• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 100
Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
Takezo Sensey - модератор
Matchless написа:
Не духам лъжицата главно по две причини:1 не е стояла достатъчно в съда с супата;2 обикновенно имам намерението да изям супата а не лъжиците.Аз ще ти дам друг пример-не правят чиниите и купите от желязо,правят ги от керамика и си има причина за това.Желязото е много по голям проводник на топлина от керамиката.Та...директните окачвачи предават много повече топлина за много по малко време от "кюфтетата" НА ЕДИНИЦА СЕЧЕНИЕ,т.е. коефициента на топлопредаване е по голям при желязото.Понеже са много тънки и по нарядко те отнемат по малко количество топлина от сухата мазилка като цяло от стаята,но пък тяхната температура е по ниска от на топките лепило,което увеличава шанса за конденз.Това се предотвратява като на уд-тата и окачвачите се подложи антивибрационна лента,която е сравнително добър изолатор.Това имах предвид като написах в предния пост ,че са по добър проводник.

Много сА изкефих и не можах да не го турна туканка.
Oтнася се директните окачвачи !
Matchless написа:
Това ,че са малко неозначава ,че не са термомостове.Не твърдя ,че са достатъчни за да повлияат на температура в стаята.Поради голямата им повърхност и по-ниска температура те са по големи причинители на конденз от гипсовото лепило.Това ми беше мисълта.Виждал съм много пъти избила ръжда на рапитките през гипса,слувало се е да махам картон на такива места и целите профили са били във вода.Може и друга да е била причината естествено...
Ако някой ме убеди че е така го трия на момента :wink:

Предполагам за това са перфорирани , за да се намали повърхността им. :wink:
Абре да не кондензират бре ...:-D
ronik - специалист
takezo написа:

Всичко е математика, това може да се пресметне. Обаче няма аз да го смятам, защото не мога :lol: . Само ще направя малко общи разсъждения. UD-тата са с ширана 6см, това е около 1/10 от площта на тавана, а повърхноста на профила, която не се допира до картона е може би още толкова. Един окачвач охлажда 90 см UD. Това е квадрат със страна 30см. Не изглежда толкова много, за да е невъзможно. Радиаторите все пак не ги правят от бетон, а от метали.
ronik написа:
takezo написа:

Всичко е математика, това може да се пресметне. Обаче няма аз да го смятам, защото не мога :lol: . Само ще направя малко общи разсъждения. UD-тата са с ширана 6см, това е около 1/10 от площта на тавана, а повърхноста на профила, която не се допира до картона е може би още толкова. Един окачвач охлажда 90 см UD. Това е около 30 кв. см площ. Не изглежда толкова много, за да е невъзможно. Радиаторите все пак не ги правят от бетон, а от метали.
Може и тъй да е но не съм убеден .

-УД е 3 см. :wink:
-дори и да е 6 см. едвали е една десета от тавана (въпреки че ставаше дума за стена и там се монтират по нарядко) , по тази логика тавана би трябвало да е 60 см. :lol: Предполагам искаше да кажеш ЦД
-т'ва за "Един окачвач охлажда 90 см UD" не го знаех, щото аз за окачвачите захващам ЦД :wink: , но чак да го охлажда не вЕрвам :wink:Нали се "разбрахме", че е перфориран да не изстудява стаята. :idea:
Тани - модератор
ronik написа:
takezo написа:

Всичко е математика, това може да се пресметне. Обаче няма аз да го смятам, защото не мога :lol: . Само ще направя малко общи разсъждения. UD-тата са с ширана 6см, това е около 1/10 от площта на тавана, а повърхноста на профила, която не се допира до картона е може би още толкова. Един окачвач охлажда 90 см UD. Това е квадрат със страна 30см. Не изглежда толкова много, за да е невъзможно. Радиаторите все пак не ги правят от бетон, а от метали.

Още един бисер направо на самото място :lol: :lol: :lol: :lol:
ronik - специалист
takezo написа:

-дори и да е 6 см. едвали е една десета от тавана (въпреки че ставаше дума за стена и там се монтират по нарядко) , по тази логика тавана би трябвало да е 60 см. :lol: Предполагам искаше да кажеш ЦД
-т'ва за "Един окачвач охлажда 90 см UD" не го знаех, щото аз за окачвачите захващам ЦД :wink: , но чак да го охлажда не вЕрвам :wink:Нали се "разбрахме", че е перфориран да не изстудява стаята. :idea:
Така и не можах да запомня кое е УД и кое ЦД :lol: . Значи говоря за ЦД, не УД. ЦД са през 50 см - 6см към 50 см са горе долу 1/10. Окачвачите са през 90 см. Охлажда го по законите на физиката. Вече колко го охлажда е друг въпрос ;).
Тани, аз не съм спамер и пиша по същество :razz: . Ама не се обаждай защото твоята тема за подово в изолационна среда, цялата си е за тук :lol:
ronik, дреме ти на ухото... майтап да става
:wink:
Тани - модератор
ronik написа:
takezo написа:

Така и не можах да запомня кое е УД и кое ЦД :lol: . Значи говоря за ЦД, не УД. ЦД са през 50 см - 6см към 50 см са горе долу 1/10. Окачвачите са през 90 см. Охлажда го по законите на физиката. Вече колко го охлажда е друг въпрос ;).
Тани, аз не съм спамер и пиша по същество :razz: . Ама не се обаждай защото твоята тема за подово в изолационна среда, цялата си е за тук :lol:

Роник , не се обиждай , но моята математика лееко не съвпада с твоята , а разправят , че математиката била точна наука :) :)

На една стая 3х3.6 м се падат 15 окачвача това че рече по 1,5 окачвача на м2 . Един окачвач е широк 30 мм и е дебел около 1 мм значи на 1м2 таван имаме топлинен мост с площ 2*30*1*1.5 = 90 мм2 ако не вземаме предвид отворите в окачвача ! Също така имаме дължина на окачвача поне 50 мм до тавана!

И така аз ги изкарах 90мм по моята математика , а ти по твоята 90 000мм2 :lol: :lol: е какво са само 1000 пъти повече :lol: :lol:

А за подовото ще разчитам на силовия метод , а ако не стане , поне ще дам пример на потребителите какво да НЕ правят! Все пак и от такива експерименти има нужда!

ПП надявам се да видиш грешката и да се посмееш , не го приемай като заяждане!
ronik - специалист
Аз си помислих ти да не приемеш закачката с подовото за заяждане :) . А бе, верни изчисления си дал, но като площ трябва да се вземе частта на окачвача над изолацията, а тя е доста по голяма. Ох, мечтата ми беше да накарам takezo да си изтрие онова, но май няма да се навие :lol: .
Тц :cool: ,нЕма такива бисери :lol:
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 100

Тема "Бисери на форума" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: