• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
MohicanSQL - специалист
нед фев 23, 2025 5:45 amn_a написа:
нед фев 23, 2025 12:08 amMohicanSQL написа:

Значи намира се под една тераса 20 см бетон издълбано под нея. От трите страни всичко е плътно зидано с камък и пръст, а вратата е ОСБ с каменна вата общо към 6 см.
Изолирай Тавана
Снощи го изключих и спуснах налягането от обезвъздушителя на помпата, който е в горната и част. Вода обаче вътре би трябвало да остава навсякъде защото както на помпата така и на разширителния съд в най ниското ниво няма от къде да бъде източена. Термометри имам навсякъде, навън беше - 10, а при хидрофора - 4. Не ми позволява да кача снимка защото формата е прекалено голям.
LazarGanev - "Велик майстор"
Човеко, ще пръснеш помпата!
MohicanSQL - специалист
нед фев 23, 2025 8:52 amLazarGanev написа:
Човеко, ще пръснеш помпата!
На този хидрофор ще и сменя спуканата мембрана и ще стои за резерва. Мисля да взема самозасмукващ ходрофор с електронен пресостат, който е без мембрана и разширителен съд да събира вода. В най долната част може да се източва, както е видно на снимката. Друга опция е в най студените нощи, което са няколко дни в годината, да пусна един маркуч от чешмата да църцори по малко обратно в резервоара. На затворен цикъл водата не се губи, постоянно се движи и не замръзва.

Прикачен файл

product_40660.jpg
ivanovbg - майстор
Затвори я в една кутия от фибран и сложи вътре една 60-100 ватова крушка да я топли нощно време.
hidrazin - майстор
нед фев 23, 2025 9:50 amMohicanSQL написа:
...електронен пресостат, който е без мембрана и разширителен съд ...
И кой ти каза че електронните пресостати нямат мембрана и разширителен съд?
:partyman:
MohicanSQL - специалист
нед фев 23, 2025 10:17 amivanovbg написа:
Затвори я в една кутия от фибран и сложи вътре една 60-100 ватова крушка да я топли нощно време.
Благодаря и това е идея. Но въпросният бункер 2 метра висок, 2 широк и 2 дълбок. Вътре има 1 кубик резервоар, от който излиза тръба, а други 2 тръби минават през филтър и после под земята към къщата. Трябва да се затопля цялото помещение. Може да пробвам нощно време оставя една газова горелка да работи.
MohicanSQL - специалист
нед фев 23, 2025 10:23 amhidrazin написа:
Кой да ми казва, то е видно от снимката. Видях го и в магазина, също говорих по телефона с представителя на Райдер. В момента имат 2 модела. Единият съм го качил, това е вторият. Към 200 лева са. Други маркови, инверторни стигат до 1800 лв.
MohicanSQL - специалист
нед фев 23, 2025 10:23 amhidrazin написа:
hidrazin - майстор
Много хора гледат но не могат да видят...
Електронните пресостати имат вграден съд и мембрана. Малки са по обем и размер но имат.
ESPACE - майстор
нед фев 23, 2025 10:56 amhidrazin написа:
Много хора гледат но не могат да видят...
Електронните пресостати имат вграден съд и мембрана. Малки са по обем и размер но имат.
Ще ми е интересно да видя такъв "вграден" съд в електронен пресостат. Няколко съм отварял, явно са много малки и скрити та не съм ги видял :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Питане за хидрофор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: