Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
P88-Verona - специалист
Имам гаранционен ъглошлайф Raider.
Преди два дена изръмжа и го спрях. Врътнах го на ръка и дотам беше, пълен блокаж.
Отворих да погледна лагерната кутия и гледам има счупен лагер, буквално е на парчета.
Та, знаете ли от къде може да се купи такава част. Между другото е гаранционен остават му 32 месеца, обаче мисля, че гаранцията не покрива такъв дефект. Все още не съм звънял изрично да питам.

Някой да е подменял такава част?

бележка:
Не мога да го снимам, понеже всичко е в грес и нищо не се вижда, а не смея да го почиствам, понеже ако подлежи на гаранционно обслужване ще се оправдаят, че аз съм му напавил нещо.
Също така, не знам как е възможно, но имаше развъртяна гайка на оста и според мен това разхлабване е довело до дефекта.
Ако може съвет как след подмяната на лагера това да не се повтаря.
В описанието пише ball bearing 629
Прикачен файл:
райдер_1.jpg
Последна промяна от P88-Verona на пет мар 28, 2025 7:27 pm, променено общо 1 път.
пишман_майстор - майстор
Как гаранцията не покрива такъв дефект?
Връщай го и да го оправят.
М/у другото какъв е точно модела му?
P88-Verona - специалист
пет мар 28, 2025 7:09 pmпишман_майстор написа:
Как гаранцията не покрива такъв дефект?
Връщай го и да го оправят.
М/у другото какъв е точно модела му?
Ами в гаранционната карта пише, че може да се откаже гаранция при счупени или износени зъбни предавки, лагери и лагерни гнезда. Не се казва не покрива гаранцията, а че може да бъде отказана. Обаче може да има и още някакъв пороблем.
Продължавам да се чудя как е възможно да се развърти гайката, напълно разхлабена.

Пак да пусна снимката
Прикачен файл:
райдер_1.jpg
kr1100 - майстор
пет мар 28, 2025 6:59 pmP88-Verona написа:
Имам гаранционен ъглошлайф Raider.
...Ако може съвет как след подмяната на лагера това да не се повтаря.
В описанието пише ball bearing 629
Ако си от Варна имам подарък лагери 629. :partyman:
gogo7777 - майстор
Там където е лагера няма никаква грес. Разхлабената гайка няма никакво отношение с лагера. Тя държи пиньона неподвижен към оста.
Chefo77 - майстор
Сега вече със сигурност няма гаранция...
За какво ги давате тези пари за нови машини, като можете да си вземате втора употреба с далеч по-добри качества, от доказани марки?
Е, а де?
Ако аз съм Райдъра, бих отказал гаранцията.
Не разбирам що за мислене трябва да има човек, който би разчитал на гаранционни условия, като преди това рови в машината. Ясно- с това не е причинил повредата, но любопитството има цена- гаргата и сиренцето.
ESPACE - майстор
Абе кой ще се рови да ремонтира Райдер или да гледа дали е отварян? Ще му го сменят направо
Chefo77 - майстор
съб мар 29, 2025 4:39 amESPACE написа:
Абе кой ще се рови да ремонтира Райдер или да гледа дали е отварян? Ще му го сменят направо
Не бих лежал на това ухо. Може да не е топмарка, но сервизните техници не са от глупавите - първото, което проверяват, е дали няма повреда на покритието на винтовете. Не ровят тези в Лидл, защото такава им е политиката.
Желая му успех, ще му е нужен като се има предвид не съвсем коректното отношение на вносителите в миналото. Дано са го подобрили.
Ал_ - специалист
Едно е сигурно - докато стои и го гледа - ще си има неработещ шлайф :-D Пък ако не признаят гаранцията - един лагер за 5-6 лв, и това е. Че то егати и лагерът - за 4 месеца от покупката да стане на парчета

Тема "Счупен лагер на ъглошлайф Raider" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: