нед фев 23, 2025 5:45 amn_a написа:Снощи го изключих и спуснах налягането от обезвъздушителя на помпата, който е в горната и част. Вода обаче вътре би трябвало да остава навсякъде защото както на помпата така и на разширителния съд в най ниското ниво няма от къде да бъде източена. Термометри имам навсякъде, навън беше - 10, а при хидрофора - 4. Не ми позволява да кача снимка защото формата е прекалено голям.нед фев 23, 2025 12:08 amMohicanSQL написа:Изолирай Тавана
Значи намира се под една тераса 20 см бетон издълбано под нея. От трите страни всичко е плътно зидано с камък и пръст, а вратата е ОСБ с каменна вата общо към 6 см.
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
MohicanSQL
- специалист
78 мнения в "Питане за хидрофор"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Човеко, ще пръснеш помпата!
MohicanSQL
- специалист
нед фев 23, 2025 8:52 amLazarGanev написа: Човеко, ще пръснеш помпата!На този хидрофор ще и сменя спуканата мембрана и ще стои за резерва. Мисля да взема самозасмукващ ходрофор с електронен пресостат, който е без мембрана и разширителен съд да събира вода. В най долната част може да се източва, както е видно на снимката. Друга опция е в най студените нощи, което са няколко дни в годината, да пусна един маркуч от чешмата да църцори по малко обратно в резервоара. На затворен цикъл водата не се губи, постоянно се движи и не замръзва.
hidrazin
- майстор
нед фев 23, 2025 9:50 amMohicanSQL написа: ...електронен пресостат, който е без мембрана и разширителен съд ...И кой ти каза че електронните пресостати нямат мембрана и разширителен съд?

MohicanSQL
- специалист
нед фев 23, 2025 10:17 amivanovbg написа: Затвори я в една кутия от фибран и сложи вътре една 60-100 ватова крушка да я топли нощно време.Благодаря и това е идея. Но въпросният бункер 2 метра висок, 2 широк и 2 дълбок. Вътре има 1 кубик резервоар, от който излиза тръба, а други 2 тръби минават през филтър и после под земята към къщата. Трябва да се затопля цялото помещение. Може да пробвам нощно време оставя една газова горелка да работи.
MohicanSQL
- специалист
нед фев 23, 2025 10:23 amhidrazin написа:Кой да ми казва, то е видно от снимката. Видях го и в магазина, също говорих по телефона с представителя на Райдер. В момента имат 2 модела. Единият съм го качил, това е вторият. Към 200 лева са. Други маркови, инверторни стигат до 1800 лв.нед фев 23, 2025 9:50 amMohicanSQL написа: ...електронен пресостат, който е без мембрана и разширителен съд ...И кой ти каза че електронните пресостати нямат мембрана и разширителен съд?
![]()
MohicanSQL
- специалист
нед фев 23, 2025 10:23 amhidrazin написа:нед фев 23, 2025 9:50 amMohicanSQL написа: ...електронен пресостат, който е без мембрана и разширителен съд ...И кой ти каза че електронните пресостати нямат мембрана и разширителен съд?
![]()
ESPACE
- майстор
нед фев 23, 2025 10:56 amhidrazin написа: Много хора гледат но не могат да видят...Ще ми е интересно да видя такъв "вграден" съд в електронен пресостат. Няколко съм отварял, явно са много малки и скрити та не съм ги видял
Електронните пресостати имат вграден съд и мембрана. Малки са по обем и размер но имат.
![]()

Тема "Питане за хидрофор" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература