• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
Има много интересни линкове, нека ги споделим.
hidrazin - майстор
Тръмп затвори кранчето на американците за евтините стоки от Китай

Интересно, хамериканчетата досега са се ползвали от "изключението de minimis".
Това изключение е позволявало от 1994-та до 2015-та вноса на малки пратки до 200$ без всякакви такси, данъци и мита.
От 2016-та прага вече става 800$ :shock:
А нас в евро...ейсия съюз ни бръснат без сапун. И то от време оно.
:partyman:
brum - майстор
Брех! Това не го знаех.

Тоя им стъжни живота. Ако туй дето тръби пропагандата е вярно, то вече половината му избиратели съжаляват за избора си.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср фев 05, 2025 9:06 pmbrum написа:
... то вече половината му избиратели съжаляват за избора си.
Надали
kr1100 - майстор
УжасТ- БГ пощи пак са започнали да доставят пратки след дълго прекъсване.
MamaMy - майстор
При нас не са спирали. Даже една много нахъсана пощальонка ми ги носи всеки път на крака в 7 ч сутринта. Опитах се да и кажа да не се разкарва изобщо защото сервиза работи от 9,30ч, но те си знаят тяхното. След 2 дни ми пращат СМС да ходя да си взема пратката от централна поща. За разлика от тях ДНД изобщо не си мърдат гъза нищо, че пратките са до адрес. Пускат СМС ела си ги вземи без да питат дали да идват. Аз предпочитам всичко да е до офис на куриера защото не живея в града и не всеки ден ходя. Изи бокс пък ме изнудват със спешни срокове за получаване без възможност за разсрочване. Дори да си платя магазинаж няма възможност. Така безплатната доставка на Емаг ми струва минимум 10лв :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср апр 09, 2025 10:06 amMamaMy написа:
... Изи бокс пък ме изнудват със спешни срокове за получаване без възможност за разсрочване. Дори да си платя магазинаж няма възможност. Така безплатната доставка на Емаг ми струва минимум 10лв :-D
Е, толкоз ли нямаш кой да ти вземе пратката?
brum - майстор
При нас пък почнаха да идват по Спиди. Сложили са автомат в центъра на селото и всичко дребно е там. За съжаление по-големите неща са все още през ЕкспресУан и до там си е 15 мин с колата.
ESPACE - майстор
ср апр 09, 2025 8:22 amkr1100 написа:
УжасТ- БГ пощи пак са започнали да доставят пратки след дълго прекъсване.
Че кога са спирали? Никакво прекъсване не е имало. Евтините дребни пратки винаги са се доставяли от тях.
hidrazin - майстор
ср апр 09, 2025 2:00 pmESPACE написа:
Че кога са спирали? Никакво прекъсване не е имало. Евтините дребни пратки винаги са се доставяли от тях.
Става дума за доставка от пощенския клон до вратата/пощенската кутия у вас. Сещаш се - човека с чантата пълна с писма и пакети... :-D
При нас куриери няма от няколко години. Няма кой да се хване за без пари.
И пак от няколко години по-скъпите пратки ги метнаха на "частника" а за пощите остана талаша.
:partyman:
ESPACE - майстор
Aaaa :lol: , ами то при нас никога не са ги разнасяли по адрес, и по добре. Че като гледам как идеално надписани писма с друг адрес се появяват в нашия блок си представям ако почнат и пратки да разнасят. :?
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29

Тема "Получаване пратки от АЛИЕКСПРЕС след 01.07.2021 от пощата и куриери." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: