• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
tundrata93 - специалист
Здравейте,може ли по някакъв начин камион на 24 волта да подаде ток за стартиране на бус който е на 12 волта.Благодаря.
пет фев 07, 2025 8:00 pmtundrata93 написа:
Здравейте,може ли по някакъв начин камион на 24 волта да подаде ток за стартиране на бус който е на 12 волта.Благодаря.
Камиона е с два последователно свързани акумулатора.
Според мен, може да се подаде ток, като се вземе само от единия, естествено.
tundrata93 - специалист
пет фев 07, 2025 8:12 pmТрифон П.Трифонов написа:
Да знам че са два последователно свързани и си мисля ако се разкачи моста помежду тях,може да подаде ток.
пет фев 07, 2025 8:19 pmtundrata93 написа:
пет фев 07, 2025 8:12 pmТрифон П.Трифонов написа:
Да знам че са два последователно свързани и си мисля ако се разкачи моста помежду тях,може да подаде ток.
А ако не разкачиш моста какво ще се случи?
chapara - майстор
Това с двата акумултора съвсем не е лема и не е задължително. Въпроса за мен е с 24 волта може ли да се подаде на 12 волта. За мен отговора е НЕ.
пет фев 07, 2025 9:21 pmchapara написа:
Това с двата акумултора съвсем не е лема и не е задължително. Въпроса за мен е с 24 волта може ли да се подаде на 12 волта. За мен отговора е НЕ.
Ти чети по внимателно!
Посочил съм съответният според мен, а не като ме видиш, въпреки самоограниченията си, да реагираш като бик на червен парцал.
chapara - майстор
Тоя трифОн вече дразни с два или повече профила! Сложен е във Врагове , не го виждам, и той не би трябвало да ме вижда, а ме цитира. Тук има ли управа??? Никога не съм се оплаквал и доносничел, но ус ещам заплаха от един луд!!
floydogi - специалист
Не. Ще изпържиш много неща по веригата.
Николов Н. - специалист
"Прага" V3S имат 2 последователни акумулатора -24В само за стартиране. След това системата минава на 12В. При това няма проблем да се подаде 12В.
batkoce - специалист
пет фев 07, 2025 8:19 pmtundrata93 написа:

За по-голяма сигурност не е лошо да се направи точно това. Може и да не е нужно, но имам далечен спомен, че е имало проблеми при подобни действия.
Изобщо, каквото и да правите по електрическата част на превозни средства, питайте някой, който наистина е запознат с материята...
  • 1
  • 2

Тема "Подаване на ток" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: