Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
tundrata93 - специалист
Здравейте някой да е правил нещо подобно или да даде съвет.Става въпрос че през зимата в студени дни на прасетата ми замръзва бидона с поилката,а ме няма по 10 дни.Може ли някакъв нагревател да се сложи да не замръзва водата.Благодаря предварително.
zz_stefanov - майстор
А как ги пазиш за 10 дни тез прасета да не станат на мезета :wink:
batkoce - специалист
Напишете в търсачката "нагревател за олуци" и вижте какво ще излезе. За размери, дължини, мощности и други подробности може да попитате продавачите...

Каквото и да правите, много е важно да се погрижите за безопасността, защото съоръжението ще работи дълго без надзор!
Ал_ - специалист
бат Коце, такъв кабел няма ли да свърши работа?
Иначе - аз успешно ползвам нагревател за поилка, но за 12 литрова кофа
kozl - майстор
чет фев 20, 2025 4:44 pmbatkoce написа:
Напишете в търсачката "нагревател за олуци" и вижте какво ще излезе. За размери, дължини, мощности и други подробности може да попитате продавачите...

Каквото и да правите, много е важно да се погрижите за безопасността, защото съоръжението ще работи дълго без надзор!
Показаните резултати са за нагревател за улуци
Вместо това да се търси нагревател за олуци
:?

Нагревател по-безопасно херметизиран. Този за улуци става.
Според мен също важно е да има терморегулатор.
И още една идея за нагревател с терморегулатор - примерно.

Аз обаче бих си направил терморегулатор и нагревател за 12V :roll:
zz_stefanov - майстор
Е нали избрахме саморедгулиращи се кабели. Остава някой да сметне колко вата вата на литър са необходими.
addicted - специалист
Колко голям е бидона? Някой нагревател за аквариум няма ли да стане? Те са напълно потопяеми и имат терморегулатор в диапазон 22-28 градуса.
Ал_ - специалист
Точно за нагревател за аквариум също щях да пиша, за до 400 л аквариуми има за по 50-на лв, но зависи може би и как е осъществена "системата"
zz_stefanov - майстор
Отделно самата поилка не замръзва ли?
kozl - майстор
За аквариумите беше правилото ват на литър.
Обаче там повече от 10 градуса не ми се е налагало да регулирам.
А и бидона може да се топлоизолира, което ще е основание за по-ниска мощност :roll:

Вероятно и поилката може да се смръзи и прасетата ке минат на ледосмук :-D
Но херметизирания кабел може да се прокара и в поилката. и веднага си припомням за опасност от прегризване на кабела :? 12 волта :?
Последна промяна от kozl на чет фев 20, 2025 5:37 pm, променено общо 2 пъти.

Тема "Нагревател в бидон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: