Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Правя си ел инсталацията в новото жилище и електричара спомена, че между 2010 и 2012 ще бъдат забранени.

- има голяма вероятност до 2010-2012 година в ЕС да бъде забранена продажбата на крушки с нажежаема жичка (вече прието в някои държави). В луничка за 220V крушка може да се сложи energy saving bulb (вече налични такъв формат на пазара), докато тази за 12V ще трябва да се смени цялата, заедно с вече ненужната инсталация за 12V.

Как би изглеждала такава energy saving bulb незнам -- не съм много запознат с разновидностите им но със сигурност трябва да са малки и конфортни.Минава ми мисъл и за новото легло на такъв вид лампа със съвсем друг диаметър дупка и т.н

Ако някои има инфо за това нека сподели понеже съм на кръстопът да слагам или да не слагам :? .Кои са техните заместители
housedoktor - майстор
Има и енергоспестяващи в продажба.Казаха ми в магазина,че има и 12 волтови

Прикачен файл

OMC9080.jpg
OMC9080.jpg (12.28 KиБ) Видяна 10145 пъти
kokopi4a - специалист
Има нещо верно в това че сте ги спират от производство.Скоро купувах и в магазина ми препоръчаха някакви нови,но само крушката и фасонката са различни,иначе размера на самото тяло си беше същото.Много бързах и не ги изслушах,но сте се заинтересувам по подробно по този въпрос.
hygro - майстор
От 1 септември 2012 г. Европейският съюз ще забрани изцяло всички разновидности на класическите крушки за осветление с нажежаема жичка с мощност от 25 до 100 W. Мярката ще спомогне за реализирането на общоевропейския план за повишаването на енергийната ефективност на европейската икономика с 20% до 2020 г.[1]

Премахването на крушките с жичка от пазара ще става постепенно, като първи от щандовете ще изчезнат най-мощните крушки с мощност 100 W – от 1 септември 2009 г. От същата дата през 2010 г. ще спре продажбата на 75-ватови крушки, през 2011 г. ще изчезнат 60-ватовите крушки, а на 1 септември 2012 г. ще спре продажбата и на най-слабите крушки с нажежаема жичка от 25-40 W.
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid= ... zxZE86QzSc
ronik - специалист
Важното е оборот да става.
gladiatormaximus - специалист
тия са луди ако забранят тези крупки - кво ще правят в индия и китай ?!?!?! На тъмно ли ще седят
Илиян Илиев™ - майстор
Ми те там ще правят от тези новите, що да седят на тъмно. :lol:
sasooooooooo - "специалист"
gladiatormaximus написа:
тия са луди ако забранят тези крупки - кво ще правят в индия и китай ?!?!?! На тъмно ли ще седят
Май ставаше въпрос само за ЕС :wink:
jimmy_bar - специалист
boboyanchev написа:
Има LED-лунички.
ДА,но те трудно могат да осветят,тяхната светлина е по скоро ефектна.Виж в тази стая(20кв.м),съм поставил 45 LED луни,а светлината беше като за романтична вечеря на св.Валентин.
http://gipsokarton.bahu.com/member/home ... ery=582136

Тема "Луничките след 2010" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: