• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Сега до колкото разбрах за канализациятаот ф110 да не използвам колена на 90°
Ще направя канала и ще снимам за одобрение.
Да слагам ли найлон под тръбите или да ги закопая директно в земята и после отгоре да сложа найлон преди бетона?
chapara - майстор
В тази баня и тази къща има ли вероятнст от замръзване на води?
Ако има такава, бойлера не на тавана. Сложи си моноблок с долно оттичне по същата причина, че с вграденото казанче да те боли главата по малко. Трябва да имаш моноблока сглобен че да видиш къде точно трябва да е тръбата за фекалии. Прк монтажа му казанчето трябва да опре на стената. Тръбите се поставят на пясъчно легло и се засипват с пясък. После наелона и т.н.т.
пон мар 03, 2025 7:19 pmchapara написа:
Ако има такава, бойлера не на тавана. Сложи си моноблок с долно оттичне по същата причина, че с вграденото казанче да те боли главата по малко. Трябва да имаш моноблока сглобен че да видиш къде точно трябва да е тръбата за фекалии. Прк монтажа му казанчето трябва да опре на стената. Тръбите се поставят на пясъчно легло и се засипват с пясък. После наелона и т.н.т.
Все още няма изолация. Купил съм каменна вата за изолация 5см но не е монтирана, а две стени на банята са външни. Тавана също мисля да го изолирам и в същото време искам да сложа солар за топла вода. И цялото оборудване за тази система да бъде на под покривното пространство.
Но също имам идея от вън до банята да направя сервизно помещение със всичките неща от хидрофор разширителен съд. Съд за вода от олуците за пералнята (дъждовната вода е идеална за пране) и казанчето за тоалетната.
И други лудости за водата в къщата.
chapara - майстор
Казах каквото мисля, ти се съобрази с инвестиционния ти проект. Сега следват по цикъл студени зими. И не слагай каруцата пред коня.
kozl - майстор
пон мар 03, 2025 8:28 pmstoynev11 написа:
Все още няма изолация. Купил съм каменна вата за изолация 5см но не е монтирана, а две стени на банята са външни. Тавана също мисля да го изолирам и в същото време искам да сложа солар за топла вода. И цялото оборудване за тази система да бъде на под покривното пространство.
Но също имам идея от вън до банята да направя сервизно помещение със всичките неща от хидрофор разширителен съд. Съд за вода от олуците за пералнята (дъждовната вода е идеална за пране) и казанчето за тоалетната.
Паралелно има текуща тема за притеснение от замръзване на хидрофорна инсталация, направена зад неизолирана външна стена и таван (стб.плоча). Търси начин за подземно разполагане в напълно вкопана шахта.
Живял съм в къща с баня на външни нетоплоизолирани стени и мъка #-o
Два пъти сменях порцеланово седало, че замръзва водата в сифоновата част и се цепи седалото. Е след втория път, при отсъствие наливах концетрат антифриз и така оцеляваше седалото. Водопроводите съм изпразвал и продухвал.
Как ще отопляваш банята?
чет мар 06, 2025 7:52 amkozl написа:
пон мар 03, 2025 8:28 pmstoynev11 написа:
Паралелно има текуща тема за притеснение от замръзване на хидрофорна инсталация, направена зад неизолирана външна стена и таван (стб.плоча). Търси начин за подземно разполагане в напълно вкопана шахта.
Живял съм в къща с баня на външни нетоплоизолирани стени и мъка #-o
Два пъти сменях порцеланово седало, че замръзва водата в сифоновата част и се цепи седалото. Е след втория път, при отсъствие наливах концетрат антифриз и така оцеляваше седалото. Водопроводите съм изпразвал и продухвал.
Как ще отопляваш банята?
Мисля с електрическа лира. Все още мисля да поставя и тръби евентуално за локално отопление.
Здравейте, с малко закъснение поради това че трябваше да довърша улуците.
Да питам на колко сантиметра да закопая тръби Ф110 от банята до канализацията?
На две места имам завой от 90⁰ да сложа ли по две дъги на 45⁰ или колена на 90⁰
След като терена си има естествена денивелация. Дали ще е проблем денивелацията?
Да си пусна ли тема в подфорума за ВиК?
Ето снимка

Прикачен файл

IMG_20250403_205824.jpg
  • 1
  • 2

Тема "Нова баня от нулата! ДС" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: