Здравейте, на гости съм в Германия при роднини и ми се струва че има нещо нередно с парното им.
Има дни в които като усилиш радиатора на 4-5, става жега и веднага се усеща по въздуха. Обаче има дни в които е на макс и е студено. Прави ми впечатление че входящата тръба е много гореща (не успявам да си задържа ръката на нея), докато изходящата е 20-30С.
Радиатора в горната си част е топъл а най долу е студен.
Размерите му са 1600/500 и се захранва с тръба 3/4.
Не съм на ти с парното но ми се струва, че има някакъв проблем.
Радиатора ли е затиснат или може да е някакъв друг проблема.
Централните тръби са много горещи а ние се падаме на първия етаж.
Радиатора в банята е панелен 1000/500 и се загрява целия. Изходящата му тръба е също толкова гореща колкото и входящата.
Миналата зима са идвали техници и казали, че всичко си е наред а проблема бил в това, че пред радиатора има перде, диван и шкаф.
Аз не съм на същото мнение. Ако дивана и шкафа спират топлината то те не биха му попречили да се загрее равномерно целия.
Има дни в които като усилиш радиатора на 4-5, става жега и веднага се усеща по въздуха. Обаче има дни в които е на макс и е студено. Прави ми впечатление че входящата тръба е много гореща (не успявам да си задържа ръката на нея), докато изходящата е 20-30С.
Радиатора в горната си част е топъл а най долу е студен.
Размерите му са 1600/500 и се захранва с тръба 3/4.
Не съм на ти с парното но ми се струва, че има някакъв проблем.
Радиатора ли е затиснат или може да е някакъв друг проблема.
Централните тръби са много горещи а ние се падаме на първия етаж.
Радиатора в банята е панелен 1000/500 и се загрява целия. Изходящата му тръба е също толкова гореща колкото и входящата.
Миналата зима са идвали техници и казали, че всичко си е наред а проблема бил в това, че пред радиатора има перде, диван и шкаф.
Аз не съм на същото мнение. Ако дивана и шкафа спират топлината то те не биха му попречили да се загрее равномерно целия.