Нека намерим най-тънките цени.
hidrazin - майстор
нед мар 09, 2025 10:46 pmMamaMy написа:
Загледах ги ръчните. Струва ми се, че няма да ми свършат работа.
Абе те ръчните може и да свършат работа но на ток си е прогрес - мързела движи прогреса. Що трябва да се мъчиш?
Иначе масло изсмуквам само на бензиновата ми косачка.
Преди 15-тина години на първата косачка се чудех как да източа маслото - първа смяна. Импровизирах.
Бутилка 1 литър от пепси и на капачката сложих "щуцер" - тръбичка от женски банан щекер с вътрешен диаметър 4мм.
На него парче прозрачен шлаух. Нататък ясно. Стискам шишето, вкарам тръбичката в маслото и пускам шишето.
Ами работи. Бавно, но работи. Беше временно решение - временно вече 15+ години. :-D
(Преди операцията пускам косачката за няколко минути. Така хем маслото се стопля и става по-рядко, хем разбива евентуални утайки от зимното седене...)
НООООО... при теб денивелацията е голяма и маслото е доста повече. При мен няма и литър.
:partyman:
P.S. Сега ме амбицира и май ще хода до купувам една пръскачка. :?
MamaMy - майстор
Ако става на въпрос имам една спринцовка 100мл. С нея има да дърпам 35 пъти. А и не открих подходяща тръба. Има едни за метан обаче дупката вътре никаква. Това ще се задръства постоянно и ще е жива мъка. Трябва нещо тънко стенно като сламка и твърдо. С термо шлауха пробвах и пак не става. Съсипах един метър. Даже я нагрях да свие малко и да се втвърди, но не. Стои мека като дедовия, но не може да се спусне като на полковника :lol:
нед мар 09, 2025 9:38 pmhidrazin написа:
...
Иначе от линка на Ал_ - там има и доста евтини предложения дето биха свършили работа.
Там най-евтината електрическа е 33 кинта (в момента е на прИмоция).
Загледах я. Ще стане. Ако Ал_ не намери неговата, ще поръчам нея. Те в Алито не са много по-евтини.
Щастливо приобретих точилата от отминалата брошура.
Вчера проверих в два магазина- нямаше. Пуснах запитване на емайла.
Днес ми отговориха и се натърчих към оказания обект- Лидлото на Сливница.
Останаха няколо грит 1000/6000.
Имам някакъв фетиш към точила и ножове. След Тормека продължавам да си купувам камъни за ръчно.

Парясник, ко да го прайш- сичко с тия две ръце, хахаааа!

Мама, ел помпата е удобна също и за зареждане с масло на скорости, раздатки и диференциали, коги требе да се намушкаш изотдоле. Както се изписа- става и с ръчна, ама друго си е машинаризацията.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пон мар 10, 2025 10:55 amТрифон П.Трифонов написа:

Имам някакъв фетиш към точила и ножове. След Тормека продължавам да си купувам камъни за ръчно.

Парясник, ко да го прайш- сичко с тия две ръце, хахаааа!
Мъж е при любовницата. След "играта", си пият кафе в кухнята. Тя:
- Наточи ножовете, че моят все няма време.
Мъжът точи и си мисли:
"ЧАКАЙ!!! А у нас кой точи ножовете?!"
hidrazin - майстор
пон мар 10, 2025 10:19 amMamaMy написа:
Трябва нещо тънко стенно като сламка и твърдо.
Твърд полиетилен или PTFE (тефлон). Тефлонови използват в кафемашините, ония прозрачните.
Има и по разни пневамтики такива дето ще ти свършат работа...
Загледах я. Ще стане. Ако Ал_ не намери неговата, ще поръчам нея. Те в Алито не са много по-евтини.
В Алито даже са по-скъпи. Относно помпата на Ал_ - ако погледнеш в линка, там пише Смукаталения маркуч, не е включен в комплекта.
Иначе тези помпи са пластинчати - ЦЪЪЪК
Също като вакуум помпите на колите. Сещам се че имам някъде една опелова ама ще е цирк да и слагам електромоторче. :-D
пон мар 10, 2025 12:16 pmn_a написа:
........
"ЧАКАЙ!!! А у нас кой точи ножовете?!"[/i]
Хихииии!!!

https://photos.app.goo.gl/YHFCAcfpgLy8QKG66
MamaMy - майстор
Голям проблем! Които си нямаме жени освен чуждите трябва да точим и своите ножове :lol:
XpacTa - специалист
Някой има ли представа дали накрайниците на emag-ските водоструйки Steinhaus са съвместими с Lidl-ските Parkside? Миналата година ми изгоря водоструйката купувана от Кауфланд и гадовете ме мотаха два месеца и накрая ми върнаха парите. Сега гледам толкова са си повярвали с цените, че навлизат в територията на Karcher. Затова се чудя дали да не си взема една emag-ска, но имам останали аксесоари, които съм купувал за лидълската.
пон мар 10, 2025 6:17 pmXpacTa написа:
Някой има ли представа дали накрайниците на emag-ските водоструйки Steinhaus са съвместими с Lidl-ските Parkside?.........
Без да съм абсолютно сигурен- мисля, че не.
Имам Лавор. По спомен, аксесоарите на Стейнхаус са съвместими с моята. Миналата година купих Парксайдски накрайник, който не е съвместим с Лавореца ми.
kr1100 - майстор
....Трябва нещо тънко стенно като сламка и твърдо. С термо шлауха пробвах и пак не става. Съсипах един метър. Даже я нагрях да свие малко и да се втвърди, но не. Стои мека като дедовия, но не може да се спусне като на полковника :lol:
Kaкъв трябва да е външния диаметър ?/няма как да го измеря = не е при мен /
Да поровя за някой силиконов маркуч , но са дебелостенни

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: