор оборотите на DC мотор.
Ма забавлявай се. И аз обичам да се забавлявам. :-D
Знам какво е и к'во от това?
Тук питам относно електрониката. Не питам к'во ми е нужно защото знам. Ако те слушам....ми да фрасна по един реостат и готово. Омръзна ми да пиша едно и също. Да се повтарям ли, че не всички захранвания трябва да са с изгладено напрежение. Ае намери такова с пулсации.

Баткоце обяснява чудесно, за което съм му благодарен.
А ти си се забавлявай..... :drinkers:
ivanovbg - майстор
Вземи си и някое резервно и гледай всички да са еднакви за да са лесно взаимозаменяеми.. Аз ако бях даже бих си направил и автоматизация. Бих сложил и зумер с един адаптер за телефон, та ако някое гръмне да почне да писка и веднага да го подменя за да не прекъсвам процеса.

И пак не ме слушаш. Най надеждно е с регулируем тиристорен изправител.
gogo7777 - майстор
Преди мислех от един траф да захранвам няколко вани като регулирам частично пулсациите. Останалите по-малки с наличните самоделки. Обаче се налага някои електролити да се ъпдейтват, както и нови такива работещи с изладено напрежение.

:drinkers:
hidrazin - майстор
нед фев 02, 2025 1:36 pmgogo7777 написа:
Омръзна ми да пиша едно и също. Да се повтарям ли, че не всички захранвания трябва да са с изгладено напрежение.
Не можеш да повториш защото в тая тема ще ти е за първи път. :)
Та демек тая тема е за захранване с изгладено напрежение.
Относно Meanwell - най-мощното им регулируемо е 2,4-13V 25A на цена около 180 лева.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 22

Тема "Импулсно захранване-кабели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: