Ел. инструментите. Консумативи.
ср апр 30, 2025 5:18 pmborchoyor написа:
Още малко и 241 че туриш до тех, маани некъде.....
Щом си рекъл.

STIHL MS 231C-M, 759,00 лв. с ДДС, 42,6см³, 2.7к.с, 4.8кг.
STIHL MS 241C-M,1399.00 лв. с ДДС, 42.6см3, 3.1к.с, 4.5кг.
STIHL MS 251C-M, 799,00 лв. с ДДС, 45,6 см³, 3.0к.с, 4.8кг.,промо цена, инак 889лв.
Kampani - помощник
ср апр 30, 2025 3:03 pmТрифон П.Трифонов написа:

А е напълно възможно той самият да не знае какво точно му е нужно.

Емо,
Според нуждите бих избрал и 182. Нищо, че ще "ми забива" в 40см. дърво, което ще се наложи да отреже еднаж-дваж за жизненият ѝ цикъл.

Я, те ти бюджетно предложение, вместо качествен ръчен трион!!!
Знаят във форума, че дърво до 40-50 см го режеш с японското трионче и Щил MS194T. :-D

Първо се бях насочил към Stihl MS182 и Husqvarna 135 II, обаче се появиха доста мнения, че е по-добре да се насоча към 2-ра и 4-та серия .

Иначе в момента Stihl MS251 при цена от 799 лв заедно с подаръците е изгодна сделка.
Проблемът е, че е малко по-тежичка и тромава, пък и няма да мога да и използвам пълния потенциал защото ще се режат предимно дърва с диаметър до 30 см..

Ето и малко български тестове на резачки .

Трифонов, да внимаваш с джиповете по празниците . :wink: :partyman:
чет май 01, 2025 1:00 amKampani написа:
...Щил MS194T. :-D

Трифонов, да внимаваш с джиповете по празниците . :wink: :partyman:
Пак не си внимавал в час!!!
150 е моторджагата а по празниците по-скоро ще се наджипя с ягнешко по който и да е начин, с всичките му прилежащи гарнитури.

Няма обаче и да повдигам темата с общи приказки от 1001 нощи господине Kampaniне.

пп. С 3/8 1.1 не съм рязал, предвид набора машини. Имах няколко счупвания на зъби с 1/4 1.1, но това не ме е притеснявало особено. Случва се когато се поизноси, преди да свърши съвсем.
Гуми и вериги харча докрай.
емовлаха - специалист
вт апр 29, 2025 11:46 pmKampani написа:
Stihl MS212 или Husqvarna 435 II, кой от двата триона е за предпочитане ?
В момента са на близки цени, пък и ми се иска по-лека и удобна машина от Stihl MS251 и Husqvarna 445 II .

Такава брадвичка имам аз Zenoah

Сделана е в Китай

Да си доварша започнатото, Българските клипчета са хубави.
Когато човек е ограничен от физическото или финансово си състояние. Има хора с/у заплащане дет режат дърва.
Който познава сортовете твърда дървесина а тя е огревната не са борчета! в габър, бук ще се опърдят и подскачат като кози пърдялките от кличето

Добре е резачката да е близо до МС 231 като тяга. както е посочил Драгозов Ехо модела, аз съм препоръчал малко по-голям модел

Успех желая в избора!
Последна промяна от емовлаха на чет май 01, 2025 11:19 am, променено общо 1 път.
Kampani - помощник
чет май 01, 2025 6:03 amТрифон П.Трифонов написа:

Няма обаче и да повдигам темата с общи приказки от 1001 нощи господине Kampaniне.

пп. С 3/8 1.1 не съм рязал, предвид набора машини. Имах няколко счупвания на зъби с 1/4 1.1, но това не ме е притеснявало особено. Случва се когато се поизноси, преди да свърши съвсем.
Гуми и вериги харча докрай.

С малката Щилка или с големия туч режеш по-често? Все пак Щил MS150 е с около 2 кг по-лек от MS241. Като заклет щиладжия не знам какъв досег си имал до Хускварна и Ехо, но може да го споделиш в темата преди да си почнал с агнешкото . :partyman: :partyman: :lol:
Със Stihl MS194T и японското трионче досега щеше да си окастрил цяло Аксаково . :mrgreen:

Разликата във веригите между Stihl- 3/8 и Husqvarna, Echo - .325 също би оказало влияние при рязането.
Разликата в теглото от 200-400 грама определено ще се усети особено при продължителна работа .
За съжаление офертите през сегашната кампания са по-слаби отколкото есенните .
емовлаха - специалист
3/8 реже по бързо скороста е по висока но трябва да има тяга моторчето.
325 е разтоварено моторчето нисък е профила на веригата и вибрацията е ниска, скороста на веригата е по-ниска но там има други тънкости
Брезата е мека и доста грамотно направено клипче

чет май 01, 2025 11:09 amKampani написа:

Малката не я прибирам от дръвника- седи си в сака и готова по всяко време. 90% от работата е привилегина на 150.
Опит имам единствено и само с Щил. Като се замисля, дори служебно. Имаме една Ранчер, която съм ползвал само веднъж, както и един Einhell, ползвано от мен също само веднъж, преди 7-8г.
Впечатления имам само от веригите на Щил. Служебна 661 и моите машини.
Служебната ми къса ръцете, когато трябва да направя път на автомобила.
Освен, че 3/8" P Picco Super (PS), 1,3 мм си е перфектното средство, то е и на сносна цена.
1/4" Р Picco Micro 3 (PM3), 1,1 мм е идеалната кастрачка. Предпочитам пред други, които ползват 3/8- горчив опит с евтина китайка- пет минути родилни мъки, когато секунди могат да бъдат решаващи. От тогава си нося моята и "японското трионче" по ония мероприятия- там кастрене и рязане е спомагателна дейност при спасителни акции.
Лично аз не чакам "кампании"- нужно ли ми е- придобивам. Работата не чака промоции.

Агнежкото ще е довечера, че като се замазним, да е както трябва. Едни рецепти съм наумил...
Със здраве и акъл!

пп. Емо, пред 325 предпочитам 3/8РS3. Имам и PD3 в патрондаша.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на чет май 01, 2025 11:44 am, променено общо 1 път.
пишман_майстор - майстор
Понеже се хващам да поправям триони . И последно време ( от 10-ина г + - ) само профи трионите не ги развалиха. Масово по-бюджетните/любителски и полу-профи станаха много нежни и калпави , за сметка на това обаче им вдигнаха цените...
Та каквото и да се вземе за 6-7-800лв , все тая . Парите станаха кат вестници , а насреща -нищо.
Успех в търсенето на трион.
П.п. на Драгозов предложението е добро за парите, дори доста.
Защото само профи машините се правят в родните заводи на Щил и в Америката.
Другото е чайна. Хуск и останалите не знам.
Не ми е ясно само, защо българина е толкова подозрителен и закостенял.
Ако сега търсех машини, нямаше да се замисля за техника от Япония.
При климите който има възможност никак не се двоуми, а тук не стига, че е по-евтино, гаранцията по голяма.....
пишман_майстор - майстор
И хуск не са изключение . Последно време само китайски са идвали, профи-не. И долмар им еваха майката, а бяха добри немски машини. Тях дори с малки изключения са напълно спрени от производство . Съсипаха една легенда тия зелените тап.аци.

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: