• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
NRG7 - специалист
Искам да стегна една дървена масичка,купих "Терминатор" на Мегахим-препарат за премахване на стара боя. Дават го за премахване на блажни бои,емайллакове,грундове,нитроцелулозни бои и лакове,латексни и фасадни бои. Препоръчаха ми го,но уви нещо не се получава,не съм доволен. Ако някой знае нещо по-ефикасно моля да ми сподели,или някакъв начин,за да мога да сваля коварната боя. :?
rulom - модератор
Щом е дървена сешоара и шпаклата, най-сигурно :wink:
NRG7 - специалист
Дали с пистолет за горещ въздух няма да стане и какви са цените им?
Масата е с два слоя боя,убих се да я шкуря,и какви ли не начини пробвах,но явно няма да стане така,дайте акъл. :?
Стефан - майстор
drebus написа:
Искам да стегна една дървена масичка,купих "Терминатор" на Мегахим-препарат за премахване на стара боя. ... :?
Според мен не си заслужава да премахваш боя върху дървесина. Боята е влязла навътре в дървото, и ефекта няма да е добър. Ако има възможност, разглоби всичко по детайли, и обработвай с шлайф или абрихт. Ново сглобяване, и лакиране.
NRG7 - специалист
Стефан написа:
drebus написа:
Искам да стегна една дървена масичка,купих "Терминатор" на Мегахим-препарат за премахване на стара боя. ... :?
Според мен не си заслужава да премахваш боя върху дървесина. Боята е влязла навътре в дървото, и ефекта няма да е добър. Ако има възможност, разглоби всичко по детайли, и обработвай с шлайф или абрихт. Ново сглобяване, и лакиране.
С шлайф си играх и не става. После опитах с тая химия и пак не. Уж падна част от първия слой боя,но има още за сваляне. Давайте идеи знам,че има по-опитни.
evdoki - специалист
С лентов шлайф, после с орбитален шлайф.
housedoktor - майстор
Има пускани подобни теми.Ползвай малък ъглошлайф с велкро диск за шкурка.180 ще ти свърши работа,освен ако боята не е много. Оттренирай на друга повърхност,защото ако не си го правил е малко сложно После с фина шкурка и с шлайф машината.Ако имаш орбитален шлайф още по добре.Добре е да разглобиш масата.
P.S. Става и с лентов шлайф ,както споменава колегата.И там трябва да отттренираш ,че оставя дълбоки бразди ако не се внимава
Стефан - майстор
housedoktor написа:
....Добре е да разглобиш масата.
..
Малко по-нагоре и аз това казвам, ама колегата не чете.
NRG7 - специалист
С пистолет с горещ въздух възможно ли е да стане? :?
housedoktor - майстор
Да възможно е,но има опасност да изгориш дървото.не ти го препоръчвам специално ,ако ще лакираш.Често комбинирам няколко начина ,но с флекса е най-бързо .Само внимавай:)
  • 1
  • 2

Тема "Сваляне на стара боя." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: