Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
емовлаха - специалист
Не помня това ли клипче поствах в тази тема

Сигорно е качествена главата Трифоне

Няма шанс в магазина дето пазарувам. Семеен бизнес е цялото семейство работи в него :)
Нито ремонтират нито предлагат други марки
нед апр 27, 2025 4:06 pmМинималист написа:
Момци, след като изчетох голяма част от темата се спрях на следните варианти и се чудя има ли смисъл да се напъвам за скъпите:

McCulloch B40 B Elite 669лв; 1.5kW; 7.3kg (де факто Хуск 543RS)
Oleo-mac Sparta 441t 799лв; 1.6kW; 8.0kg
Stihl fs 120 829лв; 1.3kW; 6.3kg

Трябва да се почисти 1.5 декара храсталясал двор с издънки, къпини, тлъст повет, лапад и трева по 1 метър. В последствие просто ще се поддържа периодично в разумни граници.
Щила ми е в полезрението само заради ниското тегло, но не знам дали няма да е слаб. И на мен ми се иска леко и мощно, но финансите не го позволяват.
Абе сега обърнах внимание, че на Олеото му дават 38см ширина на косене, което ми се струва абсурдно за такъв мотор. Възможно ли е да се сложи предпазител с по-голям диаметър? :? Хуск 535 с 1.4кВ коси на 47см...
"9. Ъглова предавка за моторна коса - изработена с висок въртящ момент и режещи инструменти, разположени паралелно на земята за постигане на перфектни резултати"
Това е от краткото описание за цитираната Хуск.
От друга страна, Олиото коси с 3мм корда......

Всичко може.
dragozow - майстор
Това с ширината не го гледай, зависи колко корда е отпуснала главата и колко далече е ножчето, което я подрязва. Отделно като косиш кордата намалява и може тези 38 да станат 15 см.
емовлаха - специалист
Късия диаметър корда е разтоварена тримерна глава,предавка,вал,съединител мотор лагери
Посочения модел Хускварна е професионален и не може да се сравнява може и до носи глава Т45х и 3.3 корда пиша по памет ако ментя сори!
За домашно ползване
https://www.argo-market.com/Products/Details/2197
Като се изчисти веднъж терена , със корда след това или 3т нож леко и удобно
ср апр 30, 2025 12:02 pmТрифон П.Трифонов написа:
От друга страна, Олиото коси с 3мм корда......

Всичко може.
Прав си, в последствие обърнах внимание, че Хуска е до 2.7мм с оригиналната глава. Пък и действително сигурно има разлика и в предавателното число.
ср апр 30, 2025 12:03 pmdragozow написа:
Това с ширината не го гледай, зависи колко корда е отпуснала главата и колко далече е ножчето, което я подрязва. Отделно като косиш кордата намалява и може тези 38 да станат 15 см.
Така е, в крайна сметка всичко зависи от дистанцията от ножа до главата умножено по 2. Заради това ми хрумна да се сложи предпазител от друга коса с по-далечно разположен нож, но може пък да й дойде в повече. Предполагам жабарите са го преценили. С по-тънка (лека) корда обаче не би трябвало да има проблем да му се отпусне края.

Емовлаха, на няколко пъти я гледах - много ме блазнят с ниското си тегло Еcho, японците са ги оптимизирали максимално, на запад хората доволно ги ползват с години (гаранцията говори сама по себе си), но с тези 25 кубика ми се струва слаба.
ср апр 30, 2025 3:20 pmМинималист написа:
...Еcho, японците са ги оптимизирали максимално, на запад хората доволно ги ползват с години (гаранцията говори сама по себе си), но с тези 25 кубика ми се струва слаба.
Винаги се съобразявам със въпроса, във всичките му аспекти.
нед апр 27, 2025 4:06 pmМинималист написа:
...Трябва да се почисти 1.5 декара храсталясал двор с издънки, къпини, тлъст повет, лапад и трева по 1 метър. В последствие просто ще се поддържа периодично в разумни граници...
Вероятно аз е трябвало да се кръстя "Минималист".
Повечено ми машини са най-малките в профи клас;
MS 150
MS 241
FS 94
Последната дори е с по-малко см3.
Всеки преценява сам за себе си.
емовлаха - специалист
Калоян може да сподели дали ще е подходящ модела
dragozow - майстор
ср апр 30, 2025 6:13 pmемовлаха написа:
Калоян може да сподели дали ще е подходящ модела
Ако въпроса е за 2621 е доста лека и приятна коса, има една много хитра система High Torque, която и дава усещане за по-мощна. Правили сме тестове в легена с аналогичните Щил и Хускварна, които като ги топнеш във водата издават много жални звуци.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: