Най - вълнуващия въпрос зимно време.
пон фев 17, 2025 8:05 pmivanovbg написа:
Същият е.
Благодаря много!
дидкоо - специалист
Здравейте имам едно питане.От вчера самия въздух който обдухва пелетите е намалял.Възможно ли е да е от запушен комин или нещо по самата печка да не е наред и ако да към какво трябва да се насоча ?
Zaki - помощник
пет фев 21, 2025 10:58 pmдидкоо написа:
Здравейте имам едно питане.От вчера самия въздух който обдухва пелетите е намалял.Възможно ли е да е от запушен комин или нещо по самата печка да не е наред и ако да към какво трябва да се насоча ?
Здравей, дава ли някаква грешка също така стъклото става ли по-черно от обикновено? Провери отвора за свеж въздух, когато чистиш го дръпни с прахосмучаката, под пепелника където се палят пелетите чистил ли си скоро? Свали кюнците, понякога от пепел кумина се затапва до горе.
дидкоо - специалист
съб фев 22, 2025 5:09 pmZaki написа:
Здравей, дава ли някаква грешка също така стъклото става ли по-черно от обикновено? Провери отвора за свеж въздух, когато чистиш го дръпни с прахосмучаката, под пепелника където се палят пелетите чистил ли си скоро? Свали кюнците, понякога от пепел кумина се затапва до горе.
Стъклото си става черно още от както я имам преди 3/4 год кюнците несъм ги чистил до сега.Живея на 6 ет от 8 само аз ползвам комина но има нещо друго тия дни позаваля сняг и незнам дали не е пълен комина вътре с сняг и води и кой знае какво още и дали може да оказва влияние на тягата.Относно чистенето бъркам на вдякъде постояно поне 1 път седмично ми се пълни долната ревизия и най доло също чистя а пепелника и където е под него на 2 дни само сега от няколко дена всеки ден се налага защото самия пепелник се пълни с боклуци до горе.
Zaki - помощник
нед фев 23, 2025 11:12 amдидкоо написа:
съб фев 22, 2025 5:09 pmZaki написа:
Стъклото си става черно още от както я имам преди 3/4 год кюнците несъм ги чистил до сега.Живея на 6 ет от 8 само аз ползвам комина но има нещо друго тия дни позаваля сняг и незнам дали не е пълен комина вътре с сняг и води и кой знае какво още и дали може да оказва влияние на тягата.Относно чистенето бъркам на вдякъде постояно поне 1 път седмично ми се пълни долната ревизия и най доло също чистя а пепелника и където е под него на 2 дни само сега от няколко дена всеки ден се налага защото самия пепелник се пълни с боклуци до горе.
Започни първо с това, да провериш кюнците. Желателно е поне два пъти в сезона да ги почистваш. Когато ги свалиш ще видиш кумина дали е задушен с пепел и има ли тяга. Едва ли снега е повлиял по някакъв начин, кумина се влияе от атмосферното налягане, трябва в студено време да си дърпа доволно.
дидкоо - специалист
Дали може да е от пелетите защото тази зима несъм купувал останаха ми доста от предните зими и да са се навлажнили? Стоят в избата вдигнати са от пода с палета.
дидкоо - специалист
пон фев 24, 2025 8:39 pmТрифон П.Трифонов написа:
Не е от пелетите.
Дали правят страшно много боклук като ги пипам неми се струват мокри .А пеплника всеки ден трябва да го чистя
дидкоо - специалист
Вчера камината върна дим през прозореца ( според жената ) и изписва аларма 8 . Днес изчистих комина имаше малко запушване почистих цялата печка основно и когато пробвах да я запаля изписа отново аларма 8 .След това ми дойде на ум да пробвам ръчно да заредя пепелника но уви установих че шнека нещо е блокирал пробвах тези бушони отзад който са не са те.Някъкви предложения или някой да ме насочи как се сваля ъов шнек че немога да намеря в интернет схеми или някой клип че да се образовам малко . Маркуча от преостата е изчистен
дидкоо - специалист
Някой може ли да ми каже с натискането и задържането на бутоните излизат някъкви параметри кое какво значи че немога да намеря никъде

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: