Най - вълнуващия въпрос зимно време.
grants - специалист
Andi я кажи от къде си го ,,Задал съм също така продухване през 20 минути за 5 секунди с вентилатор 70%,, и аз съм с Грейко рб20 но не съм срещал такова нещо в менюто.Благодаря предварително.
Благодаря за настройките.И аз се въртя приблизително около тях.Иначе е стара инсталация ,няма управление по стаен термостат и Термо глави.Отопляема площ около 200 кв,като на първия етаж крановете са намалени ,понеже сега там не се живее.Горелката се включва вечер след 20-21 до 06.През деня 18 климатик докато сме на работа.
andy_forresite - майстор
пет фев 21, 2025 5:10 pmgrants написа:
Andi я кажи от къде си го ,,Задал съм също така продухване през 20 минути за 5 секунди с вентилатор 70%,, и аз съм с Грейко рб20 но не съм срещал такова нещо в менюто.Благодаря предварително.
С управлението с цветния дисплей може. NPBC-V3 или нещо такова беше. Менюто се намира в "настройки горене" - където са ти гориво 1, гориво 2 и гориво 3. Влизаш в гориво 1 например и вътре са "почистване", "палене", Р1, Р2, Р3, поддържане, нали така. И най-отдолу е "междинно почистване". Горе в квадратчето му даваш активиране /отметчица/ и следващите полета са ясни.

"Междинно почистване" и "чистене" са две различни неща. Първото го изяснихме, а ако активираш второто, горелката ще се гаси и запали веднага отново по зададените параметри в това меню. Не съм сигурен дали е кръстено "чистене" това с периодичното гасене. Но онова, за което питаш, е "междинно почистване" със сигурност.
grants - специалист
съб фев 22, 2025 10:16 amandy_forresite написа:
пет фев 21, 2025 5:10 pmgrants написа:
С управлението с цветния дисплей може. NPBC-V3 или нещо такова беше. Менюто се намира в "настройки горене" - където са ти гориво 1, гориво 2 и гориво 3. Влизаш в гориво 1 например и вътре са "почистване", "палене", Р1, Р2, Р3, поддържане, нали така. И най-отдолу е "междинно почистване". Горе в квадратчето му даваш активиране /отметчица/ и следващите полета са ясни.

"Междинно почистване" и "чистене" са две различни неща. Първото го изяснихме, а ако активираш второто, горелката ще се гаси и запали веднага отново по зададените параметри в това меню. Не съм сигурен дали е кръстено "чистене" това с периодичното гасене. Но онова, за което питаш, е "междинно почистване" със сигурност.
Аааа,аз съм със старото управление
ls1 - напреднал
Аз съм с цветното управление, но пак не ги виждам тези опции. На версията на софтуера пише V4, 47/22. Лесно ли се ъпдейтва софтуера или само през фирма? Горелката е 5 годишна, извън гаранция и няма wifi модул.
Здравейте,
понеже ми свърши слънчогледа, купих малко дървесни пелети (мисля че са широколистни).
Та някой може ли да каже някаква отправна точна като настройки, понеже с настройките за слънчоглед падат доста неизгорели пелети в пепелника.
Сегашните по спомен ми се въртят така

P3 - 6.5s/45s/50%
p2 - 4.6s/45s/45%
p1 - 2.8s/45s/42%

Понеже съм на работа и не мога да ги видя с точност как са.
пет фев 28, 2025 5:11 pmjorew7 написа:
Здравейте,
понеже ми свърши слънчогледа, купих малко дървесни пелети (мисля че са широколистни).
Та някой може ли да каже някаква отправна точна като настройки, понеже с настройките за слънчоглед падат доста неизгорели пелети в пепелника.
Сегашните по спомен ми се въртят така

P3 - 6.5s/45s/50%
p2 - 4.6s/45s/45%
p1 - 2.8s/45s/42%

Понеже съм на работа и не мога да ги видя с точност как са.
Дали ще ти свърши работа?
P3 - 8.0s/45s/41%
p2 - 6.0s/45s/38%
p1 - 4.0s/45s/34%
Не, предполагам.

Толкова ли е трудно, след като падат пустите пелети недогорели, просто да се намали времето на подаване на съответната мощност/мощности.

Това е отправната точка- Дай им време, като намалиш времето за работа на малкия шнек!

Така, с тези два "мощни лоста", можеш да контролираш работата на горелката.
Веднъж намалява количеството подадени пелети.
Второ- увеличава се времето през което горят вече изсипаните пелети.

За вентилатора въздух не ми остана да обяснявам.

За толкова просто нещо, толкова .......приказки!!!
Принципно въздуха най-ме вълнуваше като стойност, ама ти за него нищо не каза.

Повече ли трябва да е от слънчогледа или по-малко.
Снощи бутнах туй онуй, а времето на малкия шнек е +5 сек, както го е оставил инсталатора.

Преди малко като ходих да видя, изкарах една бучка с размери около 3 на 4см от "огнището".
andy_forresite - майстор
Принципно настройката трябва да започне от капацитета на шнека. Но може и в движение. Намали вентилатора с по 2 процента и намали подаването на 2.0; 3.8 и 5.5 секунди.
Времето +5 секунди на вътрешния шнек е много. Излишно се върти, износва се и хаби тока от юпс ако имаш такъв. Може да го сложиш плюс 2 секунди вместо тези 5.

Точни настройки няма как да се кажат. Мисля че ще имаш по-добра отправна точка.
Привет! От години ползвам пелетна горелка Грейко РБ Стар 30. Сблъсквал съм се с разни проблеми и кога с чъжда помощ, кога без, съм ги отстранявал. Сега обаче наистина нямам идея какво да правя. Горелката започна все по-често да дава грешка "Задръстване". Спирам я, почиствам я идеално, почиствам опто двойката и тръгва, поне до снощи. Включвам я, тръгва вентилатора, тръгва големия шнек, но малкия въобще не се движи, което ме навежда на мисълта, че проблема с тази зачестяла грешка, може би е идвала от там. Някакви съвети как да процедирам, тъй като свободен майстор в нашия район няма и скоро май няма да има... :? :?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: