• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
Всички имаме коли, нали ?
gogo7777 - майстор
Има момент, когато съживяването на оловен акумулатор е невъзможно. Това става, когато йоните в електролита бавно се придвижват между анода и катода....образно казано. Това означава, че оловните плочи няма как да се просветлят (очистят) сами.
:wink:
........и когато се установи горната невъзможност, опитът се прекратява, след което
пон апр 07, 2025 8:35 pmТрифон П.Трифонов написа:
...че го утилизирам, ама само като си начеша крастата...
пп. Имам климатик с й0низация. Ей сега го третирах, Акумулаторът.
Златен си, Гошкеееее! Включвам го на бустер режим.
gogo7777 - майстор
И аз си чешам крастата. Все нещо ми е останало от времето, когато се грижех за стотици оловни акумулатори. Може нещо да ми убягва, но едва ли.... :?
Аз само за 21.
86-91г беа живи. Кога ми ги заведоха, бяха на 20+ години.
Зарядното в акумулаторното беше сто кила аналогия. Ако не са изхвърлени, още да са.
Хвалил съм се- в дисцип не съм бил.
MamaMy - майстор
Както винаги се оказвам прав. С нов електролит стария акумулатор има шанс, стига да няма мъртва клетка дала на късо от сринатото вещество или прекъснал мост между клетките. За първото имате шанс да го поправите като подадете от външен акумулатор ток само на тази клетка. Оловото се нагрява в мястото на късото, разтапя се и късото изчезва. След това като налеете нов електролит клетката работи като нова. Друг е въпроса колко целесъобразно е това от финансова гледна точка. След една такава процедура всички дрехи с които сте били са за боклука. При тези цени на акумулаторите за мен не е оправдано.
Акумулаторчето не е работило, няма окъсило от изпадала маса, електролита е като момина сълза.
DundyTheCroc - майстор
В Тубата е пълно с клипчета на "велики изобретения", които са тотално фейк.
С това зарядно и няколко то цикъла заряд- разряд
Прикачен файл:
IMG_20250409_155410.jpg

толкова.
Оставям го за няколко дни на тренировъчно зарядно от Кауфлана. 0.3А заряд, 0.1А разрад.
Не зная какво точно има в кутийката му и с какъв ток му прави гъдела. Нядавам се да е на импулси.
Някога го бях закачил на един акумулатор 90Ач. Стоя така няколко години, след което подарих акумулатора на "приятел". Не зная съдбата му по-натам.
DundyTheCroc - майстор
Аймакса има малък ток на разряд за такива задачи, то за ставане става, ама много бавно. Иначе днес ми смениха гаранционно акумулатор на година и половина, китайският ми тестер явно правилно показва какъв ток дава. Ей го новичкия, слагам снимка, понеже може да не сте виждали такъв.
Прикачен файл:
han.jpg
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31

Тема "Акумулаторът!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: