• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Тани - модератор
Зависи как ще се захване за стената (пода) . Могат да се отлеят колони в стената , които стъпват на пода.Аз лично не бих си лепил плочките в банята върху дърво!
faiskoto - специалист
изглеждаше ми просто а се оказа майсторлък-така исках да си го измайсторя сама :sad:
Илиян Илиев™ - майстор
Ако ще се кърти стената за отливане на колони твоя вариант е за предпочитане.

При моя вариант съм заложил на по-лека конструкция захваната към стената като обикновена мифка, но на повече места. Няма как да не е устойчива мифката. На нея и се полагат два дюбела, добавяме още два за констукцията, която едва ли ще е по-тежка от самата мифка.

Освен това мисля, че в 2009 година се намират достатъчно надеждни лепила, които биха прикрепили плочките към дървото не по-зле отколкото към стената.

п.п. Не съм правил такава конструкция. Просто споделям виждането си за нейното изпълнение. Участвал съм в направата на подобни, но там имаше шкаф от тухли под мифката, а отгоре се излива бетона.
Технически камък или друг изкуствен, естествен но техническия дава по голямо разнообразие на форми и цвят . За да е скрито захващането трябва преди лепенето на плочките да се захване метална конструкция върху която да легне плота и естествено много прецизно да са определени изводите за водата входни и отходни. Друг начин няма. аз ще правя нещо подобно в моята баня и ще снимам стъпка по стъпка.
===============
При показаните снимки най-вероятно е направена предварителна конструкция с определена форма и в последствие е облепена с керамика.

Ползвай бутона "промени"!
rulom
faiskoto - специалист
благодаря за дадените отговори и ще е интересно да се види реализирано в детайли за да няма повече неяснотийки,аз също ще ви ка4а някоя снимка с дотук сваршеното! а какъв е този технически камък и каде се предлага
  • 1
  • 2

Тема "за плота в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: