Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
hidrazin - майстор
чет апр 10, 2025 10:27 amSoviet_Soldier написа:
...Машинката е китайска класика...
Е, то при мен от трън та на глог.
Оня ден ми "изпадна" една друга китайска класика Homelite F-3045 на цена като за подарък.
В комплект с телена четка и нож но без кордова глава.
Разбира се че за 50 кинта е с някакъв кахър - пали без проблем но при натискане спусъка (връщане на смукача) веднага гасне.
В резервоара има малко гняс а бензиновия филтър просто се търкаля в резервоара откачен от маркучето а динапренения въздушен филтър го няма. :cool:
Та вече поръчах за няма 30 кинта - маркучета, два въздушни филтъра, два бензинови филтъра, две гарнитури за карбуратора, две "ръчни помпички", свещ и нов карбуратор + отвертка за регулиране на карбуратора.
Първо ще пробвам с почистване на нейния си карбуратор и ако не стане, чак тогава подмяна.
Да, знам че е доста слабичка ама и аз нямам какво толкова да кося.
Просто понякога ми се налага да кося и с нож а ме мързи на другата да сменям кордовата глава.
Демек щилката да си стои с кодовата глава а тази с ножа. Телена четка едва ли ще ми трябва за сега.
:partyman:
Indianec 2 - специалист
Изкара ли още един сезон китаеца безпроблемно му правя паметник.
Резачките при полупрофесионална работа умират бързо, но тримерите май са по-държеливи.
Хем с някаква бая дебела корда го тормозех в края на миналия сезон ,тоя още не толкова че пострадах.
емовлаха - специалист
чет апр 10, 2025 6:15 pmIndianec 2 написа:
Изкара ли още един сезон китаеца безпроблемно му правя паметник.
Резачките при полупрофесионална работа умират бързо, но тримерите май са по-държеливи.
Хем с някаква бая дебела корда го тормозех в края на миналия сезон ,тоя още не толкова че пострадах.
Преметнеш ли 40-50 декара с нея си герой :)
Кордата е дръж къса и няма ядове
bundy - помощник
Здравейте, момци.
Аз от 3 дена се чудя какво да правя и не мога да вземе решение. Имам една колесница немска стара машина и си кося с нея, обаче двора ми (1 декар) е ужасно разхвърлян( 2 глави лози, полянка, 2 череши, някви цверя, 4 реда лозе, една оранжерия, леха с цверя, 2-ра оранжерия и т.н. и едно място 40кв дето бях фрезовал за картофи,но сега е неравен буреняк) така, че едно 25-30% от него не мога да обработя с косачката. За целта имах една моторна коса китайче,което ме побърка от ремонти (3 пъти на сервиз-1-я гаранционен заминали уплътнения,2-я и 3-я смяна на карбуратории филтри) и миналата година след поредния ремонт има работа 30 мин. Оня ден налива, бензин, дърпам - не пали, впръсквам малко чистител директно - запалва, работи минутка и умре, после няма палене. Чистих свещта, разглабях чистих карбуратора, и накрая гледам горивния филтър направо се счупил директно от маркуча. Сега незнам какво да го правя пак този боклук, днес ще отида да вземе едно филтърче и пак да я мъча. Поръчах от Темуто и карбуратор и комплекти маркучи и филтри, но чакам доставка. И да си дойдем на въпроса :

Чудя се дали да не си взема електрическа или акумолаторна коса и да знам, че няма да имам проблеми с паленето... Лошото е че не ми се дават над 200лв... Имам 10-ки Парксайд инструменти и батерии имам и Ейнхел батерия, а сега на Практикер има и промоция с машинка Ейнхел ти дават и батерия безплатно. Обаче с бюджет 200лв тези тримери ми се виждат за райграс само и нз дали ще ми свършат изобщо някаква работа. Гледах един електрически Райдер 1200W, но да обикалям с макарата дали няма да е още по изнервящо. 3-ят вариант е пак някаква моторна Райдерка за 160-180лв...
Дайте съвет, моля :idea:
https://www.stihl.bg/bg/kampanii/reguly ... cxEALw_wcB
Както се вижда, с покупката на втора машина, каквато и да е тя, се покрива бюджета на най евтината от известния бранд, плюс изхабените нерви и допълнителни средства за ремонт и части.

Косата, с която кося, е дори с по малък двигател. Справя се повече от отлично.
gogo7777 - майстор
вт апр 22, 2025 9:25 ambundy написа:
Гледах един електрически Райдер 1200W, но да обикалям с макарата дали няма да е още по изнервящо.
Защо ще обикаляш с макарата? Направи си удължител с гъвкав кабел.
bundy - помощник
вт апр 22, 2025 2:36 pmgogo7777 написа:
Гледах един електрически Райдер 1200W, но да обикалям с макарата дали няма да е още по изнервящо.
Защо ще обикаляш с макарата? Направи си удължител с гъвкав кабел.
образно го казах, разбира се че ще е един 10метров удължител с гъвкав кабел
Здравейте, момци

... Гледах един електрически Райдер 1200W... :idea:
Електрически Райдър
https://photos.app.goo.gl/zmAqAwJ73Q2rLr7g6
Беше му трудно със само 150м2. Вярно, доста буйни квадрати, които веднъж приведени в нормален вид, по късно биха били по силите му, но не го изтърпяха с удължителите и макарите му.
bundy - помощник
вт апр 22, 2025 10:39 pmТрифон П.Трифонов написа:
Здравейте, момци

... Гледах един електрически Райдер 1200W... :idea:
Електрически Райдър
https://photos.app.goo.gl/zmAqAwJ73Q2rLr7g6
Беше му трудно със само 150м2. Вярно, доста буйни квадрати, които веднъж приведени в нормален вид, по късно биха били по силите му, но не го изтърпяха с удължителите и макарите му.
май ще се ядосам и ще взема един FS55 и да не го мисля после
Ако смяташ, че ще се ползва редовно, имаш афинитет към машинки с ДВГ, значи няма да имаш проблеми в бъдеще.
Аз си падам по такива и такива само имам, но не казвам, че това е твоят избор.
В оня линк не са само бензинови. Идеята ми е- като купуваш, купи веднъж.
Почети, огледай се! Някой колега може да предложи нещо различно, дори нещо повече от само гъвкав кабел.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: