Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kozl - майстор
Така като гледам снимките ти, няколко кранове трябва да затвориш преди да отвориш предпазния вентил.
А знаеш ли кои кранове и как се отваря предпазния вентил?
Кажете де защо черни стъклото на пелетната камина
bigdragon - майстор
Защото номера на помпата не е правилен...
ivanovbg - майстор
пет фев 28, 2025 4:17 pmBbwmilf1985 написа:
Кажете де защо черни стъклото на пелетната камина
Мисли малко! Пушека е черен и ги прави черни. Колкото и да искаш да са зелени нема да стане, особено в тази тема!
Swiftymoves - специалист
пет фев 28, 2025 4:08 pmkozl написа:
Така като гледам снимките ти, няколко кранове трябва да затвориш преди да отвориш предпазния вентил.
А знаеш ли кои кранове и как се отваря предпазния вентил?
Сега видях, че на експанзивния съд пише "заредено на 1.5 бара". Иначе за крановете не знам
Swiftymoves - специалист
ср фев 19, 2025 8:01 pmkozl написа:
Предполагам за "опасното" се предполага в предвид към елементите по отоплителната система.
За арматурата, за тръбите, за радиаторите има спецификации с посочено макс.допустимо налягане.
Та да приемем, че "безопасното" налягане е това, което е по-малко от допустимото за всичко по отоплителната система.
И тъй като това е отоплителна система, в която се очаква топлинно разширение на течността, то "безопасното" налягане се гарантира с предпазни клапани.
Понеже не знам какви са техн.спецификации на наличните арматури и тръби, то само мога да предположа, че 4 бара е диапазона на "безопасното" налягане.
А моето виждане е по-възможност за настройване на системата с подходящ РС за налягане 2,5-3 бара.
Не знам дали казах, но разширителният съд е 50 литра. Старият съд, преди замяната му, също беше толкова.

2,5 - 3 бара, това е при спряна помпа предполагам?

Тема "Номер на помпа за парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: