• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kozl - майстор
съб мар 22, 2025 8:36 pmAlex Davidoff написа:
Да, преобразува 50-60Hz и обратно. Има в вградена защита за претоварване и прегряване. Черен на цвят
Не ми е ясно какъв е този преобразувател, но ако защитата му не се задейства от пусковия ток, може и да се развърти компресора :?
iliya_i - майстор
съб мар 22, 2025 8:41 pmAlex Davidoff написа:
съб мар 22, 2025 3:48 pmiliya_i написа:
Този "преобразувател" на напрежение има ли си вид, марка, модел или те нямат значение според теб?
И на какви честоти са? Преобразува ли честотата от 50 на 60 Hz или е обикновен трансформатор, примерно такъв?
И няма нужда да слагате "преобразовател" в кавички, защото модерната за вас дума КОНВЕРТОР означава, преведено от английски, точно ПРЕОБРАЗУВАТЕЛ.
На теб нещата може да са ти много ясни, ама защо тогава питаш тук.
Не "преобразурателя" е в кавички, защото има различни видове преобразуватели на напрежение.
Например, ако "преобразурателя" е трансформатор - със сигурност ще издържи пусковия ток, но няма да промени честотата от 50 на 60 Hz.
Но ако "преобразурателя" е инвертор, то или ще сработи защитата (дано да има) или ще изгори.
Та ако имаш НЯКАКВО желание да получиш отговор, можеш да дадеш нещо като информация, за това дето си го кръстил "преобразувател".
Защото явно от английски си имаш понятие, ама от ПРЕОБРАЗУВАТЕЛИ никакво.
Ако не, проба на твой риск.
hidrazin - майстор
Ся, трябва ли да се самоцитирам?
съб мар 22, 2025 8:39 pmhidrazin написа:
Слагай смело и пробвай. Най-много да не тръгне. А ако изгори компресора - значи е бил пълен боклук без защити.
Кое не е ясно?
А относно това:
съб мар 22, 2025 8:48 pmAlex Davidoff написа:
Ако САЩ са бананова република и LG произведен за Северна Америка с капацитет и полезен обем с около 30% по-голям от най-големия възможен за Европа и съдържание на метал с около 80% повече от пастмасовите локални модели е недорзумение (както и всичките ми други уреди) значи съм си донесъл...пълни боклуци които работят безупречно вече 14 години...
Да. САЩ са бананова република в областта на електротехниката и енергетиката в сравнение с ЕС и не само...
LG произведен за където и да е си отава евтин кореец/китаец средна ръка. Бившия Goldstar ...
LG правят само едно читаво нещо - телевизори. По простата причина че освен LG и SAMSUNG други не останаха.
От LG имам единствено телевизори и ... НИЩО друго. И не смятам да имам поне близките 10 години...
Всичко останало им е таш...ак. Особено пък климатици и хладилници. Кой нормален ще си купи климатик LG бре? :)
Донесъл си "неща" работещи вече 14 години...
Донесъл си си АНТИКИ подходящи само за някой музей на LG.
:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Пусков ток при хладилник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: