Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Djack - специалист
За пиенето ясно, и аз съм против, ама за готвене защо да не става? Температурата няма ли да помогне?
hidrazin - майстор
пет май 09, 2025 10:35 pmDjack написа:
За пиенето ясно, и аз съм против, ама за готвене защо да не става? Температурата няма ли да помогне?
Нещо тотално не разбираш какво съм писал... :?
Имаме ПРИМЕРНО утрепани колиформи във водата. Техните "трупове" си остават във водата.
Каква в разликата дали ще ги изпиеш с водата за пиене или ще ги изядеш ... например със супа. :?
На мен просто тая мисъл ми е гадна...
Нямаш ли водопровод че се принуждаваш да пиеш вода с фекалии (ла...йна) - дори и деактивирана/дезинфектирана...
Боже, колко ще "спестиш" ... ?
:partyman:
P.S. О.К. Правил си анализ в лаборатория... Похвално! Ще трябва да го правиш ВСЯКА година. Поне по един път.
И лабораторията или който е друг НЯМА да ти гарантира че примерно след месец водата ти ще става за пиене или отговаря на параметрите...
Не знам как по-ясно да ти ти го обясня... Ма ти си пий де... И си готви с тая вода.
Djack - специалист
Аз само питам бре, нито искам да ги ям, нито да ги пия...! :-D :partyman:
hidrazin - майстор
пет май 09, 2025 11:31 pmDjack написа:
Аз само питам бре, нито искам да ги ям, нито да ги пия...!
ААААААааа... Там не знам! Мие па да ти харесат на вкус... :-D
То днешно време хората какви ли не боклуци ядат и се правят че им харесва. :?
Каперси, спанак, глухарче, броколи, ЛИМЕЦ, хумус ... и какви ли не други простотии...
Ма ти пробвай водата де. Мое да на дъх и вкус да ти хареса. :-D
На вкус и цвет товарищей нет!
Да превеждам ли? Мисля няма сми... 4
:partyman:
burkov - специалист
В моята система водата минава през утайник, там се хлорира, и после минава през механични и въглероден филтър.
Чак след това минава УВ за да е чиста преди тръбите и там и в бойлера да не се завъждат гадове.

За момента след 5-6 години употреба, нямам пропуск.
Просто иска поддръжка и парички за ламби.
gogo7777 - майстор
Моята система е по-проста. От бунара през тензух отива директно в тръбите. :-D
Нямам проблеми :supz:
color - специалист
Да питам ползващите UV лампа, загрява ли ви водата? При мен ако не ползвам вода няколко часа и при следващото пускане температурата е почти към 60 градуса докато количеството в тръбата се източи. Пурата е Osram 40 вата.
burkov - специалист
Загрява да, но е пренебрежимо малко количеството, та да има сериозен ефект при мен, макар да са ми доста къси тръбите от лампата до първата мивка.

Тема "Сондаж и колиформи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: