• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
gujio - помощник
Здравейте, имам керамичен плот Бош, който при опит за включване, сам се изключва. знае ли някой каква може да е причината. Котлонът е със скрит монтаж зад плота, като не се виждат връзките. Иначе е поставян от предния собственик на апартамента и трябва да му звъня да искам гаранционна карта. Преди това обаче искам за себе си да си изясня вероятната причина за това.
hidrazin - майстор
нед мар 16, 2025 11:51 pmgujio написа:
Здравейте, имам керамичен плот Бош, който при опит за включване, сам се изключва. знае ли някой каква може да е причината.
Едва ли. Може да е от много неща.
Иначе е поставян от предния собственик на апартамента и трябва да му звъня да искам гаранционна карта.
Звъни му. Иначе - в сервиз. Най-близкия или читав по твоя преценка.
Преди това обаче искам за себе си да си изясня вероятната причина за това.
Видимо от написаното няма как да го направиш.
:partyman:
kozl - майстор
А разучи ли инструкцията за употреба.
Керамичен плот Бош е доста повърхностна информация.
Примерно аз изразходвах значително време с некъв Бош със сензорни бутони за управление, докато го пусна, при това четейки ръководството за употреба.
Иначе нашият е BRAND с врътки и не ми требе инструкция да връткам врътките :roll:
gujio - помощник
Оправи се като изключих предпазителя за 20 мин. Това по съвет от сервиза на Бош. Каза ми ако тръгне да не им звъня, че и да дойдат няма какво повече да направят. Не ми обясниха обаче на какво се дължи това внезапно изключване. Мен ме притеснява, че е ако е някаква повреда, уреда има още 3-4 мес. гаранция, после ще трябва да плащам за ремонт.
kozl - майстор
Да . . . когато има електроника и софтуер, първо се пробва с рестарт.
И при мен след години употреба, един ден, аудио ресивера се бъгна и изписваше командите и свиреше една и съща станция каквото и да превключвам :shock: .
Рестарта с off на захранването и кратък престой без зхранване го нормализира :roll:
Здравейте, използвам тази тема, за да питам за подобен проблем с керамични котлони Бош.
На плота има 4 котлона, като проблемните са в дясната част. Когато използвам някой от котлоните в дясно, първоначално работят нормално, но след 10-15 минути от използването спират да нагряват - сякаш когато се нагрее самият плот и спират да работят. Проблемът е при двата котлона в дясно, докато тези в ляво си работят без проблем. Дали няма някакъв температурен датчик или нещо друго, което да кара котлоните да не загряват?
zz_stefanov - майстор
Авторе, кога се изключва, при работа или след няколко секунди?
Моят след включване, при липса на действия по другите бутони се изключва след броени секунди. Най лошото е че като залея 'бутоните' докато работи присвирва няколко пъти и изключва.
Програмисти всякакви, всеки със собствена идея за сигурност.
gujio - помощник
пон мар 24, 2025 8:33 pmzz_stefanov написа:
Авторе, кога се изключва, при работа или след няколко секунди?
Моят след включване, при липса на действия по другите бутони се изключва след броени секунди. Най лошото е че като залея 'бутоните' докато работи присвирва няколко пъти и изключва.
Програмисти всякакви, всеки със собствена идея за сигурност.
Изключваше се само когато задам степен на затопляне. Ако само го включа, без да започне да топли, нямаше проблем.
Оказа се обаче, че има проблем със захранващия кабел, който е свързан по новия модерен начин - директно в таблото с предпазителите - няма щепсел и контакт. Една от защитите не сработвала. Абе всичко модерно е направено така, че да не можеш сам да си го оправиш, а да викаш майстор.
hidrazin - майстор
пон мар 24, 2025 8:40 pmgujio написа:
Оказа се обаче, че има проблем със захранващия кабел, който е свързан по новия модерен начин - директно в таблото с предпазителите - няма щепсел и контакт. Една от защитите не сработвала.
Дрън, дрън, дрън... Нещо не си разбрал.
При правилно свързване дали е с щепсел и контакт или директно свързване (твърда връзка) е все тая.
Просто при "директно свързване" имаш по-голяма надеждност, сигурност и безопасност.
Някой те е "изкъпал"... :)
gujio - помощник
пон мар 24, 2025 9:38 pmhidrazin написа:
пон мар 24, 2025 8:40 pmgujio написа:
Оказа се обаче, че има проблем със захранващия кабел, който е свързан по новия модерен начин - директно в таблото с предпазителите - няма щепсел и контакт. Една от защитите не сработвала.
Дрън, дрън, дрън... Нещо не си разбрал.
При правилно свързване дали е с щепсел и контакт или директно свързване (твърда връзка) е все тая.
Просто при "директно свързване" имаш по-голяма надеждност, сигурност и безопасност.
Някой те е "изкъпал"... :)
Никой не ме е изкъпал. Нали видях с очите си, че в захранващия кабел няма ток. Мерихме го с мултицеф. Просто имаше проблем при взръзката на таблото с предпазителите.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с готварски плот Бош" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: