Ел. инструментите. Консумативи.
емовлаха - специалист
При Щил фермерски и домашни триони нещата тръгнаха в различна посока от моделите МС 270/280

Миналата година в началото на Юни се пуснаха слухове в чужди форуми за нов инжекторен модел Щил МС 363
След това към есента Щил показаха новия МС 400 С-М като най-добрия в 60сс клас
Пуснаха и модела МС 363

Предлагания на родна земя модел МС 362
https://www.stihl.bg/bg/p/motorni-trion ... s-362-1588

Предлагания в Украйна модел МС 363
https://www.stihl.ua/uk/p/benzopyly-ele ... 363-204952

Хускварна изглежда си решиха проблемите в 60сс клас със моделите 560/562 ХР марк2
To&To - специалист
нед май 11, 2025 4:11 pmемовлаха написа:
При Щил фермерски и домашни триони нещата тръгнаха в различна посока от моделите МС 270/280

Миналата година в началото на Юни се пуснаха слухове в чужди форуми за нов инжекторен модел Щил МС 363
След това към есента Щил показаха новия МС 400 С-М като най-добрия в 60сс клас
Пуснаха и модела МС 363

Предлагания на родна земя модел МС 362
https://www.stihl.bg/bg/p/motorni-trion ... s-362-1588

Предлагания в Украйна модел МС 363
https://www.stihl.ua/uk/p/benzopyly-ele ... 363-204952

Хускварна изглежда си решиха проблемите в 60сс клас със моделите 560/562 ХР марк2
За новите хубави профи машини не знам как е. Вече не ги следя и им изпуснах колая. Благодарение на баща ми ( лека му пръст ) имам в наследство Hustqvarna 268 в перфектно техническо и визуално състояние. От Централен Балкан съм и тая резачка много широколистно и иглолистно е съборила, камионите с дърва за огрев не ги броя. Машината е чук. Педантично обгрижвана както от баща ми, така и от мен. Освен консумативни части - никакви проблеми. Самият гърлен звук който вади няма равен. Винаги мога да позная як Хуск само по звука. Всеки път като отида за нещо при местният дилър и сервиз ме питат дали няма да я продам :) Оня ден видях чисто нова 372 и нарочно не попитах колко струва, защото колкото и да струваше, ей така щях да я взема (не ме бърка), но нямам нужда от още един Хълк. Нека друг да му се порадва. Вече един- два пъти в годината използвам 268цата. Имам всякакви резачки и акумулаторни и електрически, но искам да си взема нещо качествено, но за по-лека употреба ей така за крастата. Да бъде лека, качествена, не-кашкавалена, не китайски ребранд и безпроблемна. Само Hustqvarna или Stihl. Други марки не ме интересуват. Няма да се ползва много, просто да и се кефя. Следя темата и до есента ще направя своя избор. Поздрави! :)
dragozow - майстор
И въпреки, че се кълнеш само в Хускварна и Щил ще ти предложа да погледнеш Echo 4310.
To&To - специалист
пон май 12, 2025 7:00 amdragozow написа:
И въпреки, че се кълнеш само в Хускварна и Щил ще ти предложа да погледнеш Echo 4310.
Не съм роб на марки. Личният ми опит, резервни части, сервиз и т.н. относно моторните резачки ме навеждат на това мнение. Знам я тази резачка. На Echo съм си харесал бензинова коса. Чакам да ми се скапе китайката, но тя пък не се предава за сега. Благодаря за предложението, поздрави!
MamaMy - майстор
Те и Долмар сега вече Макита не са съвсем за изпускане. Все пак те са направили първия моторен трион 1926 :) . Не е като да нямат традиции. Японците от Хитачи също не са за пренебрегване. Те са бившите Хикоки.
dragozow - майстор
пон май 12, 2025 9:03 amTo&To написа:
Не съм роб на марки. Личният ми опит, резервни части, сервиз и т.н. относно моторните резачки ме навеждат на това мнение. Знам я тази резачка. На Echo съм си харесал бензинова коса. Чакам да ми се скапе китайката, но тя пък не се предава за сега. Благодаря за предложението, поздрави!
Значи ако познаваш моделите на Хускварна бих я сравнил с 346, която не се произвежда вече. Общо взето лека, мощна, профи, с японска шина Sugihara със сменяем връх, след 10-ина резервоара ако и закачиш оборотомера ще видиш, че другите марки в този клас изглеждат като аматьори ;) и 5 години гаранция. Ехо са измислили много иновации при трионите, но в България масово се търсят двете големи марки, които в последните години доста им куца българският мениджмънт и направо гонят клиентите с работата си. Мога да изпиша форума със случаи по въпроса, но накратко казано, на който съм продал Echo не иска след това машина от друга марка. До толкова са педантични, че създателя на карбураторите им(вече си ги правят те) може да ти говори в продължение на три часа за един карбуратор с примери и доказателства.
To&To - специалист
пон май 12, 2025 4:26 pmdragozow написа:
Значи ако познаваш моделите на Хускварна бих я сравнил с 346, която не се произвежда вече. Общо взето лека, мощна, профи, с японска шина Sugihara със сменяем връх, след 10-ина резервоара ако и закачиш оборотомера ще видиш, че другите марки в този клас изглеждат като аматьори ;) и 5 години гаранция. Ехо са измислили много иновации при трионите, но в България масово се търсят двете големи марки, които в последните години доста им куца българският мениджмънт и направо гонят клиентите с работата си. Мога да изпиша форума със случаи по въпроса, но накратко казано, на който съм продал Echo не иска след това машина от друга марка. До толкова са педантични, че създателя на карбураторите им(вече си ги правят те) може да ти говори в продължение на три часа за един карбуратор с примери и доказателства.
Хуск 346 е много хубава резачка. Работил съм с такава. Беше чисто нова на един познат който си я купи и нямаше много опит и искаше да я разработим и тестваме. Набичихме 2 камиона трупни дърва бук на шайби 30-60 см диаметър. Има си тяга и мощ и е лека. Хареса ми. Нямам нищо против резачките на Echo. Сигурно са едни от малкото качествени брандове и то сглобени в Япония. В Щатите и Канада са доста популярни и ползвани. Изборът ми клонеше към Stihl 251 въпреки, че имам малък и не толкова добър опит със Stihl, но вината не беше в машината, а нейното състояние и отношението на предишния и собственик. Вече използвам моторни триони само за лична употреба или за помощ на някой приятел или комшия да разкроим някое паднало дърво или по-дебели дърва метровки. 4310 е вариант обаче :) Ще си помисля все пак. Жалко, че никога не съм я виждал на живо в действие. Вече не съм първа младост и търся нещо леко, качествено и яко за лична употреба и удоволствие. ;)
dragozow - майстор
Ще имаме скоро една демонстрация на Echo и косачки роботи Mammotion. Демонстратора има и 4310 и ще я вземе.
borchoyor - специалист
пон май 12, 2025 10:03 pmTo&To написа:
пон май 12, 2025 4:26 pmdragozow написа:

Хуск 346 е много хубава резачка. Работил съм с такава. Беше чисто нова на един познат който си я купи и нямаше много опит и искаше да я разработим и тестваме. Набичихме 2 камиона трупни дърва бук на шайби 30-60 см диаметър. Има си тяга и мощ и е лека. Хареса ми. Нямам нищо против резачките на Echo. Сигурно са едни от малкото качествени брандове и то сглобени в Япония. В Щатите и Канада са доста популярни и ползвани. Изборът ми клонеше към Stihl 251 въпреки, че имам малък и не толкова добър опит със Stihl, но вината не беше в машината, а нейното състояние и отношението на предишния и собственик. Вече използвам моторни триони само за лична употреба или за помощ на някой приятел или комшия да разкроим някое паднало дърво или по-дебели дърва метровки. 4310 е вариант обаче :) Ще си помисля все пак. Жалко, че никога не съм я виждал на живо в действие. Вече не съм първа младост и търся нещо леко, качествено и яко за лична употреба и удоволствие. ;)
Леко и качествено ти препоръчвам щил 241, ако те устройва цената де :-D
емовлаха - специалист
нед май 11, 2025 9:55 pmTo&To написа:
За новите хубави профи машини не знам как е. Вече не ги следя и им изпуснах колая. Благодарение на баща ми ( лека му пръст ) имам в наследство Hustqvarna 268 в перфектно техническо и визуално състояние. От Централен Балкан съм и тая резачка много широколистно и иглолистно е съборила, камионите с дърва за огрев не ги броя. Машината е чук. Педантично обгрижвана както от баща ми, така и от мен. Освен консумативни части - никакви проблеми. Самият гърлен звук който вади няма равен. Винаги мога да позная як Хуск само по звука. Всеки път като отида за нещо при местният дилър и сервиз ме питат дали няма да я продам :)
Хускварна правят машини по предназначение за оператори дето умеят да работят със тях
Комфорт на рязане , баланс на машина и горивна ефективност мисля, че нямат равни
Около 30г съм Щилкаджия и ти го пиша това

Което ти пасне в ръцете това ще е твоята резачка :)
Един ден и аз ще взема решение със каква ще си режа дървата за сега тараласника ми държи фронта :)

Мениджмънт или каквото и да е дето води Хускварна в България...
Интересно ми е де ще се позиционира ценово новия инжекторен трион на родния пазар
Като все още в каталога за България присъстват 3 модела от 60сс клас дето са спряни преди 2 години от производство и искат Пари за тях :?

Попадна ми това клипче за съсипано бутало

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: