Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
chapara - майстор
Защо се отказа от възв.клапан :?
Globe - специалист
вт фев 18, 2025 9:35 pmLazarGanev написа:
Стига да намериш същата след 5 или 10 години😀
Имат 6г гаранция :lol: :lol: . Иначе имах предвид че мога да въртя дръжките из между 3-те крана ,които са еднакви
chapara написа:
Защо се отказа от възв.клапан :?
А не съм ,но е останал в кутията че взех и други неща (да си имам) и съм забравил да го сложа :axe: :-D
Какво мислиш за холендър навит на нипел? Прави ли се това практически? Поръчах този с ППР с идеята ако се практикува да присъединя къщата по този начин ,че другото лепене при теч е свързано с рязане. Но като цяло площта където ще лежи уплътнението ми се вижда малка спрямо тази предназначена за холендър (например водомер)
LazarGanev - "Велик майстор"
ср фев 19, 2025 8:03 amGlobe написа:
Иначе имах предвид че мога да въртя дръжките из между 3-те крана ,които са еднакви
След някоя година ще остареят всичките заедно и стават трошливи, сложи стоманената дръжка преди водомера, че той се сменя най-сложно
ivanovbg - майстор
Ако ще слагаш възвратен клапан преди него задължително сложи филтър. Иначе за по малко от година няма да е вече възвратен. Аз го разбрах при третата смяна и го добавих. Оттогава е ок, а филтъра го чистя веднъж годишно.
chapara - майстор
ср фев 19, 2025 9:39 amivanovbg написа:
Ако ще слагаш възвратен клапан преди него задължително сложи филтър. Иначе за по малко от година няма да е вече възвратен. Аз го разбрах при третата смяна и го добавих. Оттогава е ок, а филтъра го чистя веднъж годишно.
👍
chapara - майстор
ср фев 19, 2025 8:03 amGlobe написа:

Какво мислиш за холендър навит на нипел? Прави ли се това практически? Поръчах този с ППР с идеята ако се практикува да присъединя къщата по този начин ,че другото лепене при теч е свързано с рязане. Но като цяло площта където ще лежи уплътнението ми се вижда малка спрямо тази предназначена за холендър (например водомер)
Ми сложи си истински холендър, както и цедката филтър наистина.
Слушай и Лазар каво казва.
Globe - специалист
слушам и действам ! :partyman: :partyman:
За холендъра се почувствах тъп.. Защото даже съм бил купил 1 :axe: :проба: :lol: :lol: :lol: Но въпроса беше и образователен :D Пиша го че не става. :mrgreen:
Globe - специалист
Дали ще се навият да ми сложат филтър преди водомера? Така ако развия филтъра не мога ли да си навия фитинг и да си пускам вода без отчет? Т.е опция за крадене? Аз съм мнооооооого далеч от тази мисъл ,но дали от ВиК-то не мислят така?
Svetoslavoff1 - майстор
Не е въпросът в навиване и развиване, преди водомера не трябва да има нищо. Вече бях ти писал, че ти препоръчвам филтър, и други съфорумци ти го писаха. Така си осигуряваш и по-дълъг живот за батерии, кранове.
kr1100 - майстор
ср фев 19, 2025 3:38 pmGlobe написа:
Дали ще се навият да ми сложат филтър преди водомера?
Никакъв проблем с ВиК , Филтър и регулатор на налягане преди водомера. Водомера е с дист. отчитане и пластмасова скоба пломба. Уж на 1 г трябва да минават на проверка в шахтата - вече минаха 3 г и никой
Филтъра за 1,5-2 г се запълва с пясък и варовик от ремонти.

Тема "Избор на водомер, спирателен кран и помощ за списък с нужните части" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: