Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
съб апр 19, 2025 7:04 pmjekasus написа:
Направи една снимка на връзката на маншона на моноблока със фитинга на канала, там е 99.99% е вероятния проблем.
Няма и 10 лв за да се махне теча, а и няма да се кърти.
Моноблока е с долно оттичане, а това избива на съседната стена в кухнята. Виждам го как се стича по стената. На прикачената снимка съм посочил със стрелка височината на която избива водата и посоката в която се намира стената на кухнята.
https://ibb.co/Fkf0Hmz6

В този куфар се намира тръбата, материала е каменит или нещо такова. Доста старо е, кооперацията е от 60те.
Всичко това не подсказва ли, че проблемът е по високо?

пп.
съб апр 19, 2025 6:55 pmchapara написа:
... Много динамични промени в мненият🙄
И жилищете е в бля бля строителство. Колоната е изградена по бля бля начин преди бля време. Тръбите са от тио бля бля тип. Имат, нямат поставена топлоизолация?
Щото тези неща никой не ги знае и всеки стреля във въздуха, кой с халосни, кой с бля патрони. Трети си кРъкат винце и ич не ги е еня да стрелят.
Удоволствие и чест е да те чета.
chapara - майстор
От каменина ще да е, но е труден диалога.
🙄
Аз също си мисля, че е от по високо, но ако беше ако съседите отгоре имаха проблем с тръбите, не трябваше ли да тече постоянно? А не, веднъж на няколко месеца, за по няколко минути. Затова си помислих, че има някаква утечка от централния щранг. Все пак не разбирам толкова от ВиК и затова питам.

Забравих да кажа, че в стара тухла кооперацията, строена 60те години. Топлоизолация няма доколкото знам. Централният щранг е от каменит (или нещо подобно, може да греша)
chapara - майстор
И колоната е изградена..как.?😬
съб апр 19, 2025 6:47 pmМоряк написа:
... Това като тече се чува водата и избива на стената в кухнята. От съседите не е, защото апартамента е празен в момента. Остава да е отгоре, но това се случва вече 3 път (ако не се лъжа) и е през 3-4 месеца или повече...
Това ме кара да смятам, че е от мръсен канал.
Тръба, под налягане, която върви към горните етажи, ще сълзи постоянно.
Колко етажа са нагоре?
Дали не може да се направи връзка между случаите на теч и евентуално посещение на жилище над вашето?!

Една идея, която никак не ми се ще да се потвърди.
https://kanalitino.com/%d0%be%d1%82%d0% ... %b0%d0%bd/
съб апр 19, 2025 8:07 pmchapara написа:
И колоната е изградена..как.?😬
Под колоната, имате предвид централната канализационна тръба ли? От каменит е и по принцип преди минаваше директно през банята. При нас е затворена с куфар от гипсокартон с плочки.
hidrazin - майстор
Тези ти два поста са несъвместими.
съб апр 19, 2025 6:47 pmМоряк написа:
Виках човек с термокамера и той ми каза, че било около въпросният централен щранг.
съб апр 19, 2025 8:29 pmМоряк написа:
Под колоната, имате предвид централната канализационна тръба ли? От каменит е и по принцип преди минаваше директно през банята. При нас е затворена с куфар от гипсокартон с плочки.
Демек оня с термокамерата те е филмирал. Ама яко те е филмирал. Дано е бил приятел и не ти е взел пари.
Ама и ако е приятел - кофти. Или те е излъгал, или не въобще си няма понятие от термокамери. :)
В конкретния случай - ОТВАРЯТЕ КУФАРА и гледате от къде е. Друг вариант няма.
И да има някакъв, то не е много реален. Даже въобще...
Успех!
:partyman:
chapara - майстор
Ами проблема не е чак толко, събаряне на картонена колона. Виждате че водата се хлъзга по скобите които държат камениНа. Сменявате го с ПВЦ, затваряте, лепите плочки и както се казва, за нула време работа, около 4-5 дни работа.😁
Мерси на всички за отговорите. И аз си мислих, че каквото и да е, минава през събарянето на гипсокартонения куфар, затова беше и първият ми въпрос.

Приятно изкарване на Великден

Тема "Махане на плочки в баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: