• 1
  • 2
Тук ще бъдат премествани, мненията и темите преди да бъдат изтрити окончателно.
chapara - майстор
НАП не спи.😄
При мен е с ДДС👍
wax
вт фев 11, 2025 3:49 pmktivanov написа:
нед яну 26, 2025 2:12 amwax написа:
пет яну 06, 2023 7:22 pmradko87 написа:
Наскоро купих Граф One2Clean за 5 души ( около 3.5 кубика ). Още не съм я пуснал в експлоатация. Цената на станцията, тръби,фитинги, багер, инертни материали, и етц. необходими за монтажа стъпи на 10 000лв. Фирмата се казва Пи Трейд. При мен се държаха много професионално. Дойодоха и си докарах васичко. За 1 ден беше готово.

За самата станция нямам още впечетления, понеже не съм я пуснал в екплоатация. Вентилира се, през вентилация монтирана на покрива на сградата, казаха че ако нямам, няма да работи нормално и ще ми подскача капака на двроа. Поговорих малко с екипа по монтажа и ми споделиха, че трябва да се прави профилактика всяка година. Профилактиката е да викам машина да изсмуче по-голяма част от нея.
И аз мога да споделя същите впечатления, даже май не съм виждал фирма да работи толкова стегнато...
При нас монтажа беше 2 дни, защото трябваше да махнат и старата яма, та втория ден беше предимно къртене и товарене. В нашия случай нямаме вентилация от страна на къщата, защото не са мислили много като са я строили, затова сложиха една вентилационна тръба до самата станция и за сега си работи чудесно.
От гледна точка на миризми нямаме никакви, може би само като застудява времето за няколко часа се усеща просто, че влизаш в баня, дори не бих казал, че мирише гадно. От време на време вдигам капака да видя как е положението и трябва да си натикам главата вътре в резервоара за да усетя лека миризма на тиня. Като минавам покрай стадиона реката мирише по-гадно...
Иначе веднъж беше изгорял контролера и след няколко дни положението в станцията изглеждаше ужасно и започна да мирише вътре. За капак на всичко си беше яко лято навън :D От фирмата казаха, че е много скъп и ако беше изгорял от токов удар щях да си го плащам аз, но за мой късмет беше дефектен компонент и просто го замениха. Моят съвет е вечер преди лягане да се хвърля по едно око дали свети зелено контролера и по възможност да му се сложи защита против токови удари.
При нас излезе малко по-скъпо защото имаме и резервоар, който на теория трябва да се пълни ако дренажа спре да попива, но сега ще го преквалифицирам да събира дъждовна вода, че иначе стои полупразен. Нашата е One2Clean 5, за сега я ползваме 2-ма и още не е "чистена".
Използваме био-разградими препарати за абсолютно всичко, хвърляме ТХ вътре и не сме имали никакви проблеми.
Като заключение мога да кажа, че съм супер доволен!
Здравейте
моля за информация дали като частни лица закупените от вас станции в сумата е включено ДДС ? В смисъл дали сте договорили плащане на станцията без ДДС или с ДДС ? Защото на мен ми оферираха плащания без ДДС но по подразбиране го включват в крайната сметка !
В офертата цените са БЕЗ ддс, но си пише, че са БЕЗ него, иначе аз плащах по банка и си платих с ддс и въобще не е ставало въпрос да си го спестявам. Като частно лице я поръчах.
chapara - майстор
Хора чували за пирамиди😁
hidrazin - майстор
съб апр 19, 2025 10:40 pmchapara написа:
Хора чували за пирамиди
Че то у нас имаме пирамиди бре. По-големи от египетските.
Щото и фараоните ни са по-богати и по-влиятелни от египетските.
:partyman:
chapara - майстор
Ама тия форумните, в бедняшки форум, са начинаещи, не че нямаме, дори може да се окаже че сме ги измислили.

hidrazin - майстор
съб апр 19, 2025 10:52 pmchapara написа:
Ама тия форумните, в бедняшки форум, са начинаещи, не че нямаме, дори може да се окаже че сме ги измислили.
Дай пак... НИЩО не разбрах... Ама и все пак е ПРАЗ...НИК бре...! :-D
MamaMy - майстор
Спрете му пиенето/писането!
hidrazin - майстор
съб апр 19, 2025 11:09 pmMamaMy написа:
Спрете му пиенето/писането!
На кого бре? :?
MamaMy - майстор
На chapara. Явно го е подранил за празника.
hidrazin - майстор
съб апр 19, 2025 11:23 pmMamaMy написа:
На chapara. Явно го е подранил за празника.
Абе питам що'т пак ще каже (chapara де) "НЕ УПОТРЕБЯВАМ" ... :? И много пъти го е казвал...
Ма аз не му седя на масата и не моя да гарантирам. :-D
  • 1
  • 2

Тема "spam - Пречиствателна станция за отходни води!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: