• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
вт окт 05, 2021 9:49 pmJohnSmith написа:
Не, не е заради по-евтини/калпави материали, поне не това беше идеята.
Ако бойлера ти не е с неръждаема или медна серпентина е разбираемо да не си доволен.
Коментирано е многократно.
Andri01 - майстор
На една система за БГВ сложиш ли и бойлер с обикновена серпентина и разширителен съд ,който ръждясва е така!! А иначе DB ,направена с акъл,т.е. неръждаема серпентина и съд, подходящ наклон на тръбите/ да не се задържа вода/ е наистина безпроблемна! Моята си работи вече 9-та година. И системата ми от камината е вързана към нея-зимата така се топлят бойлерите.
JohnSmith - специалист
Мда, бойлера е емайлиран, тогава правех сериозни ремонти и не стигнаха средства за неръждаем.

Гледам, че Елдом нямат в наличност неръждавейка с две серпентини и електронно управление,
да сверя цените, но едва ли ще е под 1200лв с интернет модула.

Ако даде фира ще го сменям, но не и преди това.

Май накрая ще сложа лигоч, да ми е мирна главата.
Привет,
имам турски соларен панел за вода, който поради неправилно източване есента се спука тръба тази зима и сега тече.
Имам горелка и твърд припой за запояване на мед и сребро и съм решил да се опитам да оправя спукването, НО проблема е че не виждам никакъв начин как да го отворя този панел, за да стигна до тръбите ... :(

Марка: Bisolid Bural solar, с площ 1.76 m2

Този уикенд с един приятел ще го свалим от покрива, но не виждам начин да го отворя, няма нитове нито отпред нито отзад, единственото което ми идва на ум е да изрежа отзад гърба, да стигна така до тръбите и след ремонта да залепя гърба където съм рязал ... :(

Някой да има опит с подобна сглобка?

Ето това е точно модела, който имам: https://shop.amigobg.com/product/7949/s ... 0kv-m.html

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Последна промяна от lupo_ch на чет мар 13, 2025 11:34 am, променено общо 2 пъти.
kozl - майстор
Моята мисъл клони към сваляне на стъклото.
Не си снимал детайлно как стъклото е хванато с обрамчващия профил и уплътнението м-у тях.
Уплътнението може ли да се маха?
Вероятно и обрамчващия профил може да се махне, освен ако е залепен :?
Но дори и да е залепен пак трябва да има начин да се отлепи :roll:

Ето как е при baeto:
ср май 05, 2021 9:41 ambaeto написа:
Колега, на 2,7кв.м панел на Сънсистем се свалят гумените уплътнемия на стъклото и то пада. След като свалиш стъклото вече имаш достъп до останалата част.
На късата страна, по близо към дъното, се вижда нещо като втулки.
Огледайте ги! Възможно е да крепят гърба на панела.
чет мар 13, 2025 11:24 amkozl написа:
Моята мисъл клони към сваляне на стъклото.
Не си снимал детайлно как стъклото е хванато с обрамчващия профил и уплътнението м-у тях.
Уплътнението може ли да се маха?
Вероятно и обрамчващия профил може да се махне, освен ако е залепен :?
Но дори и да е залепен пак трябва да има начин да се отлепи :roll:

Ето как е при baeto:
ср май 05, 2021 9:41 ambaeto написа:
Колега, на 2,7кв.м панел на Сънсистем се свалят гумените уплътнемия на стъклото и то пада. След като свалиш стъклото вече имаш достъп до останалата част.
Добавих в основния ми пост 3 снимки на стъклото и уплътнението
kozl - майстор
Изчакай по-опитните да пишат.
Поне като гледам снимките ми се струва, че има обрамчващ профил за стъклото, който го държи.
При дограмите (прозорците) се нарича стъклодържател и в алуминиевите профили е на клик. Сваля се с чалъм, но преди това се маха уплътнението м-у стъклодържателя и стъклото.

А като гледам последната снимка ми се струва, че и гърба е монтиран с обрамчващ профил, вероятно закачен с :
чет мар 13, 2025 11:30 amТрифон П.Трифонов написа:
На късата страна, по близо към дъното, се вижда нещо като втулки.
Огледайте ги! Възможно е да крепят гърба на панела.
шоп - майстор
С чук и длето Г образният стъклодържач пада.

Монтажа е с гумен чук или обикновен + парче дърво.
чет мар 13, 2025 12:48 pmшоп написа:
С чук и длето Г образният стъклодържач пада.

Монтажа е с гумен чук или обикновен + парче дърво.
хммм пробвах го сега с чук и голяма отвертка на това място и в тази посока на снимката по-долу, но не мърда ...

Изображение

един приятел вика навън някак от горе върху стъклото в другата посока, но там мисля че вероятността да се счупи стъклото е голяма ...

Изображение

мисля си след като го сваля да изрежа алуминиевия профил на гърба на това място някъде като на снимката по-долу, да издърпам от там алуминиевия гръб, а след като завърша ремонта връщам гърба и ще пробия няколко дупчици и занитвам

Изображение
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16

Тема "Спукан слънчев панел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: