Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не знам незнам, много добре си помня въпроса и отговорите, а защо все натъртва за земновлажна, преди някой да я е споменава, това не знам, не смея да питам, мен категорични половинчати изявления ме стряскат. Питащият не е чел оная тема
... тази дебелина (4-5 минимум) се отнася конкретно само за замазка в/у топлоизолация, че инак ще се скърши. Другите замазки може и да се зануляват...
пон апр 28, 2025 12:31 pmgogo7777 написа:
...с мисъл, сръчност, знания придобити от други занаятчии, майстори и най-важното са били работливи. Сега е мъка, голема мъка..... :-D
Куриозното е, че опровергават теориите на съвременни "авторитетни майстори".
Без да се засягат, горките!
Интернета "се пише" от майстори, но не всеки майстор е Майстор.
Дано имат акъл търсещите, та да отсеят!
пон апр 28, 2025 12:39 pmn_a написа:
...... Другите замазки може и да се зануляват...
На две места имам занулена в моята къща. 93-95г. Де беа майсторите, да ме открехнат като невръстен калфа?!!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Моите кривини по плочата ги изправих на 2-3 паса теракол. После лепих плочките. Не 90 квадрата, не знам какво ще прави отгоре... Но пък намеша и саморазливна. Съвсем манжда с грозде му е в главата вече
Все си мисля, че човек трябва да е прочел "миналото" и да задава въпроси към въпроси докато му се изясни. Като не е твоята материя, рядко знаеш кое е важно за правилния отговор...
Все си мисля, че миналото е хубаво да си го "чел" навреме и в крак със стария.
Има и сръчни момчета, които могат да се научат сами, четейки. Вече са в Червената книга.
"Справка"- жълтите павета.
gogo7777 - майстор
пон апр 28, 2025 12:47 pmТрифон П.Трифонов написа:
Куриозното е, че опровергават теориите на съвременни "авторитетни майстори".
Опровергават ги защото са излишно глупави. В строителството е важно да познаваш най-вече геометрията, физиката остава на втори план :wink:
За естетика няма да натяквам....сигурно съм вече банален. :)
Македонска стрелба, халосен патрон.
gogo7777 - майстор
Македонската лирика ми е слабо място. Не я разбирам :)
Питах за 4-5, защото от обща култура знам за 4-5 см замазка, като минимум. Доколкото разбирам обаче, това е главно и задължително за случаите с подово. Иначе може да е и по-малко.

В случаят вероятно няма да опитвам да правя магии със самозаливна и ще направя 2-3 см замазка и да ми е мирна главата. Ако се справя добре (видно не съм майстор, а по-скоро мераклия), отгоре смола без да използвам саморазливна.

А като е толкова тънка, то няма място за армировка. И пак на другите първоначалните въпроси и съвети: предполагам фибри все пак няма да са излишни? А фуги, като няма подово да мисля или само лента покрай стените?
gogo7777 - майстор
По-тънка замазка се прави с по-силен и по-"рядък" разтвор.....и яко пердашене и мокрене след това :wink:
chapara - майстор
Ще помоля най - учтиво, шестте нули след година да каже как се държат нещата във времето, за да видим кой кого ще опровегае?
Апропо, подливане с течен р-р не се води изравнителна замазка по БДС.
Иначе може всякак😉 Защо едното е замазка, а другото подливане е друга тема свързана с някои физични явления. Подливане правят лаици поради незнание как се правят нещата. Писна ми да обяснявам на всеуслушание, написани вече неща и заради такива , които нямат понятие от основни строителни дейности, но пък не спират да си чупят пръстите от писане и да вредят на Форума. Жалка картинка. Пак бях цитиран от човек когото просто плъзнах по наклона😁

Тема "Замазка без подово 4-5 см" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: