Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Donk98 - помощник
Здравейте, моля да споделите мнение по начина на изпълнение. Идеята ми е следната, от улицата сме пуснали ф160, която стига до двора точно пред водомерната шахта. Там съм обмислил да бъде канализационната шахта обаче през водомерната шахта ще трябва да мине ф160 до края на имота като в края ще се запуши с тапа за бъдещи проекти така или иначе ще се копае, поне да бъде до края. Някъде на около 2 метра от водомерната шахта ще се използва разклонител и ще отива към банята и мокрото помещение по начина по който съм показал на снимките. Обаче има нещо, което ме притеснява малко. От канализационната шахта ще трябва да направя едно отклонение към кухнята като шахтичката го позволява понеже има дупка която е точно до стената и ще се получи така че да има два входа. Въпроса е дали е възможно и дали ще се задържат отпадъци вътре? Шахтата е с размери 40х40.
Също така по същите пътеки ще трябва да се добави и тръба за питейната вода и пак да стига до банята/кухнята, но не знам дали ще може с тетдка да се пусне през водомера и да има две разклонения.

Изображение
iliya_i - майстор
Може, що да не може?
Нали точно това е смисъла на шахтите. Разклонение с възможност за ревизия.
На права тръба без разклонение какъв е смисъла да правиш шахта

Тема "Изграждане на ВиК" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: