Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Знам.
Дай боже по-голяма камина в голямото ти къще и на теб, и все така да даваш вид на гуем капацитет!
Vampire4eto - помощник
Добре тук въпросът беше насочен към комина. Самата къща има още три стаи граничешти с това което е на етаж 1. Те също ще бъдат захранени от самата камина. За тях не съм споменал, понеже в момента въпросът не беше насочен към мощностите и коефициентите. Това е причината и самата камина да бъде с мощност около 15kw. За моделите които ми допадат с такава мощност изхода е Ф200. Въпросът ми е ако пробия една дупка между ет.1 и ет 2, през нея да мине едно тяло ф200 с изолация от вата, което после вържа към другият съществуващ комин с лека чупка под ъгъл, дали ще се получи. Допълнително само да кажа че този комин не е изшолзван поне 30-40 години. Доколко е възможно и дали е опасно? Трябва ли нещо да се прави по него. Няма изолация около него. На покрива се виждат тухлите, както и над него.
gogo7777 - майстор
Действай смело. Изолирай комина около гредореда.
Има готови, двойностенни изолирани иноксови тела.
Това ще ти спести допълнителната работа по изолирането с вата и улесни изпълнението ѝ, на работата. Има си и съответните скоби за фиксиране към стените.
Всичко стои красиво, в пълен контраст с интериора/екстериора.
Отворът да е по широк със сантиметър!
"Действай смело"!
gogo7777 - майстор
Трифоне, ти ще си първият отказал се от неръждаема тръба.....по твоемо иноксови. Що даваш акъл, когато го нямаш. :wink:
Vampire4eto - помощник
пет апр 11, 2025 5:48 pmТрифон П.Трифонов написа:
Има готови, двойностенни изолирани иноксови тела.
Това ще ти спести допълнителната работа по изолирането с вата и улесни изпълнението ѝ, на работата. Има си и съответните скоби за фиксиране към стените.
Всичко стои красиво, в пълен контраст с интериора/екстериора.
Отворът да е по широк със сантиметър!
"Действай смело"!
Аз по скоро се притеснявам, че отворът на комина който външно е 45х45 вътрено е между 15-20см. Тогава първо ще има завой за присъединяването под ъгъл, после ще има стесняване. Съответно не знам дали ще дърпа правилно и дали няма да се задимява на ет. 1.
.
пет апр 11, 2025 7:37 pmgogo7777 написа:
Трифоне, ти ще си първият отказал се от неръждаема тръба.....по твоемо иноксови. Що даваш акъл, когато го нямаш. :wink:
Квалификациите нямат нужда от коментар- сами говорят за състоянието в черепната ти кутия.

https://photos.app.goo.gl/uUYr3Dk7meQYy3sk8
пет апр 11, 2025 7:43 pmVampire4eto написа:

Аз по скоро се притеснявам, че отворът на комина който външно е 45х45 вътрено е между 15-20см. Тогава първо ще има завой за присъединяването под ъгъл, после ще има стесняване. Съответно не знам дали ще дърпа правилно и дали няма да се задимява на ет. 1.
Прегледай клипчето! При мен чупките са плюс още две. Подвързан котел- 20 киловата.
Комина е същия като твоя- тухла единичка, зидана от последна плоча нагоре.
https://photos.app.goo.gl/hDpGzT59csrsPx73A
Капацитета може да го четеш за забавление.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пет апр 11, 2025 7:51 pm, променено общо 1 път.
gogo7777 - майстор
Оооо даааа, черепната кутия.....именно тя
:wink:
Прикачен файл:
DSC_0171.JPG
Комин, с подвързан 20 киловатов котел.

Капацитето нещо се е поизпарил, Гога.
Нещо против "инокс"/неръждавейка ли "чух"?!

Тема "Камина с водна риза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: