По въпроса с грундирването мога да кажа че вече започнах да го избягвам ,освен когато е наложимо,в смисъл когато имам две различни по вид стени и трябва да се грундират за да се оеднаквят.Скоро правих едно помещение около70 кв. с ГК .Шпакловах,но не само фугите ,а всичко със сатен. Грундирах с БОРО,но само половината от помещението.когато започнах да боядисвам ми се ревеше.Грундираното стана,но от 4 ръка, а не грундираното стана от първата ръка без никакви забелешки.Само преди боята го почистих от праха.
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
kokopi4a
- специалист
45 мнения в "Моля за съвет/помощ..."
georosi
- специалист
Това с напукването ми се получава,когато е шпакловано с турския сатен(който нехаресвам,но майсторята така издават да е беличко,а после някой да го оправя).При това заварено положение,ако "пациентите"неискат финна шпакловка(някои е трудно да ги обедиш,че е добре да се шпаклова)грундираме с бял грунд(на Мегахим или на JBS-Изолак),така по-лесно се виждат корекциите.Ако се получат шупли или нещо подобно,след като изсъхне го прешкурваме и му правим корекция.Ако това се получи върху латекса,чака се да изсъхне,прешкурва се и корекция(ние го правим със сатен на кнауф).Вече няма смисъл от грунд при Джани.Не изключвам това,че може и да е от латекса(тъй като,отказваме да боядисваме с какви да е бои).
Тани
- модератор
Аз лично слагам грунда в първата ръка боя. Задължително чакам да изсъхне напълно - от 2- 3 часа в жегите , а през зимата - на другия ден.Корекции с финиш и на следващата ръка е готово в общия случай!
Като гледам снимките - шпаклован импрегниран картон със сатен
и след това най-вероятно е търкан с шкурка. Вече е пресъхнал от толкова време и е започнал да се отделя от картона. Сега като сте го намокрили просто се отделя от картона. Ако се напуква и на места , където няма шпакловка , то тогава най-вероятно боята е замръзвала! Изчакайте да изсъхне добре , пробвайте първоначално да изстържете шпакловката с шпакла. Ако се свлича на люспи я остържете до здрава основа . Ако не пада с шпакла и основата е здрава , изтъркайте надигнатото с шкурка и след това с някакъв финиш или унифлот шпакловайте.
И другия път ползвайте нормален картон , за да нямате ядове!
Като гледам снимките - шпаклован импрегниран картон със сатен

И другия път ползвайте нормален картон , за да нямате ядове!
kokopi4a
- специалист
Emerald написа:Когато работя не икономисвам от нищо,икономията е маика на мизерията.Този грунд съм го ползвал доста пъти и не е имало проблеми,но тогава незнам какво му имаше,просто ме прицака.kokopi4a написа:По въпроса с грундирването мога да кажа че вече започнах да го избягвам ,освен когато е наложимо,в смисъл когато имам две различни по вид стени и трябва да се грундират за да се оеднаквят.Скоро правих едно помещение около70 кв. с ГК .Шпакловах,но не само фугите ,а всичко със сатен. Грундирах с БОРО,но само половината от помещението.когато започнах да боядисвам ми се ревеше.Грундираното стана,но от 4 ръка, а не грундираното стана от първата ръка без никакви забелешки.Само преди боята го почистих от праха.Лош избор на грунд. Грундът се използва И за икономия на латекс.
kokopi4a
- специалист
georosi написа:Това с напукването ми се получава,когато е шпакловано с турския сатен(който нехаресвам,но майсторята така издават да е беличко,а после някой да го оправя).Какво не ти харесва в този Турски сатен? По принцип ползвам на Кнауф,но скоро работих с Турския и ми хареса.Какви са му недостатъците??? Вече много маистори го ползват пък и в магазина го предпоръчат като най купувания.Ако има някакви недостатъци сте сам благодарен да ги споделиш.
georosi
- специалист
Не сме шпакловали с турския сатен,но се е налагало да шкурим такъв.Всеки си свиква на определена марка материал и се специализира в нанасянето му.Според мен това е материал за бързо и евтино издаване на големите обекти,без никакво качество-целта е да е беличко.Бояджията се хващта за главата,като отиде да го боядисва.Е,зависи сигурно и от майстора-шпакловчик(до сега не се е случвало да е шпакловано добре с турски сатен),но ще го призная за такъв,ако си и боядиса и на мен да ми хареса(не да си оставя маскарата-неизшкурена и да лъже клиента ,че всикко е 6).
Тема "Моля за съвет/помощ..." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература