Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
pipilica - майстор
Я да не отварям нова тема да питам тука, пак за твърда вода.
Дали някой знае как се отразява твърдата вода на препаратите за растителна защита.
Дали и за тях ще трябва филтър и какъв с полифосфати или с йонообменна смола.
MamaMy - майстор
вт мар 25, 2025 3:53 pmkozl написа:
вт мар 25, 2025 2:15 pmАл_ написа:
А защо и как реши, че твоята водоструйка точно от водата се е прецакала?
Факт: и при мека вода пак стана беля :wink:
Извод - няма гаранция, че като водата е сравнително мека, водоструйката няма да се повреди. :weedman:
Да им го таковам на местното ВиК. Сега чак разбрах, че заради твърдата им вода ми се повреди колата. :-D
kozl - майстор
пон мар 31, 2025 10:40 pmpipilica написа:
Я да не отварям нова тема да питам тука, пак за твърда вода.
Дали някой знае как се отразява твърдата вода на препаратите за растителна защита.
Дали и за тях ще трябва филтър и какъв с полифосфати или с йонообменна смола.
Бъзикаш ли се :?
Чети си инструкциите на препаратите.
И по специално за действието на препаратите към растенията ли си се притеснил или за пръскачката, че има препарати с предупреждение в инструкцията за незабавно промиване на пръскачката след употреба?
pipilica - майстор
Не, не се бъзикам. Поне в тия дето съм чел нищо не пише относно твърдостта на водата.
Не знам дали твърдата вода не пречии по някакъв начин на препаратите, да речем че карбоната реагира някак си с химикалите, той принципно не е много активен но ако някой химикал е с кисела реакция може да се случи някаква реакция все пак, за това питам.
Относно машината два пъти разглобявам помпата щото не измих след Ридомил и след някъв меден препарат та беше запекла.
hidrazin - майстор
вт апр 01, 2025 9:12 pmpipilica написа:
Не знам дали твърдата вода не пречии по някакъв начин на препаратите, да речем че карбоната реагира някак си с химикалите, той принципно не е много активен но ако някой химикал е с кисела реакция може да се случи някаква реакция все пак, за това питам.
Това въобще не го мисли. Ако имаше някакъв проблем, то в описаните щеше да пише - "Да се използва с дестилирана/дейонизирана вода".
И не е правилно да се споменава карбонат. Под карбонат много хора разбират калцинирана сода.
Тя се използва за ... омекотяване на водата. :)
Ако чак толкова те притеснява - използвай преварена вода или такава от бойлер.
Като я оставиш да изстине де.
вт апр 01, 2025 9:12 pmpipilica написа:
Относно машината два пъти разглобявам помпата щото не измих след Ридомил и след някъв меден препарат та беше запекла.
Не е от Ридомил-а а от медния препарат.
Всичко без медни препарати пръскам с електрическата/акумулаторната.
За медните съм наплюл/оставил старта ръчна.
Отчитам като моя грешка че съм занемарил пръскането с медни препарати. А те са си супер. Ще трябва да се поправя и да наблегна на медните.
Разбира се за превантивно...

:partyman:

Тема "Въпрос за водоструйка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: