Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Virtex - майстор
ср апр 02, 2025 10:09 amkozl написа:
Не е само до печенето. Много по-важно е съдържанието на глината.
И до фабрика, до партида, но контрол на качеството... Доста фактори има, от партида до партида също може да има разлика и вече си е на късмет :)

ср апр 02, 2025 9:37 amGlobe написа:
Абе не съм 100% сигурен за старите керемиди
не обръщай внимание на хидразина, той от известно време само на пропаганда го раздава и се чуди как да накара някои да клъвне и да започне да разправя стандартните бози :)
ср апр 02, 2025 12:26 pmkr1100 написа:
Поне във Варна в Топливо има мембрана турска. 2011 правих ремонт на покрива с такава мембрана.
Остана ми парче 1кв.м и го метнах на 1 маса на терасата на слънце студ и дъжд.И все още не е започнала да се нищи и разпада тази мембрана
Марка, модел ?

Иначе пробвал ли си дали все още предпазва от течове ? Обикновено такава мембрана не е UV устойчива и макар да "изглежда" добре, реално не пази вече. Поне при мен така се получава с такава мембрана, оставена на слънце.
пон апр 07, 2025 1:22 pmVirtex написа:
...
Иначе пробвал ли си ..............такава мембрана, оставена на слънце.
Това е идая. Предстои ми смяна на покрив.
Надявам се едно лято да е достатъчно за да получа надежден резултат, макар мембраната да не е предвидена за слънчеви бани, а влажни!
Virtex - майстор
пон апр 07, 2025 1:24 pmТрифон П.Трифонов написа:
Това е идая. Предстои ми смяна на покрив.
Надявам се едно лято да е достатъчно за да получа надежден резултат, макар мембраната да не е предвидена за слънчеви бани, а влажни!
Ако е изложена на слънце и 2 месеца може да стигне. Поне при мен така разбрах, за този "ефект" - всичко изглеждаше наред с мембраната, само че все едно я нямаше. Говоря за такъв тип подпокривно фолио/мембрана.

Но ще е интересно да споделят и други хора, може да съм уцелил просто такава марка/модел (който вече не помня).
hidrazin - майстор
Обикновено такава мембрана не е UV устойчива и макар да "изглежда" добре, реално не пази вече. Поне при мен така се получава с такава мембрана, оставена на слънце.
Че к'ъв чеп търси тая мембрана на слънце?
Обикновено по спецификациите е споменато колко е допустимото време за излагане на UV (слънце).
Преди 8 години кога купувах мембрана, това ми се наби в очите. По спомен моята беше такава ама не съм сигурен.
Имам останало парче и при интерес ще погледна. Ето, за тая пише 4 месеца.

Прикачен файл:
UV устойчивост.jpg

Я сега да видим какво пише за твоята? Опааа... 1 месец. Не си спазил предписанието на производителя и даже си го дублирал. :)
По принцип колкото по-малко на слънце, толкова по-добре. Още от първия ден започва деградация.
Все пак допустимото време е колкото технологичното време за нормално изпълнение на покрив.

Прикачен файл:
Вирт фолио.jpg
Вирт фолио.jpg (113.98 KиБ) Видяна 529 пъти

...не обръщай внимание на хидразина, той от известно време само на пропаганда го раздава и се чуди как да накара някои да клъвне и да започне да разправя стандартните бози
Точно така. И той като Virtex дето само чака хидразина да напише нещо и да започне със стандартните лакърдии + гадаене какво е мислил хидразина.
И фърляне на боб за злите му задкулисни мисли и подмолни деяния из форума. :weedman:
:partyman:
Svetoslavoff1 - майстор
Имате си задявка някаква :)
Да, помня преди май 8г като ремонтирах покрива на селското къще и се интересувах от мембрани, всеки що-годе читав производител даваше колко време е допустимо мембраната да е изложена на пряко слънчево греене, естествено колкото по-кратко, толкова по-добре.
kozl - майстор
То за слънцето се очаква да се покрие мембраната и да се скрие от слънчевото греене.
Обаче температурата как и действа :?
Аз вече писах за битумизиранма хартия под керемиди, след 20 г, разпаднала се на парцали и все едно я няма. А това е станало от температурата на нагретите керемиди.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пон апр 07, 2025 3:46 pmkozl написа:
... битумизиранма хартия под керемиди, след 20 г, разпаднала се на парцали и все едно я няма. А това е станало от температурата на нагретите керемиди.
Още на втората година я няма, виждала съм, все пиша, че няма никакъв смисъл от нея
kr1100 - майстор
ср апр 02, 2025 12:26 pmkr1100 написа:
Поне във Варна в Топливо има мембрана турска. 2011 правих ремонт на покрива с такава мембрана.
Остана ми парче 1кв.м и го метнах на 1 маса на терасата на слънце студ и дъжд.И все още не е започнала да се нищи и разпада тази мембрана
Марка, модел ?

Иначе пробвал ли си дали все още предпазва от течове ? Обикновено такава мембрана не е UV устойчива и макар да "изглежда" добре, реално не пази вече. Поне при мен така се получава с такава мембрана, оставена на слънце.
Да няма течове на 120 кв.м. Марка де да я помня - беше 2011 г. Тази н терасата нито е напукана , нацепена. Като се сетя отвреме навреме я поразпъвам да проверя дали е започнал вече разпад.
А и не ми дреме - септември събаряне за 8 ет. блок
Virtex - майстор
пон апр 07, 2025 2:30 pmhidrazin написа:
Точно така. И той като Virtex дето само чака хидразина да напише нещо и да започне със стандартните лакърдии + гадаене какво е мислил хидразина.
хидразина рядко мисли като става дума за пропаганда - както и ти писаха в темата, че "старото" както ти твърдиш не винаги е по-добро. Просто бълваш стандартните бози без изобщо да мислиш, важното е да повтаряш всеки един пост едно и също без да има връзка с темата.

Почти винаги слагаш нещо в поста да се правиш на интересен и да опитваш да "играеш по тъча" с политическите ти истории.

Примери има много, както и в тази тема. Така че няма нужда да се правиш на "невинен" и че едва ли не никои не разбира в каква дупка на дезинформация (и не само) си попаднал - за сравнение постове преди и сега.
hidrazin - майстор
Относно мембраната предполагам ти стана ясно? Няма какво да очакваш за 2 лева на квадрат.
Ако не вярваш - погледни колко струва мембраната примерно на Tondach, Bramac ... Е, бива да не е най-евтиното в магазина.
То е ясно че на въпросните част от цената плаща името/марката, ама все пак...
(Не знам защо но имам натрапчивото чувството че преди години с теб сме коментирали нещо такова за покривите? :? Греша ли?)
пон апр 07, 2025 8:58 pmVirtex написа:
... както и ти писаха в темата, че "старото" както ти твърдиш не винаги е по-добро...
Къде в темата съм писал че старото е по-добро?
Написал съм че "керемида тествана 30-40-50-100 години на покрив" ще изкара още много години.
Ако е оцеляла толкова години и е напълно цяла и здрава, значи че била добре направена или човек е попаднал на читави.
Пък и съм писал че и при мен имаше некачествени от "старото" както го наричаш. А "новото" тепърва ще го изпробваш с ... незнаен или променлив успех.
Нека всеки сам си прецени. В края на краищата има и фирми - ще го "консултират" клиента... :)
Относно останалото - всеки си има мнения.
Аз си имам мнения и не е задължително някой да ги приема за меродавни, истински, верни и т.н.т. Все пак всеки си има глава.
Същото важи и за твоите мнения. Пък ако искаш да действаш от позиция на силата - имаш си го (правото).
:partyman:
Последна промяна от hidrazin на пон апр 07, 2025 9:55 pm, променено общо 1 път.

Тема "Съвет за ремонт на покрив, подпокривно пространство и т.н" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: