• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
brum - майстор
Гледай какво пише на обвивката. Най-вероятно е черна и през някакво разстоянеи на нея пише типа на кабела, броя на жилата и сеженеито им.

Или хвани един дигитален шублер и по формулата за лице на кръг :) . Ама гледай кабела да не е под напрежение!
batkoce - специалист
Добре е някой да погледне на място. От разстояние не можем да бъдем много точни. Дори и да знаем колко е сечението на жилата, пак не може да сме твърде категорични. Важна е и дължината на трасетата. Електроуредите, които ще се ползват в имота, също са важни.
Niksan81 - напреднал
За гаража е, ще викам представител на електрохолд, дано те си разбират и мога да ми кажат.
hidrazin - майстор
Това да не е ново строителство?
За гаража инвеститорът да ти пусне трифазно захранване ли? :shock: Направо ЗАБРАВИ !
Дори да ти пусне трифазно (невероятно), то то ще е макс с предпазители 6 ампера.
И една духалка няма да може да пуснеш там.
Само ламБи и зарядно за акумулатор на кола с ДВГ.
:partyman:
Niksan81 - напреднал
чет фев 13, 2025 9:26 pmhidrazin написа:
Това да не е ново строителство?
За гаража инвеститорът да ти пусне трифазно захранване ли? :shock: Направо ЗАБРАВИ !
Дори да ти пусне трифазно (невероятно), то то ще е макс с предпазители 6 ампера.
И една духалка няма да може да пуснеш там.
Само ламБи и зарядно за акумулатор на кола с ДВГ.
Да, аз имам монофазен кабел към таблото, и предпазителя е 6А, което не стига за нищо, но ми е прекарал и втори кабел за трифазен ток, за който аз ще си платя да си пусна трифазен електромер и по-голяма партида, та идеята ми е нея да оправя, другото ми е все тая.
hidrazin - майстор
чет фев 13, 2025 9:55 pmNiksan81 написа:
Да, аз имам монофазен кабел към таблото, и предпазителя е 6А, което не стига за нищо, но ми е прекарал и втори кабел за трифазен ток, за който аз ще си платя да си пусна трифазен електромер и по-голяма партида, та идеята ми е нея да оправя, другото ми е все тая.
Успех! Ама ГОЛЯМ УСПЕХ ти пожелавам.
И колко по-голяма партида?
Имай едно на ум че по-голяма партида не е по твое желание а по възможност - ако ЕРП-то имат свободна мощност.
Niksan81 - напреднал
чет фев 13, 2025 10:10 pmhidrazin написа:
чет фев 13, 2025 9:55 pmNiksan81 написа:
Успех! Ама ГОЛЯМ УСПЕХ ти пожелавам.
И колко по-голяма партида?
Имай едно на ум че по-голяма партида не е по твое желание а по възможност - ако ЕРП-то имат свободна мощност.
Да, знам че много звезди трябва да се наредят, но нова сграда, точно взе партиди за ток, надявам се като пръв отишал да има поне за мен 12-13 киловата партида...
hidrazin - майстор
чет фев 13, 2025 10:12 pmNiksan81 написа:
...но нова сграда, точно взе партиди за ток, надявам се като пръв отишал да има поне за мен 12-13 киловата партида...
Амииии... Вече ти пожелах късмет. Какво друго?
  • 1
  • 2

Тема "Трифазен кабел от два монофазни?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: