• 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
jamezon - специалист
Аз поне за сега нямам проблем с БГВ-то...на моята нагревателите също не са включени.
Интересно как пада толкова темп,че да не може да размрази?
brum - майстор
Топли БГВ само в определени часове - от 12 до 14 часа напоследък. Практиката е при падане под определена температура да подгрява, ама при мен не е така. Съобразява си със слънцето и фотоволтаиците, че да докара максимално евтино БГВ :) .
jamezon - специалист
ср фев 12, 2025 10:02 pmjamezon написа:
Аз поне за сега нямам проблем с БГВ-то...
Ах това БГВ......Няма китайци,няма инсталатори..всички един дол дренки!
jamezon - специалист
чет фев 13, 2025 5:02 ambrum написа:
Топли БГВ само в определени часове
Ей това трябваше да се случи при мен преди 5 месеца....Ама кой да каже.
jamezon - специалист
Добре, че дойде "Трифон Зарезан", та да се случат най-накрая нещата.Обаче понеже не бях вкъщи данните са от далеч и някои неща не съм сигурен.Сега качвам данни от снощи и от тази сутрин.

Час/вход темп./изход темп/Hz/цирк.помпа %
23:13/35/38/39/100%(ръчен режим)
23:26/34/39/41-100 тук предполагам е отворила някой кръг и за това падна входящата.
23:27/33/39/42/100
23:29/33/39/47/Auto(не знам колко % е била)
Дефрост.
23:38/32/39/61/auto
23:40/33/37/61/100
23:48/36/40/39 100
23:58/35/40/39/auto

08:40/34/39/50/auto
08:54/36/41/39/auto

Настройката беше 35° зададена,на 30 включва,на 37 изключва.
ЦП я бях оставил на ръчно на 100%,но я променях в движение.
Както се вижда и да пипам по настройките и да не пипам,не й пречи. Също и не й е толкова важна разликата зададена в параметрите- 5° вход/изход. И при три градуса мощността е ниска.

Както казах не съм си вкъщи и това е и причината да спра бойлера.Сега е само в режим отопление и нещата се получиха.

Преди няколко дни отново бях извън града,но тогава само намалих градусите на БГВ и не можах да го хвана още тогава.Сега е спряно напълно.

Каква може да е причината БГВ-то да прецаква нещата?
brum - майстор
Ми ... или питаш, или се учиш от собствените си грешки. Аз съм по вторият начин. Ти като чакаш някой да ти каже - питал ли си :) ?

И това дето работи при мен не значи, че е правилно. Има много особености, за да е моето правилно. Първо - целим се към икономия на енергия (щото ме кефи) и второ - имаме си газов котел дето може да покрие недостига на БГВ :) .
jamezon - специалист
Е от месец насам говорих с поне 5-6 китаеца,все от фабриката.Последно се сещаш какво казаха техниците-да си купя по новата.Но ето,че можело и с тази.
За това споменах няколко пъти,че просто не съм си вкъщи и затова спрях БГВ-то,не защото съм видял,че при теб работи в определени часове.
brum - майстор
съб фев 15, 2025 9:07 amjamezon написа:
Каква може да е причината БГВ-то да прецаква нещата?
Единственото за което се сещам е че прекъсва цикъла на отопление на пода и после не успява да влезе в режим да модулира. Или да имат нещо в логиката дето да бърка нещата. Ама ... китайски софтуер, китайска логика :) .

Софтуера за управление не е маловажен!
jamezon - специалист
Е да де,ама аз още докато го спрях и веднага почна да си модулира,не е чакала да минат няколко цикъла,че да влезе в режим.Отделно се вижда и че преди да достигне зададената температура,си е намалила мощността.още с включването си повече от 61Hz не вдигна,а преди стигаше до 80Hz и там си оставаше.
Променя ги през 1Hz през определено време,което е кратко.Общо взето стигнах до заключението,че 5те градуса вход/изход са от значение само за ЦП.Мощността зависи от други неизвестни,за сега,за мен неща.
По-късно ще включва отново БГВ да видим какво ще стане.
Ако е пак така,ми остава на този етап да спирам и пускам БГВ,когато има нужда,и най-добрия вариант е нощем на по висока темп и денем спрян.

Сега пак ще натискам инсталатора да дойде да си оправи нещата.
brum - майстор
Така както го обясняваш е бъг в софтуера :) . Пиши на китаеца и го питай дали има по-нова версия на софтуера.
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36

Тема "Термопомпа и подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: