Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
nautilus33 - майстор
Здравейте,
Трябва да сменя лагерите на редукторната глава на бензинов тример, но се чудя дали зъбните колела не са изнесени, защото в такъв случай няма смисъл да се занимавам и да купувам нови лагери.

Изображение
Изображение
bigdragon - майстор
Зъбните колела са като нови.
Лагерната шийка на едното колело не ме
кефи, но това се проверява с измерване.
nautilus33 - майстор
С каква грес да гресирам после? Имам една тъмно синя за автомобилно лагери.
gogo7777 - майстор
Автомобилната не става. Трябва ти някаква бързооборотна.
hidrazin - майстор
ср апр 30, 2025 11:48 amnautilus33 написа:
С каква грес да гресирам после?
ТАКАВА
Има я и в по-малки тубички от 80 грама.
Такава купих преди няма и месец че предната тубичка ми свърши - по спомен под 10 лева в "кварталния магазин".
Днес я използвах за първи път.
Това с гресирането не се прави еднократно а регулярно... Примерно на всеки 20 часа работа с тримера.
В моя случай е 1-2 пъти годишно. Не се престаравам с много косене...

:partyman:
gogo7777 - майстор
Така и така е разглобил, да гресира. :)
емовлаха - специалист
Задвижващия вал също смазване
И пазене при работа с метални ножове, ако е крив се сменя със качествен
Гълчаха ме орално и с основание, та се чувствам длъжен да поясня.
Смазвам при нужда, като регулярно, повече по усет, поглеждам какво е състоянието под болта. Също по усет е и съвсем субективна преценката, дали има или няма нужда от смазка.

Конкретно по болежката на колегата. Всичко останало е "на вятъра".
При него проблема е в лагера, а не в зъбаците, които мажем къде по инструкция, къде не.
Заповядайте!
пишман_майстор - майстор
Общо взето всяка универсална литиева грес става.
И едно леко пояснение ( без заяждане) почти всички греси с малки изключения са високооборотни . И е хубаво преди някой да ме контрира , да прави разлика м/у високооборотна и високотемпературна.
И не е добра идея да се ползва високотемпературна над 200 градуса грес за целта.
Дори литол 24 щи свърши работа.
И да по отношение на лагерите, евтеняците са със супер калпави лагери и е цяло чудо да устискат два сезона без подмяна и там и с кофата да се налива грес , файда йок.
Гледам зъбчатките са в ред, има малко преевано по шийки ( на едната) , ма не е чак болка за умиране. Хубави лагери и газ.

Тема "Зъбни колела от редукторна глава на тример- износени?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: